Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 3
10.09.2008 20:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

San Marino - Polsko 0:2

Po remíze se Slovinskem si Polsko připsalo první kvalifikační výhru, podle očekávání si svěřenci Lea Beenhakkera poradili se San Marinem, které přehráli v poměru 2:0. O branky se postarali Euzebiusz Smolarek a Robert Lewandowski.

Polští fotbalisté předvedli v dnešním zápase daleko lepší výkon než v sobotním utkání se Slovinskem a zaslouženě zvítězili. Nicméně trochu překvapivě se do první veliké příležitosti probojovalo San Marino, když rozhodčí po osmi minutách hry nařídil po faulu na Andyho Selvu, jenž hraje v italské sérii B za S.S. Sassuolo, pokutový kop. Brankář hostů Łukasz Fabiański ale nechtěl připustit šok v podobě vedení San Marina a penaltu lapil.

O dvanáct minut později se už skóre měnilo, hostující útočník Ebi Smolarek hlavičkou překonal domácího brankáře. Poté se připomněl zase outsider zápasu, ale Manuel Marani byl chycen do ofsajdové pasti a jeho zakončení tak bylo zbytečné.

Na druhé straně pak proti domácímu brankáři neuspěli Łukasz Piszczek a z dorážky ani Smolarek. Úspěšný už byl ale v 68. minutě Robert Lewandowski, který po přihrávce Smolereka dopravil míč do prázdné brány.

Polsko se po tomto vítězství dostalo spolu se Slovinskem, se kterým v sobotu remizovalo 1:1, do čela skupiny 3, kde čtvrté místo hájí Česká republika. San Marino se podle očekávání krčí na poslední příčce.

Autor: Petr Páral / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

polsko vyhraje 5:0

Reagovat
smazaný uživatel

poliaci zavahali doma zo slovincami...proti san marinu maju vsetky reprezentacie rovnaky ciel.....ziskat 6 bodov...moj tip....0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Budu fandit San Marinu,ale k ničemu mi to nebude. Poláci si schutí s trpaslíkem poradí.Tip: 0:5

Reagovat
smazaný uživatel

0:10

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele