Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 1
11.10.2008 20:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Råsunda, Solna

Reportáž

Švédsko - Portugalsko 0:0

Utkání, které slibovalo hodně branek, žádné nepřineslo. V kvalifikačním střetnutí se reprezentace Švédska a Portugalska rozešly smírně bez branek.

Domácí Švédové měli dobrý start do utkání, zatímco Portugalci se vyrovnávali s atmosférou. Několik slibných kombinací mezi Kimem Kallstromem a Zlatanem Ibrahimovičem ale, bohužel pro domácí, k ničemu nevedlo. Další příležitost dostal Ibrahimovič při rychlém protiútoku "tří korunek", kdy hledal ve vápně volného Elmandera, jehož střelu ovšem zlikvidoval brankář Quim.

Pak se konečně do hry začalo dostávat i Portugalsko, které úvod utkání skutečně nezachytilo a začal se hrát otevřený útočný fotbal přelévající se z jedné strany na druhou. Navzdory mnohým snažením z obou stran ovšem vývoj žádnou větší šanci nenabídl. Tu největší si nakonec připsal domácí Elmander, ale nijak zvlášť v zakončení nevynikl. Na druhé straně stojí za zmínku jen šance Huga Almeidy, který ovšem trestuhodně minul, následně napravil zaváhání přihrávkou na Ronalda, ale ten pro změnu přestřelil.

Druhý poločas začal ve stejném duchu jako skončil ten první, a to doslova. Centry ke Kallstromovi i Ronaldovi příliš vzruchu před jednou či druhou brankou nepřinesly. Ve velké šanci se poté ocitl portugalský Joao Moutinho, ale podobně jako jeho předchůdci vymezený úsek mezi třemi tyčemi netrefil.

V 54. minutě se mohli cítit hosté právem poškozeni, když sudí po faulu na Paula Ferreiru nenařídil penaltu a nechal pokračovat ve hře. O deset minut později vyslal do hry kouč Portugalců Carlos Quieroz místo Almeidy Quaresmu a na hřišti se tak rázem ocitli tři čistokrevní křídelníci. Vedle střídajícího ještě Ronaldo a Nani. Ronaldo se ale nakonec posunul do středu zálohy. Zdálo se, že takové rozestavení vyhovuje hře hostů více, ale stále z ní nevyplynula žádná příležitost. Absence Deca byla výrazná.

Na druhé straně zahrozil v 77. minutě Ibrahimovič a Quim s vypětím všech sil míč vyrazil na rohový kop. Portugalci ale stále pokračovali ve svém tlaku, jenže chyběla finální přihrávka. Pět minut před koncem vyslal portugalský lodivod do hry nový "ruský" objev Dannyho a málem se mu to vyplatilo. Danny totiž předvedl skvělou individuální akci a vyslal Quaresmu, jenž ovšem branku minul. Právě tato zahozená šance byla poslední z celého zápasu a rozhodla o tom, že si Švédové se Portugalskem vezmou bod.

Autor: Ondřej Holzman / goal.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

remiza 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

jeden z nejzajimavejsich souboju kvalifikace ktery skonci remizou

Reagovat
smazaný uživatel

težkej zápas 1-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele