Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 1
06.06.2009 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Albánie - Portugalsko 1:2

Portugalci nemají první kvalifikační skupinu rozehranou vůbec dobře, blízko dalšímu nezdaru byli v Albánii. Domácí srdnatě bojovali proti velkému favoritovi, jeho blamáž odvrátil až gól Bruna Alvese v závěru zápasu.

Favorit přitom začal zápas dobře, držel míč a snažil se soupeře dostat pod tlak. A navíc z první příležitosti skóroval. V osmadvacáté minutě centroval Bosingwa, k míči se dostal Almeida a po jeho hlavičce se poprvé rozvlnila síť.

Jenže vedení si Portugalci užívali necelé dvě minuty. Skela poslal vysoký míč do vápna, kde svedli hlavičkový souboj Alves s Bogdanim. Mnohem úspěšnější byl domácí útočník, který usměrnil míč za záda brankáře Eduarda.

Favorit ve zbytku zápasu držel míč, ale šance si vytvářel ztěžka. To se zlepšilo po několika střídáních ve druhém poločase, přesto to vypadalo, že domácí cenný bod uhrají. Portugalci spálili několik šancí, až ve třetí minutě nastavení dokázal dát gól Alves.

Albánie zůstala pátá se šesti body, má už odehráno osm zápasů. Vítězové udrželi postupové šance. Na vedoucí Dány sice ztrácejí sedm bodů, druhé místo je ale mnohem blíž, Maďaři jsou nyní lepší o čtyři body.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Portugalci jsou favorité, ale budou trošku pod tlakem, nemají zrovna jednoduchou situaci a tak by Albánie mohla překvapit, očekávám fotbal ze zajištěné obrany, vidím to tak 1:2 !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Albanie uz se postarala o mnoho prekvapeni a to i venku...bude to nesmirne tezky zapas pro Portugalce...pokud pomysleji na postup musi bezpodminecne vyhrat...vsazet to nebudu ale snad Portugalci s primadonou Ronaldem vyhraji aspon o gol haha

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tip.: 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

poslední šance portugalcu oni už jsi nemůžou dovolit jakou koliv ztrátu proto věřím že vyhrají 1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele