Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 1
11.10.2008 20:00 CET
3 : 0
(2:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Dánsko - Malta 3:0

Dvě branky dánského útočníka Sorena Larsena pomohly jeho týmu k přesvědčivé výhře nad Maltou 3:0. Dánové se tak po třech kolech dostali překvapivě do čela své kvalifikační skupiny.

Larsen se trefil vždy jednou v každém poločase a položil tak základ k jasnému vítězství proti evropskému trpaslíkovi. Zisk tří bodů ještě potvrdil obránce Liverpoolu Daniel Agger, který proměnil pokutový kop. Fotbalisté z Jutského poloostrova mají v tabulce své skupiny náskok dvou bodů před druhým Švédskem, které pouze remizovalo doma s Portugalskem 0:0.

Dánové vstupovali do zápasu bez dvou svých klíčových útočníků – Nicklase Bendtnera a Johna Dahla Tomassona. Obě tyto opory nepustilo do hry zranění. Právě tento fakt znamenal, že do kádru byl povolán útočník FC Toulouse Soren Larsen, který svou reprezentační příležitost rozhodně nezahodil. Larsen otevřel skóre už po deseti minutách hry. Druhou branku přidal o dvacet minut později ze značky pokutového kopu Agger a krátce po přestávce uzavřel gólový účet utkání opět Larsen, když využil krásného centr Berglunda.

Fotbalisté Dánska se už do konce letošního roku v kvalifikačních bojích nepředstaví, zatímco Malta bude usilovat o zisk cenných bodů v zápase s Maďarskem, které hostí právě nadcházející středu.

Autor: Radek Barkman / www.uefa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

danove vyhrajou 5:0

Reagovat
smazaný uživatel

tak tady neni o cem diskutovat....jasna vyhra danu..minimalne o 3 branky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele