Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 9
11.10.2008 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Skotsko - Norsko 0:0

Oba týmy dnes potřebovaly nutně bodovat, aby stále zůstaly v přímém boji o postup. Hlavně proto vstoupily do utkání velmi opatrně. Duel, především ve druhém dějství, nabídl několik zajímavých příležitostí, ale branky se diváci nedočkali.

Pro domácí obranu znamenal po většinu zápasu největší nebezpečí dlouhán v norském útoku John Carew, který se snažil už od úvodních minut vstřelit gól a potvrdil skutečnost, že také na reprezentační sraz si přivezll dobrou formu, kterou se prezentuje v letošní sezóně v Aston Ville. První dvacetiminutovka moc zajímavých momentů nepřinesla, za zmínku stojí jen Hangelandova hlavička.

V 21. minutě naopak musel domácí gólman Gordon zasahovat při jedovaté střele Carewa, kterou se mu podařilo vyrazit. Míč se ale dostal k Iversonovi, jenž ihned pálil, ale jeho pokus byl zblokován. Podobně skotská obrana zasáhla také ve 40. minutě proti ráně Carewa po centru do pokutového území z kopaček Stromstada. Největší příležitost ale přišla v nastaveném čase, kdy v dobré pozici hlavičkoval nad Morrison.

Opět blízko gólu byl Carew také v 50. minutě, kde i přes bránění Caldwella dokázal vystřelit, jenže mířil přesně do míst, kde zrovna stál Craig Gordon, jenž si s jeho pokusem poradil. Ve druhém poločase se už hrál mnohem více otevřenější a atraktivnější fotbal. Více jak stoprocentní gólovku měl v 65. minutě Chris Iwelumo, avšak svou premiéru v národním drese brankou neokořenil. V koncovce totiž zklamal a z pár metrů pálil nepochopitelně vedle. Celá akce navíc zaváněla ofsajdem.

V závěru mohli všichni přihlížející na stadiónu vidět fascinují podívanou, jelikož v závěrečné pětiminutovce měly obě strany možnost zápas rozhodnout. Nejprve si na gólmanu Grodonovi vylámal zuby Iversen a krátce na to pálil nad zase Carew. Skotsko ve druhé minutě nastavení málem poslal do vedení Fletcher, ale jen těsně nedosáhl na centr Broadfoota.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

oba tymy asi budou hrat o postup remiza 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasim s patojdou...as kriz...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Remiza 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele