Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 9
10.06.2009 20:45 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Nizozemsko - Norsko 2:0

Domácí Nizozemci si hodně zkušeně počínali v zápase s Norskem a díky brankám Ooijera a Robbena tak mohou slavit další vítězství v uplynulém týdnu, tentokrát porazili svého soka 2:0.

Začátek zápasu byl opatrný z obou stran, ale bylo také znát, že o bodu tu spíše bojují Norové, jelikož domácí výběr se nikam zběsile nehnal a hrál až nezvykle klidně. S postupem času přebrali iniciativu domácí a na kvalitě hry to bylo hned vidět.

První gólovku měl na hlavě ve 13. minutě Dirk Kuyt, ale jeho pokus bohužel pro něj přeletěl břevno hostující branky. Ve 23. minutě měl další šanci Oranjes Arjen Robben, ale i jeho jedovatý projektil skončil nad brankou. Radovat se z gólu se tak mohli domácí až o deset minut později, kdy si při standardní situaci na přesný centr naskočil Andre Ooijer a z hranice malého vápna otevřel gólový účet tohoto utkání.

Norové se poté pokusili rychle odpovědět, ale pokus Fevanga z nepřímého volného kopu brankáře Stekelenburga nijak neohrozil. Do konce poločasu už žádný z aktérů domácího či hostujícího družstva branku neohrozil a tak první dějství skončilo vítězstvím Oranjes 1:0, jedinou branku vsítil Ooijer.

Do druhého poločasu nastoupili domácí s jednou změnou, když van Bronckhorsta nahradil Edson Braafheid. Byli to však především hosté, kteří se tlačili do útoku a snažili se s nepříznivým vývojem utkání něco udělat, domácí byli pod neustálým tlakem, který však zvládali s přehledem a navíc se jim v 51. minutě povedlo své vedení ještě zvýšit. Robben napřáhl z pětadvaceti metrů a přesně se trefil k levé tyči branky Jona Knudsena - 2:0.

Hosty tento moment dost srazil a vůbec se jim nedařilo dát jejich hře nějakou organizaci a pokusit se tak s vývojem utkání něco udělat. Domácí zato s přehledem kombinovali a bránili s ledovým klidem své dvoubrankové vedení. Utkání už se spíše dohrávalo, kolem pokutových území diváci moc šancí neviděli, jelikož ani jedno z mužstev už se nikam výrazně nehnalo, a tak se na konci zápasu radovali Oranjes z vítězství 2:0, které bylo po průběhu naprosto zasloužené.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
berger321

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Holandane uz maji pustup jisty tudiz si as budou setrit hrace...bez tipu...mohl by se zrodit prekvapivy vysledek.....

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele