základní skupiny - skupina H, 3. kolo
26.06.2014 22:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Alžírsko uhrálo remízu s Ruskem a je posledním postupujícím

Alžírská reprezentace slaví historický postup do vyřazovací fáze mistrovství světa. Ve svém závěrečném utkání v základní skupině H dokázala uhrát potřebnou remízu proti Rusku a po výsledku 1:1 se může těšit na osmifinále proti favorizovanému Německu...

Rusové vstoupili do utkání naprosto skvěle a hned ze své první šance skórovali podruhé na šampionátu. Po přesném centru Kombarova se pověsil do vzduchu zhruba deset metrů od alžírské branky Aleksandr Kokorin a naprosto přesnou hlavičkou zamířil do horního růžku. V dalších minutách se hrálo z obou stran velmi opatrně a po šancích nebylo ani vidu, ani slechu. Až po pětadvaceti minutách přišlo lehké vzrušení po střele Šatova zhruba metr nad alžírskou branku.

Ihned na to na druhé straně zahrozili poprvé Afričané, spíše propagační ránu Slimaniho brankář Akinfejev s přehledem lapil. Obrovskou příležitost spálilo Alžírsko přesně po půl hodině hry, kdy po rohovém kopu a následném prodloužení hlavičkoval k přední tyči Islam Slimani, jenže jeho pokus fantastickým způsobem vyrazil Akinfejev na další roh.

Ruský gólman musel v dalších deseti minutách řešit několik ošemetných situací, s centrem Djaboua i střelou Brahimiho si dokázal poradit. Alžířané byli blízko vyrovnání ve 43. minutě, kdy si na další centr z levé strany naskočil Slimani, jenže tentokráte mířil zblízka pouze do míst, kde stál připravený Akinfejev.

Rusko mohlo zvýšit svůj náskok ihned po změně stran, po krásné kombinaci ale neuspěl Samedov tváří v tvář proti gólmanovi M'Bolhimu a spálil největší šanci Ruska ve druhé půli. V dalších minutách se Alžířanům nedařilo nic, přesně po hodině hry ale dokázali z ničeho nic vyrovnat. Po centru z levé strany podskočil ruský gólman balón a Slimani poslal míč hlavou k bližší tyči, ruský strážce tak potvrdil svou nevyrovnanost výkonů.

O dvě minuty později mohl Rusko znovu dostat do vedení Denisov, ale s jeho dobrou přízemní ranou si gólman M'Bolhi nadvakrát poradil. Gólman Alžírska čaroval i nadále, dvacet minut před koncem zlikvidoval i hlavičku Keržakova. Rusové sice s přibývajícím časem tlačili, jenže k žádné vážnější možnosti se už nedostali a svěřenci kouče Fabia Capella tak končí již ve skupině. Alžírsko se dočkalo historického postupu, na vrcholné akci nikdy mezi šestnáctku nejlepších neproniklo.

Autor: Viktor Sandev

Komentáře (406)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele