Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 8
28.03.2009 20:45 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Croke Park, Dublin

Reportáž

Irsko - Bulharsko 1:1

Irové ztratili vedení s Bulharskem vlastním gólem ze 74. minuty. Po celý zápas byli lepším týmem a především ve druhé půli měli svůj náskok zvýšit. Naopak se ovšem stala velká nepříjemnost, kterou zavinil chybující Kibane. Irsko má přesto na druhém místě před soupeřem dostatečný sedmibodový náskok.

Snový začátek utkání měla domácí reprezentace. Už v první minutě, přesněji po 35 sekundách, vsítila první branku utkání. Huntův přímý kop prodloužil O'Shea na Dunna, jenž hlavou z blízkosti zavěsil. Ve čtvrté minutě mohl vyrovnat Stilian Petrov, ale jeho bombu směřující do horního roku vytěsnil skvělým zákrokem brankář Given.

Záložník Keith Andrews svedl v 16. minutě souboj v pokutovém území s Milanovem a dožadoval se nařízení penalty. Ačkoli byl jeho pád věrohodný, chorvatský sudí Bebek mu udělil jen žlutou kartu za filmování. Ve 27. minutě mohlo Bulharsko vyrovnat. Manolev využil podklouznutí levého beka Kilbana a nacentroval do vápna na Georgieva, jenže proti němu se vyznamenal znovu Given. A to bylo do té doby od hostů vše.

Ve druhé půli gradoval irský tlak. Keane mohl z vyložené pozice zvýšit a podobně na tom byl i Aiden McGeady, brankář Ivankov byl ovšem proti a držel naděje týmu nad vodou. V 74. minutě byl najednou stánek Croke Park v Dublinu jako opařený. Nevinný centr Kišiševa na Stiliana Petrova, jenž se z úhlu pokoušel vystřelit, si srazil přesně k tyči Kevin Kilbane. Domácí pak ve zbytku utkání Kilbaneovu chybu nenapravili.

Autor: Patrik Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Není co řešit 1

Reagovat
smazaný uživatel

len aby

Reagovat
smazaný uživatel

Tip.: 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

iri maju namierene na MS!!

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele