Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 2
11.10.2008 20:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Řecko - Moldavsko 3:0

Naprosto suverénně si zatím ve druhé kvalifikační skupině počínají Řekové. Evropští exmistři i ve svém třetím utkání vyhráli bez inkasovaného gólu, tentokrát doma hlavně díky dvěma brankám Charistease přehráli Moldavsko 3:0.

Hostům se vzdorovat domácímu favoritovi celkem dařilo pouze v úvodní půlhodině, po dvaceti minutách dokonce zahrozili hlavičkou Armase. Ve 31. minutě však udeřil favorit, Basinas našel z přímého kopu Charistease a ten otevřel skóre. Řekové ještě do poločasu své vedení zdvojnásobili, když ve 40. minutě napřáhl z pětadvaceti metrů Katsouranis a jeho povedenou ránu zastavila až síť za Calanceou.

V Pireu pak bylo definitivně hotovo sedm minut po přestvce, kdy Charisteas upláchl hostující obraně a svou druhou brankou v utkání zvýšil na 3:0. Domácí pokračovali v ofenzivním snažení, krátce po třetí brance hlavičkoval Torosidis do břevna, po hodině hry pak odmítl Charisteas hattrick, když v dobré pozici zamířil vedle.

Naivně hrající hosté mohli alespoň snížit, Tigirlasova střela deset minut před koncem ale Chalkiase z míry nevyvedla. Moldavský tým se tak po jasné prohře 0:3 pokusí získat první body ve středu v Lucembursku, Řekové hostí pro změnu Švýcary.

Autor: Petr Vaněček / uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

recko vyhraje 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Recko bez problemu vyhraje....3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ono pri Moldavsku človek nikdy nevie ale Grécko by to malo zvládnuť. tip 1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele