Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 1
14.10.2009 20:45 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Portugalsko - Malta 4:0

Portugalsko hodně dlouho hazardovalo se svou účastí v JAR a ani v tuto chvíli jí nemá jistou, to nic nemění na povedeném závěru kvalifikační skupiny a celkovém druhém místě za Dánskem a před Švédskem. Tým z Pyrenejského poloostrova potřeboval porazit Maltu a i když dal dva góly až na konci poločasů, tak výsledek 4:0 mluví dosti o dění na hřišti.

Portugalci nastoupili bez zraněného Cristiana Ronalda, i bez něho ale dali kýženou první branku hodně rychle. Ve 13. minutě poslal míč z levé strany Veloso, na hranici šestnáctky si ho našel Nani a povedenou ranou poslal domácí do vedení - 1:0.

Portugalsko na hřišti dominovalo a zdálo se, že je jenom otázkou času, než přijde druhá branka. Favorité ovšem spálili několik velmi dobrých šancí a na pojistku si tak museli počkat až do poslední minuty první půle. V ní se znovu prosadil Simao, který se o víkendu trefil do sítě Maďarska, a podobně jako Nani pokořil Hogga střelou ze střední vzdálenosti - 2:0.

V 63 minutě bylo definitivně rozhodnuto, Nani poslal do pokutového území dlouhý pas a Liedson nedokázal zakončit, mrzet ho to ovšem nemuselo, jelikož míč do sítě nakonec poslal Veloso - 3:0.

V 63. minutě se poprvé a naposledy osmělili i Malťané a byla to situace spíše kuriózní - Pace totiž místo brankáře ohrozil rohový praporek.

V pohodě hrající domácí se fotbalem bavili, vypracovali si další šance a v poslední minutě přidali ještě jeden gól - po přihrávce od Simaa se prosadil Edinho.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele