Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 8
14.10.2009 20:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Croke Park, Dublin

Reportáž

Irsko - Černá Hora 0:0

Přátelská atmosféra, nikterak vražedné tempo a velmi milosrdné skóre. Takový byl nic neřešící duel Irska s Černou Horou. Oba soupeři se po nemastném neslaném výkonu rozešli smírně bez branek.

Na to, že jim v tomto utkání už o nic nešlo, odstartovali Irové docela zostra. Už v sedmé minutě se od rohového praporku vznesl zajímavý balon, který nakonec dopadl na hlavu McShanea, odkud putoval jen těsně nad břevno. Zatímco Černohorci se vždy bránili s jedenácti muži na vlastní půlce a prakticky nevyráželi dopředu, Ostrované taženi mohutnou podporou z publika si zápas vyloženě užívali, i když se po hřišti pohybovali přeci jen ve volnějším tempu. Po bezmála půlhodině hry se di vyložené šance dostal Duff, jenže míč měl na slabší pravačku, a tak se jeho střela mezi tři tyče nevešla. Převahu Irů pak sice nakrátko přerušila velmi slušná příležitost Boskoviče, jehož hlavička však neměla gólové parametry, avšak stále to byli domácí, kdo měl více ze hry.

A svou dominanci dokázal promítnout i na počítadlo střel. Ještě před poločasem stihl zleva perfektně odcentrovat Hunt, po němž hlavičkoval Dunne natolik přesně, že se málem míč odrazil od břevna do za Polekšičova záda. Své polovičaté šance pak stihli do přestávky odprezentovat i Duff s Keanem, z gólu se však na Croke Parku nadále těšit nemohli.

A jestliže v první půli to bylo možné, v té druhé určitě ne. Ostrované v úvodní části nepálili ostrými, pak nepálili pro změnu vůbec. Takže se už nebylo moc na co koukat. Štěstí akorát zkoušel Ireland, ale svou střelu jen otřel o horní konstrukci. Vukčevičův pokus zase společnými silami zmařil Given a McShane. Takže v Irsku nakonec gól neviděli.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele