Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 3
14.10.2009 20:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

San Marino - Slovinsko 0:3

Především povinné, ovšem také sladké a zároveň hořké vítězství si připsali Slovinci. Ti dokázali vyhrát na hřišti San Marina a zajistili si umístění mezi prvními dvěma týmy skupiny, zůstalo na ně ovšem druhé místo a s ním spojená baráž, v níž to Slovinsko bude mít hodně složité.

V San Marinu se žádné překvapení nekonalo, domácí se k ohrožení brankáře Handanoviče nedostávali a Slovinci si pohlídali zápas, v němž byli jasnými favority.

První šance přišla ve 14. minutě, kdy zkoušel štěstí Stevanovič a Simoncini musel ukázat své kvality. Domácí podle očekávání vsadili na úpornou obranu, přesto inkasovali poměrně brzy. Ve 24. minutě centroval od rohového praporku Birsa a Novakovič poslal přesnou hlavičkou hosty do vedení - 0:1.

Stav 1:0 vydržel až do konce poločasu, přestože vedení Slovinců mohlo být daleko vyšší. Za hlavu se mohl chytat především Dedič, který zahodil dvě tutovky.

Rovněž po změně stran se hrálo podle hostujících not a po několika vteřinách hlavičkoval těsně mimo Novakovič. V 52. minutě pak vypálil Stevanovič a jeho ránu zastavila tyč.

Na druhý gól si tak favorit musel počkat do 67. minuty. Jokič dostal míč na levé straně, poslal ho do vápna Stevanovičovi a ten si v zakončení počínal hodně chladnokrevně - 0:2.

Skóre se pak měnilo ještě jednou, devět minut před koncem zahrával Novakovič trestný kop a jeho ránu do tyče dorazil do sítě Šuler. Slovinci vyhráli a čekali na výsledek z Polska, kde Slovensko dokázalo ubránit výhru 1:0 a poslalo tak Slovinsko jenom do baráže.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

San maríno musí 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0 betoooooooooooooooooooooooon prosiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim vsech 11 hracu do sestnacky a 90 min braaaniiit prosiiiiiiiiiiiim (ale spis to vidim na uvolneny vykon Slovincu a jistotu v podobe 0:4)

Reagovat
smazaný uživatel

beton, beton, beton, beton, beton, beton a zase beton + heroickej a nadlidskej vykon, prosiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim, jestli san marino alespon remizuje tak se zliju ze budu na mol jeste dva tydny potom

Reagovat
smazaný uživatel

kdyz se vseci hraci postaveji do brany, tak je tezko nekdo prosreli

Reagovat
Ligter

Reagovat
jtbs

keby hrali proti Robertovi Carlosovi, tak by odchadzali so zlomeninami

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vanGomm

Jěště nedávno se tu pod dojmem případné remízy psalo,že tam nikdo nedal víc než 3 g

Ještě nedávno se tu pod dojmem případné remízy Slovensko-Slovinsko psalo,že v San Marinu nikdo nevyhrál o víc než 3 góly.A že tam Slovinci těžko vyhrají o 5 a vic gólů.Teď se to muselo zase přehodnotit a uvažovat o remíze.Slovinci porazili Polsko 3:0 a vyhráli na Slovensku 2:0.Nic nenasvědčuje na jejich ztrátu.Já si myslím,že už to asi ani nemá cenu počítat.Slovinci tam vyhrají tipuji tak o 3-4 góly.Gólové dostihy už nepotřebují.Navíc mají docela slušnou šanci skončit na 1.místě tedy postoupit přímo.

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 Slovinci vlastňák a pak beton jak sviň

Reagovat
smazaný uživatel

jak by se dala přivodit případná kontumace pro domácí?

Reagovat
smazaný uživatel

vidím to na remízu 0:0 když nedáte san marínu gola do přestávky tak jsou pod tlakem

Reagovat
jtbs

Reagovat
smazaný uživatel

ono se to nezda, ale selva je dobrej utocnik, uz jen 7 golu za tym, ktery stoji za polib mi prd.l neco svedci a ja si myslim, ze by nejaky nahodny gol dat mohl

Reagovat
smazaný uživatel

Andy Selva je podle mě týpek Škoda mohl hrát Serii A,ale Sassuolo nepostoupilo Dá podobnej gól jako proti Slovákům San Marino doma remizovalo někdy před rokem z Irskem 1:1..Takže nic není nemožné... http://www.youtube.com/watch?v=FBfuUZ6V-KI

Reagovat
Marv

tady se neobjevi zadne komplikace.. slovinci na ne vlitnou od zacatku a s chuti si vystrili primy postup na sampionat tip 0:7

Reagovat
vanGomm

Slovinsko dalo Polsku 3:0 a vyhráli na Slovensku 2:0 jdou tedy jasně tvrdě za postupem.Určitě nebudou tak naivní,aby si to teď nechali uniknout.A to ještě se San Marinem,které je výkonostně někde úplně jinde než Polsko či Slovensko.Dvojzápasové výsledky (San Marino-Polsko 0:12 a San Marino-Slovensko 1:10) hovoří jasně.

Reagovat
smazaný uživatel

Dávaj to někde na netu ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele