Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 8
11.02.2009 20:45 CET
2 : 1
(0:1)
Stadión:
Croke Park, Dublin

Reportáž

Irsko - Gruzie 2:1

Fotbalisté Irska po heroickém výkonu v druhém poločase nakonec dokázali udolat nepříjemného soupeře z Gruzie, který vedl už od první minuty a pak nepouštěl soupeře do žádných vážnějších akcí. Hrdinou zápasu se stal Robbie Keane, který vstřelil oba góly domácích v rozmezí pěti minut a zachoval naději Irů na MS v reálném světle.

Hosté tedy šli do vedení už po 47 vteřinách, kdy hrubku v obraně udělal pravý bek Stephen Kelly, o míč ho obral Ucha Lobjanidze a krásnou přihrávkou vybídl ke skórování Alexandera Iashviliho - 1:0.

V dalším průběhu měl velkou šanci na pojištění náskoku opět Iashvili, tentokrát se ale jeho rána zastavila na pravé tyči Givenovi branky, stejné se ovšem nacházel v ofsajdovém postavení. V domácím dresu byli nejaktivnějšími střelci v první části Robbie Keane a Aiden McGeady, ovšem gól dát nedokázali, naopak v závěru půle zahrozili hostující Kobiashvili a Gociridze.

V druhé půli se snažili hosté za každou cenu bránit, ovšem Irsko si nechtělo nechat nic líbit a sedmnáct minut před koncem duelu se dočkalo zasloužené odměny. Nicméně branka padla z velmi sporné penalty, sám Keane si nebyl jistý, že obránce Lobjanidze zahrál rukou. Balón spíše trefil jeho rameno. "Ten incident jsem neviděl, měli jsme asi trochu štěstí," objasnil po zápase svůj úhel pohledu šťastný střelec.

Za pět minut pak rozhodl z bezprostřední blízkosti přesnou hlavičkou po střele Kevina Doya. Irsko bylo aktivní až do konce zápasu a soupeře do žádného tlaku nepustilo, tři body tak zůstaly doma. Celkem jich má na kontě ostrovní mužstvo už deset, v tabule zůstává druhé za Itálií, na konci března ho čeká střetnutí doma s Bulharskem. Gruzie je pátá s dvěma body, příště jede na hřiště podceňovaného Kypru.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip.: 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Irsko vyhraje 2:0

Reagovat
Tomtaf

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele