Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 2
14.10.2009 20:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Řecko - Lucembursko 2:1

Řekové se na vítězství nad trpaslíkem z Lucemburska hodně natrápili, ovšem nakonec toho docílili a mohou se proto těšit na baráž. Tam bude hodně záležet na tom, koho dostanou, mohou však počítat i s relativně slabšími protivníky. Řekové skórovali dvakrát krátce po půlhodině hry, pak už se jim síť rozvlnit nepodařilo a v nastaveném čase si ještě dali vlastní branku. Blamáž už ale nepřipustili.

Řekové tak s 20 body skončili na duhém místě a tento bodový stav jim bohatě stačí na baráž, Černý Petr tak na ně nezbude. Lucembursko i tak svůj cíl splnilo a díky historické výhře nad Švýcarskem neskončilo na posledním místě. Domácí začali duel velmi opatrně a první ránu na branku vyslal hostující Gilles Bettmer, mezi tři tyče ovšem nemířil.

Řekové hráli v prvních dvaceti minutách hodně zakřiknutě a marně dobývali obranu soupeře, velkou možnost naopak hosté propásli v polovině prvního dějství. Nejprve sice pálil mimo řecký Giorgos Fotakis, následně se ale hrot Joel Kitenge řítil sám na gólmana Michaila Sifakise. Do šokujícího vedení však Lucembursko nedostal. Proto přišel na druhé straně protiúder, dvě perfektní gólové přihrávky vymyslel špílmachr Giorgos Karagounis.

Po jeho parádním rohovém kopu si totiž excelentně naskočil hlavou Vassilis Torosidis a nedal na pravé straně gólmanovi vůbec žádnou šanci. O tři minuty později zavěsil také hrdina posledního utkání s Lotyšskem Theofanis Gekas, který nasázel pobaltské republice hned čtyři trefy. Nyní z přímého volného kopu nacentroval pravačkou do vápna Karagounis a nebylo v jeho podání co řešit - 2:0.

V dalším průběhu po necelé hodině hry se musel do kabiny pakovat po druhé žluté Ben Payal a jako kdyby měli Řekové slitování, na oslabeného soka příliš netlačili. Navíc mu ještě v nastaveném čase darovali dárek a Lucembursko tak přišlo k výjimečné brance jako slepé k houslím. Avraam Papadopoulos totiž poslal nesmyslnou těžkou přihrávkou na brankáře Sifakise a ten již nemohl nic dělat.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele