Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

Reportáž

Rumunsko - Litva 0:3

Šok! Reprezentanté Litvy dokázali fantastickým způsobem znechutit Rumunsku sváteční atmosféru v Kluži, kde se hrálo mezistátní utkání tohoto formátu naposledy před pětaosmdesáti lety. Tým oslabený o hvězdy typu Adriana Mutua, Christiana Chivua, Razvana Rata či Banela Nicolity si neporadil s Litevci a podlehl jim 0:3.

Kouč Victor Piturca po zápase řekl, že jeho svěřenci na hřišti prakticky neexistovali. Zářila především trojice Stankevicius, Mikoulinas, Kalonas, která si rozdělila po jedné brance a zařídila tak Litvě senzační výhru. Utkání začala vyloženou šancí Cesnauskase z deváté minuty, ale skóre zůstalo neměnné.

Do další gólové příležitosti se vzápětí vehnal Tomas Danilevičius, ale jeho volej bravurně zneškodnil Bogdan Lobont. Litevci se ujali vedení až po střele Stankeviciuse z 25-ti metrů, která nedala rumunskému gólmanovi sebemenší šanci. A domácím mohlo být o chvilku později ještě hůř. Střelec úvodní branky se totiž v krátkém časovém rozmezí dostal do druhé velké možnosti, ale tentokrát zachránil Rumuny od pohromy skvělý Lobont.

Jedinou větší šanci Rumunů v tomto utkání měl v poslední minutě první půle Nicolae Dica, jenže jeho přímý kop skončil pouze na břevně hostující klece. O přestávce provedl Piturca pár ofenzivních změn v sestavě, ale s výjimkou dalšího trestného kopu, s nímž si brankář Zydrunas Karcemarskas bezpečně poradil, se do žádné vážnější šance nedostali.

V 70. minutě naopak o vítězství hráčů z Pobaltské země definitivně rozhodl Mikoliunas, jenž precizní střelou z hranice vápna zvýšil na 2:0. Třetí a poslední branku tohoto střetnutí přidal v samotném závěru po perfektní individuální akci střelou do horního rohu branky Kalonas.

Rumuni si budou chtít spravit chuť v utkání s Faerskými ostrovy, Litva přivítá silné Rakousko, které si dnes poradilo s vicemistry světa z Francie v poměru 3:1.

Autor: Radek Barkman / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

cakal som jednoznacne vitaztvo rumunov!!!tento vysledok ma nesmierne prekvapil ale stale si myslim ze umuni maju na to aby sa kvalifikovali na ms

Reagovat
smazaný uživatel

xD rumuni se předvedli jako že na MS nemaj co dělat,Litva mě překvapila.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele