základní skupiny - skupina C, 1. kolo
11.06.2006 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

NIZOZEMCI SI PORADILI SE SRBSKEM

Žádné překvapení se v Lipsku nekonalo. Obrana Srbska a Černé Hory se musela poklonit před útočnou hrou Nizozemců, taktika neinkasovat hráčům z Balkánského poloostrova příliš dlouho nevydržela. Obranu rozebrali a jediný gól zápasu vstřelili dva angličtí legionáři ve službách tulipánu - Van Persie přihrával a Robben zakončoval.

Jak bude probíhat první poločas ukázal Arjen Robben už na jeho začátku. Hned krátce po úvodním hvizdu vyzkoušel brankáře Srbska a Černé Hory Jevriče, jestli se nezapomněl v šatně a jestli je připraven.

Následovala hluchá desetiminutovka, kdy míč kontrolovali Holanďané, ale přes srbský beton se dostávali do šancí velmi těžko. Konec oťukávání odtroubil Djordjevič, když si dal ke svačině Heitingu, přihrával do šance jednomu ze svých útočníků, kteří když už se zbavili bránících hráčů, ale srazili se a zabránili v zakončení sami sobě. Stejný moment, tedy srážka Kežmana a Miloševiče, pobavil ochozy ještě jednou.

Následovaly útočné manévry tulipánů, které vedl především jako generál Arjen Robben. Jak se zakládá moderní fotbalová akce ukázali Nizozemci v osmnácté minutě. Obrana přenesla po zisku míče hru ihned na Van Persieho, který přehodil stopery, za nimiž si už nabíhal do sóla Robben. Brankář Jevrič byl proti jeho zakončení bezmocný - 1:0. Celé to trvalo asi jako otevření plechovky od piva - zhruba čtyři vteřiny.

Robben jasně ukazoval, že je dnes při chuti. Měnil si místa s Van Persiem, nabíhal, ale nezapomínal se ani vracet. Ukázal také, že jeho pravá noha není o nic horší, než údajně silnější levačka. Za hranicí vápna krátce švihnul do balónu a většina lidí by radši strčila prsty do cirkulárky, než chytat tuto pumelici. Ne však Dragoslav Jevrič, který díky parádní robinzonádě vyrazil ránu na roh. Jen prsty ho asi řádně svrběly.

Srbové se o nic vážnějšího směrem dopředu ani nepokoušeli. Jediné dvě příležitosti zablokovala buď obrana, to byl případ Krstajičova přímého kopu, nebo míč končil vedle svatyně van der Saara, jako z hlavy Kežmana.

Nebezpečnější byli stále Nizozemci. Van Bommel našel krásným pasem přes celou šířku hřiště Robbena, ten zkusil obstřelit po zemi bránící hráče ve stylu Henryho, ale těsně vedle je pořád vedle.

Do druhé půle vstoupili horkokrevní Balkánci mnohem lépe. Svůj podíl na tom určitě měla i dvě střídání, kdy na hřiště přišel Žigič a ke konci prvního poločasu ještě Koroman. Aktivita je ale věc jedna a efektivita druhá. Možná stačilo, aby třeba Stankovič ukázal něco ze svého repertoáru, který je tak obdivován v Miláně.

Ze hry brance Van der Saara hrozilo pramalé nebezpečí. Dusno ovšem nastalo v pokutovém území tulipánů, když v šedesáté minutě hlavičkoval po rohu ve velké šanci Kežman. Jenže prostor mezi třemi tyčemi minul. Šanci na vyrovnání měl i Koroman, jeho dvě střely patřily do kategorie životu nebezpečných, ale van der Saar si s nimi poradil. Sice mu v jednom případě míč vypadl, ale protože na blízku nebyl nikdo, kdo by ho dorazil za brankovou čáru, držel holandský čahoun i nadále nulu.

Na druhé straně moc nechybělo komu jinému, než Robbenovi, aby výhru pojistil, to by ale Teamgeist z jeho nohy nesměl mířit vedle. Po něm ještě předvedl techniku zahrávání přímého volného kopu van Persie. Střela to byla prudká, přízemní, točená, leč o pár centimetrů míjela pravou tyč. A když už ani nic nepřinesly tři minuty nastavené rozhodčím Merkem, utkání skončilo jednobrankovou výhrou oranžové družiny Marka van Bastena.

Autor: Pavel Ryšavý

Komentáře (23)

Přidat komentář
Marv

Srbsko vyhraje 2:1!!!!!

Reagovat
antimadrista

3:1 pro Oranjes

Reagovat
Shevchenko

SERBIA SERBIA GO! GO! GO!

3:2 (Kežman,Ljuboja,Stankovič-Robben,v.Nistelrooy)

Reagovat
HOST*

Neprohra Srbů.

Reagovat
smazaný uživatel

fandim Srbom!!!

Reagovat
smazaný uživatel

jo jo jo

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
antimadrista

Super !

Reagovat
smazaný uživatel

Celkom vyrovnany zapas..v 1. polcase mali jasne navrch Holandania,,v 2. mali miernu prevahu Srbi a cernohorci..oranzovi hodne tazili z geniality Robbena..newiem jako a co by hrali bez neh..ich taktika: Na Robbena a pockat co spravi

Reagovat
smazaný uživatel

on tam od toho snad je spolu s van persiem, ktoremu neslo dnes, ale v pripravakoch robbena predcil.

takze kto iny ?

Reagovat
Shevchenko

A to je to, co právě Van Basten nechtěl, hráli na jednoho muže. Prý on on nechce, aby hráli tým pro hráče, ale hráči pro tým

Reagovat
smazaný uživatel

ale kto iny ? ak myslis tu finalnu fazu

raz hviezdi persie raz robben . kto iny ? a rozhodne toto nebol zapas jedneho muza, ale cely tym hral dobre jak v obrane tak v prechodovej faze.

Reagovat
HOST*Miki

JO jo ty keci měl tak nechápu proč vzal Robena když to je největší solař a pěkné hovado Davids by zahrál víc

Reagovat
Shevchenko

Jak je to s kartama? Kdy bude mít kdo stopku?

Reagovat
HOST*RafaelMarquéz

Moc se mi to líbilo. Zatim jsem s Mundialem nesmírně spokojenej. Z těch zápasů byl akorát slabší Anglie-Paraguay.

Reagovat
smazaný uživatel

suhlas. zatial slusne zapasy.

tie stadiony maju krasne.

Reagovat
Shevchenko

jj! Anglie celkem o ničem, SWE-T&T tam bylo hafo šanci, Argentina - Pobřeží Sl. a Německo - Kostarika byli zatím nejlepší. Polsko, Nizozemsko byli průměr. To Mexiko se mi ale hodně líbilo

Reagovat
smazaný uživatel

jj MS zatial velmi good..dobre matche a zda sa ze aj dobra organizacia.

rominho: nemyslel som tym ze Holandania snad nehral dobre ako celok,,ale vsecko tvoril Robben sam...vsecky ich sance,,aj gol...nieco ako Francuzi-Zidane..a kazdy dobre wieme jak dopadnu francuzi ked nemaju Zidana..aby tak neskoncili aj Holandania

Reagovat
smazaný uživatel

ak by si sledoval pripravne zapase, tak tam zo viac slo cez Persieho a zahral v nich naozaj dobre. Dnes vynikol Robben. Uvidime. Ak im vzdy takto vynikne jeden z tych dvoch, tak budu radi.

Reagovat
smazaný uživatel

Polák prý místo Baroše

Reagovat
Shevchenko

čekal jsem to

--------------------Čech---------------------

Grygera--Rozehnal--Ujfaluši--Jankulovski

---------------Polák---Galásek--------------

Poborský----------------------------Nedvěd

------------------Rosický--------------------

-------------------Koller---------------------

Reagovat
Marv

...........................Čech.........................

Grygera--Rozehnal--Ujfaluši--Jankulovski

.......................Galásek........................

Poborský----Rosický..................Nedvěd

..............................Štajner...............

.................Koller..................................

Reagovat
Marv

Naprosty souhlas s Krstajicem.Prohral lepsi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele