Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 4
14.10.2009 20:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Lichtenštejnsko zůstalo poslední, prohrálo s Walesem 0:2

Ani desáté utkání v kvalifikaci neznamenalo pro Lichtenštejnsko výhru. Maličký evropský stát v posledním klání změřil síly s Walesem, který měl již svou konečnou čtvrtou pozici jistou.

Nejednalo se tak o příliš atraktivní utkání. Ani jeden z týmů již nemohl na postup dosáhnout - zatímco u malého Lichtenštejnska se tomu není co divit, ostrovní celek měl patřit k černým koňům skupiny 4. Nakonec ale příliš neoslnil a vítězství si připsal pouze proti Ázerbájdžánu a dnes podruhé také proti Lichtenštejnsku. To zůstalo na beznadějně posledním místě - se třemi body ztráty na nejbližšího soupeře.

Utkání začalo poměrně rychle odpovídat papírovým předpokladům. Již v patnácté minutě se diváci dočkali prvního gólu a kde jinde mohl skončit než v brance domácích. Za Wales se trefil Vaughan. Pojišťovací druhý gól vstřelil deset minut před koncem talentovaný záložník Aaron Ramsey.

Lichtenštejnsko od začátku ukazovalo, že na takticky i technicky vyspělejší soupeře nestačí. Tlak hostů vyvrcholil v 16. minutě. K přízemnímu centru z levé strany se dostal Gareth Bale, jeho ideální přihrávku pak doklepl do sítě James Vaughan. 1:0 pro hosty.

Domácí se drželi pouze v defenzivě a jejich taktika se Velšanům vůbec nezamlouvala. Do slibné příležitosti se probil Easter, jenž využil dlouhého pasu aktivního Balea. Nedokázal ale svižně zakončit a nakonec ho vychytal brankář domácích.

Domácí se přesto dostali k jedné dobré šanci. Těsně před koncem první půle se David Hasler dostal do ideální palebné pozice, opuštěný ale zpoza pokutového území napálil míč vedle branky. Po změně stran ale opět ovládali utkání favorité dnešního zápasu. James Collins si naběhl na přímý kop Guntera, nakonec ale jeho hlavička mířila mimo.

Rozhodující moment přišel v 79. minutě. Z přímého kopu napřáhl Aaron Ramsey, který po jedovaté ráně rozvlnil síť Lichtenštejnska podruhé. Ke konci utkání se ještě do šance dostal Easter, tentokrát si ale naopak počínal příliš zbrkle a příležitost opět nevyužil. Nic se tak již tedy nezměnilo na stavu 2:0 pro hosty, kteří nedovolili uniknou svým dnešním soupeřům z posledního místa tabulky.

Autor: Anna-Marie Kroupová / itv.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele