Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 1
10.06.2009 19:00 CET
4 : 0
(1:0)
Stadión:
Ullevi, Göteborg

Reportáž

Švédsko - Malta 4:0

Švédové porazili Maltu vysoko 4:0, ale jejich šance na postup jsou stále velmi mizivé. Proti Maltě potvrdili roli favorita až ve druhém poločase, když svému soupeři nastříleli tři branky. Fotbalisté tří korunek ztrácejí na druhé místo čtyři body.

Hostující outsider začal překvapivě lépe, dvě velice slibné příležitosti měl na svých kopačkách Daniel Bogdanovic, ale brankářská jednička Andreas Isaksson prokázal své nesmírné kvality. O chvíli později zahrozil i střelou mimo Roderick Briffa. To bylo prozatím ze strany Malty vše. Ve 21. minutě totiž otevřel skóre utkání Kallstrom, nejprve však Rasmus Elm orazítkoval brankovou konstrukci, ale Kallstrom byl na správném místě ve správný čase a dorážkou stanovil skóre 1:0 pro Švédsko. Malta dokázala se seveřany držet krok až do osudného začátku druhého poločasu. Švédsko předvedlo fantastickou šestiminutovku, během které nastřílelo tři branky a bylo po zápase.

V 52. minutě zvýšil na 2:0 po rohovém kopu Kallstroma Majstorovic a o čtyři minuty později se prosadil i Zlatan Ibrahimovič. Útočník Interu Milán převzal míč od Elma a střelou překonal brankáře Hogga - 3:0. Skvělou šestiminutovku dovršil Berg, který těžil z další dobré práce Zlatana Ibrahimoviče. V 69. minutě mohl upravit na drtivých 5:0 Viktor Elm, jenomže Hogg předvedl fantastický zákrok. Švédové náskok pohodlně udrželi a zvítězili 4:0, jejich situace ve skupině je však stejná, šance na postup do Afriky je velmi mizivá.

Autor: Ondřej Linhart / sportinglife.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
berger321

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Svedsko je totalne marne..vubec se jim nedari..ale pripisou si povinnou vyhru...tip 1

Reagovat
smazaný uživatel

4-0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele