Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 4
06.06.2009 18:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Finsko - Lichtenštejnsko 2:1

Lichtenštejnsko přijíždělo na půdu favorizovaného Finska s malou nadějí na úspěch. Po vyrovnaném výkonu však z Helsinek odjíždí z těsnou porážkou 1:2.

A byli to právě podceňovaní hosté, kdo začal diktovat tempo hry. Lichtenštejnsko moc dobře vědělo, že nemůže nic ztratit a tak se do utkání vrhlo s patřičnou vervou. Míše se zmocnil Beni Fischer a vytvořil skvělou příležitost pro Maria Fricka. Ten svou možností nepohrdl a vstřelil tak vůbec první branku Lichtenštejnů v kvalifikaci.

Hosté tedy vedli 0:1 a řada byla na Finech. Ti se po dvaceti minutách konečně dostali k iniciativě ve hře a začali dominovat. Poté přišla 33. minuta a skvělá souhra Alekseie Eremenka a Mikaela Forssella, při které druhý jmenovaný vyslal nechytatelnou střelu na branku Petera Jehleho a srovnal stav utkání.

Ve druhém poločase domácí tahali za delší konec provazu a proti odporujícím Lichtenštejnům jen ztěží dokázali vymyslet nějakou brankovou příležitost. Ta se přesto dokázala objevit a v 71. minutě zvýšil na konečných 2:1 Jonatan Johansson. Finsko tedy dokázalo zvítězit 2:1 a splnilo tak roli favorita. Hosté však domů mohou odjíždět s dobrým pocitem z vyrovnané hry proti favoritovi.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Finove by bez vetsich problemu meli vyhrat...tip 1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip.: 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Mario Frick

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele