Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 7
06.09.2008 20:45 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Rakousko - Francie 3:1

Lepší start do kvalifikace si nový kouč rakouské reprezentance Karel Brückner sotva mohl přát, jeho ovečky doma porazili vicemistry světa z Francie 3:1.

Již od prvních minut bylo jasné, že domácí nasadili defenzivní taktiku, přesto začali dobře i směrem dopředu a než se kohouti z Francie na stadionu Ernsta Happela stačili rozkoukat, už prohrávali. V osmé minutě zahrával Ivanschitz přímý kop, jeho centr doputoval až k souboji mezi Mexesem a Jankem a pravděpodobně od francouzského obránce se míč odrazil mimo dosah brankáře Mandandy – 1:0.

Francouzi mohli odpovědět díky Evrovi, jeho Prödlem tečovaný centr však skončil jen na brankové konstrukci. Ve 42. minutě se pak k přímému kopu opět postavil Ivanschitz, tentokrát se v mele před hostující brankou nejlépe zorientoval Aufhauser a trochu šťastným způsobem zvýšil už na 2:0.

Po pauze se přece jen dostal více do hry favorit utkání, tedy francouzský výběr. Zpět do zápasu i výsledkově se hosté dostali v 61. minutě. Aktivní Evra zleva našel před brankou Govoua a ten po otočce trefil přesně k bližší tyči – 2:1.

Francouzi nadále pokračovali v náporu, Toulalanovu střelu krátce po snižovací brance musel řešit Manninger. Domácí tak vysvobodil třetí gól, který přišel v 72. minutě. Mexes v pokutovém území stáhl zápasnickým chvatem k zemi Janka a následnou penaltu s velkým přehledem proměnil kapitán Ivanschitz.

Více se už před vyprodaným hledištěm ve Vídni neudálo a tak si Rakousko připsalo překvapivé tři body, na které bude chtít navázat ve středu v Litvě, která ovšem také příjemně překvapila. Francie může porážku odčinit doma proti Srbsku.

Autor: Petr Vaněček / uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Brucknerovi bych to pral ale vidim to na 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 ale neviem to isto

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám,že po dnešku ČMFS pochopí, proč je náš fotbal (repre i ligy) takový, jaký je

Reagovat
smazaný uživatel

Pane Bruckner,klobouk dolu,jsem velmi rad,ze jste tem stvacum z deniku SPORT,dal raznou odpoved!!!Gratuluji

Reagovat
smazaný uživatel

neuveritelny vysledok!!!!cech karel brukner a slovak jan kociann v pozicii nahradneho trenera ukazaali svojim predchadzajucim reprezentaciam ze si ich mali nechat!!!hlavne cesi!!slovaci maju teraz na laicke v.weisa a ten ma na to aby dotiahol slovakov do afriky!!!neuveritelny vysledok..po tom co rakusanov po eure kazdy odpisoval maju sancu hrat na dalsom velkom podujati!!!dalsie prekazky su tiez velmi silne...srbsko aj rumunsko maju rovneke ciele

Reagovat
smazaný uživatel

King Karel

Domenech = jeden z nejhorších známých trenérů dnešní doby

Reagovat
Pharrell

Francie muze napodobit Anglii a nedostat se na prestizni evropsky turnaj!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele