Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 7
11.10.2008 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Faerské ostrovy - Rakousko 1:1

Rakousko je opět v šoku a trenér Brückner už asi nebude považován za toho, kdo dovede alpskou zemičku až na největší fotbalový svátek. Rakousko totiž absolutně nezvládlo zápas na Faerských ostrovech a body, které pracně vyválčilo proti Francii, najednou snadno ztrácí.

Faerské ostrovy poprvé převezly Rakousko v roce 1990, kdy dokázaly sebevědomý celek doma dokonce porazit a prokletí tak nadále pokračuje. Domácí se opět dostali do vedení, a i když dokázali Rakušané brzo srovnat, na tři body už to nestačilo. Rakušané zcela ovládali taktovku první půle, již ve čtvrté minutě neúspěšně hrozil Paul Scharner. V další šanci se ocitl Marc Janko, svůj průnik ale též nezužitkoval.

V prvním poločase domácí nevystřelili skoro na branku, pak ale o přestávce udělal kouč Jógvan Martin Olsen mistrovský tah, když vyslal do boje Bogiho Lokina. Ten po několika vteřinách na hřišti rozvlnil síť, trefil se přesně asi z patnácti metrů a brankář Manninger byl krátký.

Jenže za další dvě minuty rychle dostal hosty z šoku Martin Stranzl a euforie začala ztrácet na síle. Stranzl si nejvýše naskočil na rohový kop a měl snadnou práci – 1:1. Farské ostrovy se mohutně snažily pouze bránit a taktika jim přes všechny potíže nakonec vyšla. I když Brücknerův výběr do protivníka stále bušil a bušil, nesčetněkrát zaměstnával domácího strážce Mikkelsena.

Největší příležitost promarnil forvard Marc Janko a fotbalový trpaslík tak může slavit zisk prvního kvalifikačního bodu. Naopak Rakousko musí hodně bojovat, Mistrovství světa jim zadarmo do klína rozhodně nespadne.

Autor: Viktor Sandev / goal.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

rakousko vyhraje 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Rakouska povinnost...vyhra o 2 a vice golu

Reagovat
smazaný uživatel

vyhra rakušáku 3-1

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec jednom plichta.

Reagovat
smazaný uživatel

D*m*nti ! P*sr*li mi tiket, fakt díky Brucknere

Reagovat
smazaný uživatel

dementni bruchner i cele rakousko prisel jsem o kotle penez kvuli tomuhle zapasu ...tohle me vytaci kdyz dementi neumej hrat fotbal a neporazej vesnicky dementy z faerskych ostrovu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele