Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 2
15.10.2008 20:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Řecko - Švýcarsko 1:2

Švýcaři vyloupili stadion Georgise Karaiskakise a připravili Řeky o stoprocentní bilanci v kvalifikaci. Druhá kvalifikační skupina se tak pořádně zamotává.

Do zápasu vstoupili lépe Švýcaři, kteří pěknou kombinací připravili pozici pro Freie, ale brankář Chalkias ho vychytal. Domácím trvalo 21 minut než se dostali k soupeřově brance. S Basinasovým trestným kopem z 30 metrů si však Benaglio poradil bez jakýchkoliv potíží.

Největší řeckou šanci pak spálil Samaras, když po chytrém uvolnění vysoko přestřelil. Čtyři minuty před přestávkou pak šli hosté do vedení. Papadopoulos fauloval Behramiho a Frei penaltu poslal přesně do levého dolního rohu.

I po přestávce měli první šanci Švýcaři. Gökhan Inler obešel dva protihráče, pak ale vypálil mimo. V 68. minutě se domácí dočkali vyrovnání. Střídající Karagounis odcentroval z levé strany a Charisteas poslal míč zblízka do sítě.

Švýcaři se ale nakonec dočkali zaslouženého vítězství. I Ottmaru Hitzfeldovi vyšlo střídání, když poslal na trávník Hakana Yakina. Ten parádní přihrávkou uvolnil Blaise N’Kufa, ten obešel i Chalkiase a střelou do prázdné branky stanovil konečné skóre.

Řekové i přes porážku zůstávají se třemi vítězstvími v čele druhé skupiny, ale druhý Izrael ztrácí už jen bod a Švýcaři se díky dnešnímu úspěchu dostali zpátky do hry o postup. Na třetím místě mají sedm bodů.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

remiza 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

ocakaval som vitazstvo grecka ale ako vidim grecko uz davno neni to co byvalo ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele