Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 6
10.09.2008 18:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Kazachstán - Ukrajina 1:3

Ukrajina na půdě Kazachstánu nezaváhala a zvítězila 3:1. Skvělým výkonem se prezentoval ukrajinský útočník Šachtaru Doněck Šeleznov, který byl u všech gólů hostů. Svůj třetí kvalifikační gól vstřelil Kazach Sergej Ostapenko.

Andrej Ševčenko, který proměněnou penaltou zařídil Ukrajině vítězství v předchozím zápase s Běloruskem, se ocitl už po patnácti minutách v dobré příležitosti. Dokázal projít kolem dvou obránců, tváří v tvář gólmanovi Loriyovi, jenž si hodně zachytal v minulém utkání proti Chorvatsku, však neuspěl.

Sergej Ostapenko, ostrostřelec kazašského mužstva, svou střelou z levé strany prověřil ukrajinského brankáře Pjatova, předtím byl opět v akci Ševčenko, jenže po přihrávce Šeleznova znovu ztroskotal na Loriyovi, který včas vyběhl. Ukrajina do poločasu přece dokázala skórovat. Šeleznovova střela se odrazila od břevna přímo na hlavu Nazarenka a ten už neměl problém branku trefit.

A v 53. minutě hosté zvýšili náskok. Aktivní Šeleznov přihrál Ševčenkovi, který jako zkušený kanonýr neminul. Drama přišlo za patnáct minut, Ostapenko přebral přihrávku od Skorycha a parádní ránou z pravé strany ke vzdálenější tyči snížil. I když se Kazachstán pokoušel o zvrat, dnes prostě na hřišti neměl být Šeleznov. Deset minut před koncem totiž přihrál na druhou branku Nazarenkovi. Ukrajina tak má po dvou kvalifikačních utkáních plný počet bodů.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1915)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele