Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 3
01.04.2009 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Severní Irsko - Slovinsko 1:0

Slováci sice vyhráli derby v Praze, ovšem z první příčky se radovat nemohou. Důvod je prostý, udrželi se před nimi totiž Severní Irové, kteří doma porazili Feeneyho brankou 1:0 Slovince a zůstávají s 13 body překvapivě v čele třetí skupiny.

Hosté, kteří chtěli navázat na poměrně slušný výkon z utkání proti české reprezentaci, byli o něco lepším týmem a měli i více šancí, všechny body ale zůstaly doma v Belfastu, kde se důležité střetnutí hrálo.

Slovinci dělali domácímý týmu problémy od prvních minut, byli rychlejší, aktivnější, bojovnější, fotbalovější. Severním Irům se navíc již po čtvrt hodině zranil bek McAuley, což byla pro domácí defenzivu poměrně velká rána. Jenže právě střídající Baird byl tím hráčem, který po půlhodině zabránil brance, když tečoval mimo tři tyče přímý kop v podání Novakoviće.

O přestávce přišli domácí o dalšího hráče, v šatnách musel zůstat zraněný McCartney. Ovšem Severní Irové si začali vytvářet šance. Tu první měl Johnson, který hlavičkoval po Grantově rohovém kopu nad. Na druhé straně vypálil z přímého kopu Koren a trefil břevno, v 72. minutě však již branka padla. Clingan svým centrem našel Feeneyho a jeho hlavička dostala přídavek "vítězná”. Ve zbytku utkání se již nic neudálo, domácí zvítězili 1:0.

Autor: Petr Vaněček / uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Po pro nekoho prekvapive vyhre nad polaky a bidnem vykonem Slovincu proti nam si myslim ze Irove budou podruhe bojovat a udrzi si 1.pricku po strede...tezky na tip ale zrejme 1...tip na vysledek 1:0 ,2:1

Reagovat
smazaný uživatel

x

Reagovat
smazaný uživatel

x

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
vanGomm

Sev.Irsko je evropský průměr spíš malinko horší průměr.Myslím,že 2x po sobě nevyhrají.Tipuji x2.Tato skupina mi příjde papírově jedna z nejslabších.Ten,kdo z této skup. půjde do baráže bude to mít velmi složité.

Reagovat
smazaný uživatel

Tip.: 2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele