Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 8
06.09.2008 20:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Černá Hora - Bulharsko 2:2

Fotbalisté Černé Hory si připsali historicky první bod v kvalifikačním utkání o mistrovství světa 2010. Někdejší součást Srbska si po napínavé koncovce utkání rozdělila body s Bulharskem za remízu 2:2.

Pro domácí Černou Horu však nezačalo utkání vůbec dobře, hned úvodní nápor hostů se proměnil ve vedoucí branku, v 11. minutě totiž přesně zamířil Stilian Petrov. Hosté byli při chutí a vzápětí mohla zvýšit nová akvizice Manchesteru United Dimitar Berbatov, vytáhlého útočníka však skvěle zlikvidoval brankář Černé Hory Vukašin Poléksić. Černohorci se snažili vyrovnat z přímého kopu, z kopačky Nikoly Drinčiče, ale stejně jako Poléksić se vytáhl bulharský brankář Ivankov.

Černohorcům se ve druhém poločase povedl famózní obrat. V 62. Minutě nejprve vyrovnala z přímého kopu největší hvězda týmu Mirko Vučinič, a za dalších dvacet minut proměnil pokutový kop mladík Stevan Jovetić – 2:1 pro Černou Horu. Bulhaři nemohli uvěřit svým očím a na stadionu v Podgorice začala černohorská euforie. Nakonec se ale Bulharům podařilo alespoň vyrovnat. Mirka Vučiničě napodobil v poslední minutě Georgiev, který z přímého kopu stanovil konečnou a především zaslouženou remízu 2:2.

Autor: Ondřej Linhart / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

verim cerne hore2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

tak bulhari po sklamani v kvalifikacii na euro maju dalsiu moznost kvalifikovat sa na velke podujatie..ale malôi velmi tazky zreb..co sa tika cerno horco tak urcite ich netreba hned odpisovat..ja si myslim ze tato skupina je najvyropvnanejsia a postupit moze kazdy..aj cierna hora!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Cierna Hora ma na to

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele