Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 3
01.04.2009 20:30 CET
10 : 0
(4:0)

Reportáž

Polsko - San Marino 10:0

Polsko splnilo proti San Marinu roli favorita do puntíku, když outsiderovi nasázelo neuvěřitelných deset branek, přičemž polské defenzivě se povedlo udržet čisté konto. Velký zápas odehrál Ebi Smolarek, kterému se povedlo vstřelit čtyři branky.

Základ největšímu vítězství v polské historii položil už po šestadvaceti vteřinách hry Rafal Boguski, který překonal sanmarinského brankáře Federica Valentiniho po dobré práci Mariusze Lewandowskiho.

Běžela sedmnáctá minuta, když Poláci díky Ebi Smolarekovi zvyšovali na 2:0. Útočník anglického Boltonu rozvlnil síť po centru Jaceka Krzynoweka. Za dalších deset minut vstřelil svůj druhý gól Boguski, jenž mířil do černého po pěkné souhře mezi Mariuszem a Robertem Lewandowskim. Do konce prvního poločasu stihli domácí zvýšit svůj náskok na 4:0, když hostujícího gólmana propálil Robert Lewandowski.

Ve druhém dějství rozjel polský národní tým ještě větší kolotoč než v první pětačtyřicetiminutovce. Svěřenci Lea Beenhakkera San Marino nešetřili a nasázeli jim dalších šest gólů.

Šest minut po přestávce se trefil Ireneusz Jelen. O osm minut později zvyšoval už na 6:0 druhou brankou v zápase Smolarek. Tento stav vydržel pouhé tři minuty, když síť sanmarinské svatyně rozvlnil Mariusz Lewandowski.

V 72. minutě dovršil hattrick Ebi Smolarek. Bývalému útočníku Borussie Dortmund ale tři góly nestačily a osm minut před koncem zvyšoval už na 9:0. Tečku za velký polským večerem udělal Marek Saganowski, který uzavřel stav utkání na 10:0.

Polsko se tímto vítězství přiblížilo postupovým příčkám, na druhé Slovensko ztrácí pouhé dva body. San Marino zůstává bez bodu na poslední příčce skupiny 3.

Autor: Petr Páral / sportinglife.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

neni o cem....s trpaslikem si Polaci zatrenuji...tip 4:0 a vice

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

7:0

Reagovat
smazaný uživatel

aj keby poliaci nastupili bez branakara,co vzhladom k borucovym vykonom sa da povedat,bude to naisto 1

Reagovat
vanGomm

San Marino nebo Andorra a někteří další by možná (jak tomu je v L.M.) mělí hrát předkola.Např. v naší skupině skončí San Marino stejně poslední a vzhledem k nestejnému počtu účastníků ve skupinách se jejich výsledky nebudou započítávat.Jsou to zápasy o ničem.

Reagovat
smazaný uživatel

Tip.: 3:0 pripadne 5:0

Reagovat
smazaný uživatel

dobře poláci...a to chtěj trenér San Marina inkasovat nanejvíc dvakrát

Reagovat
smazaný uživatel

polaci hrali vyborne a san marino hralo v kvalifikaci budou mit 0 bodu

Reagovat
smazaný uživatel

śan marino

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele