Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 3
11.10.2008 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Slovinsko dvěma pozdními góly skolilo Severní Irsko

Oba týmy pomýšlí na postup ze skupiny. K tomuto cíli se po dnešním zápase výrazně přiblížil domácí tým Slovinska. Po výhře 2:0 nad Severním Irskem má na svém kontě již čtyři body, které ho řadí na průběžné třetí místo.

Trenér Severního Irska připravil pro utkání se Slovinskem několik změn v základní sestavě. Po remíze s českým výběrem se do základní sestavy podívalo kvarteto nových hráčů – Steven Davis, Kyle Lafferty, Gareth McAuley a Grant McCann.

Utkání v "naší" skupině začalo aktivněji domácí Slovinsko. Už po pěti minutách pálil tvrdě Šišič, ale jeho střela byla nepřesná. O pár okamžiků později se v pokutovém území hostů skácel Dědič po kontaktu s Bairdem, penalta se ale nekopala.

Po dvaceti minutách se do utkání pomalu začali dostávat i hostující fotbalisté. Lafferty z voleje nedokázal zužitkovat přesný centr McAuleyho, skóre se tak neměnilo. Ke konci poločasu měli hosté ještě dvě solidní příležitosti. Davis ani Lafferty ale nedokázali domácího gólmana překonat a obě mužstva tak šla do kabin za bezbrankového stavu.

Ze začátku druhé půle se ani jednomu z týmů nedařilo prosadit přes dobře fungující defenzivu svého soupeře. Až v 58. minutě se do šance probil útočník anglického Sunderlandu David Healy, jeho střela se ale stočila těsně nad branku. O čtyři minuty později mohli jít hosté konečně do vedení. Lafferty vystihl nepřesnou přihrávku obránce a běžel sám na brankáře, ten ale i díky svému skvělému vyběhnutí dokázal pozemní střelu zlikvidovat.

Borci Severního Irska byli v této fázi utkání jasně lepším týmem, další šanci si deset minut před koncem vytvořil dvacetiletý Johny Evans. Jeho hlavička po standardní situaci si to ale mezi tři tyče nezamířila.

Slovinsko bylo v útoku prakticky bezzubé, přesto se mu podařilo z minima vytěžit maximum získat ze zápasu tři body. V 84. minutě se zblízka po centru prosadil útočník Milivoje Novakovič, o minutu později zasadil další ránu hostům střídající Ljubijankic. Čtyřiadvacetiletý útočník belgického Gentu si poradil s gólmanem Taylorem a pečetil tak výhru svého týmu na 2:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / bbc.co.uk

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

slovinsko vyhraje 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

jasna remiza:-)....0:0,1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Slovinsko bez problémov 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

bude to remíza 0:0 na 100%!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Xavi8

Slovincom ako proti nam pomozu rozhodcovia a vyhraju 1:0 alebo 2:1 ....

Reagovat
Xavi8

o5 nezasluzena vyhra

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele