základní skupiny - skupina H, 1. kolo
14.06.2006 15:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

ŠPANĚLSKO PŘEHRÁLO UKRAJINU

Úvodní utkání skupiny G mělo až nečekaně jednoznačný průběh. Španělé doslova deklasovali Ukrajince, kterým v jejich premiéře na světových šampionátech nadělili výsledek 4:0. Dvěma góly se pod to podepsal David Villa, další branky přidali přidali Xabi Alonso a Fernando Torres.

Před zápasem se hodně mluvilo o startech obou kapitánů. Trenér Španělska Luis Aragones nakonec dal přednost útočné dvojici Fernando Torres, David Villa a Raúla nechal jenom na lavičce. To Andrej Ševčenko se v základní sestavě svého týmu objevil, zápas se mu však příliš nevydařil...

Španělé se do svého soupeře od začátku pořádně zakousli a hned v úvodních minutách se zastřelovali Xavi a Luis Garcia. O něco lépe se ve 13. minutě vedlo Sennovi, jehož povedenou ránu s vypětím všech sil vyrazil Šovkovskij na roh. Z toho však již udeřilo, míč do šestnáctky poslal Xavi a nabíhající Xabi Alonso hlavou otevřel skóre – 1:0.

Hrůzostrašný úvod pro Ukrajince měl ještě pokračování. V 17. minutě fauloval Rusol obránce Perniu a rozhodčí Busacca nařídil trestný kop. K jeho exekuci se postavil David Villa a s přispěním teče nešťastného Rusola zvýšil na 2:0.

Španělsko naprosto opanovalo průběh zápasu, o nebezpečí před bránou Šovkovského se starali především útočníci Villa s Torresem, dirigentskou taktovku pevně držel ve svých rukách Xavi. Ukrajinci působili hodně pasivně a jejich statická ofenzíva se v průběhu první části hry zmohla jen na jednu střelu mezi tři tyče, ve 32. minutě si Casillas smlsnul na slabém pokusu Husina.

Ve 34. minutě se málem opakovala situace ze 13. minuty, po rohu Xaviho ale tentokráte hlavičkoval Torres nad. Tečku za prvním poločasem udělalo ve 43. minutě sólo Villy, kterému na poslední chvíli nedovolil zakončit Rusol.

Trenér Oleg Blochin byl hodně nespokojen s výkonem svých svěřenců a o přestávce nechal hned dva z nich v kabině. Všechny myšlenky Ukrajinců na obrat skóre vzaly za své hned po dvou minutách druhé půle. Ve 47. minutě šel sám na Šovkovského Fernando Torres, svou šanci sice neproměnil, rozhodčí Busacca však viděl faul Vaščuka, obránce mylně vyloučil a nařídil pokutový kop. David Villa hraje ve španělské nejvyšší soutěži tři roky a za tuto dobu se mu ještě ani jednou nestalo, že by neproměnil penaltu. A toto pravidlo potvrdil i tentokrát, i když Šovkovskij měl k chycení jeho střely k pravé tyči hodně blízko – 3:0.

Útočník Valencie dokonce mohl zkompletovat hattrick, v 51. minutě ale z osmi metrů nastřelil pouze Šovkovského. Villa poté uvolnil své místo na hřišti Raúlovi a kapitán Realu Madrid o sobě dal poprvé vědět v 61. minutě, kdy slabou střelou prověřil kvality Šovkovského. Podstatně lépe se na druhé straně vedlo jinému střídajícímu fotbalistovi. V 62. minutě napřáhl ze střední vzdálenosti Vorobej a jeho krásná střela jen těsně minula pravou tyč.

V 65. minutě se do střelecké listiny parádně zapsal Senna, jenomže Sergio Ramos několik vteřin předtím fauloval Tymoščuka a branka tak neplatila. V 68. minutě se opět připomněl Raúl, po Perníově centru mířil hlavou do středu brány.

Ukrajinci se snažili o vstřelení čestného gólu a velmi blízko k němu měli v 73. minutě. To se po přihrávce Vorobeje ocitl sám na malém vápně Rebrov, svou stoprocentní šanci ale poslal vysoko nad. V 76. minutě pak vyzkoušel Casillasovu pozornost střelou z hranice šestnáctky Voronin.

V 81. minutě přišlel nejkrásnější moment zápasu. Puyol na půlící čáře vybojoval míč, dokázal ho udržet a následně předal Torresovi. V akci poté pokračoval Raúl, jeho centr sklepl Puyol hlavou do běhu Torresovi a proti střele útočníka Atletika Madrid neměl Šovkovskij nárok – 4:0.

Ukrajinci si nakonec mohli odnést i tolik nepopulárního "bůra", od něhož je zachránil Šovkovskij. V 87. minutě včasným vyběhnutím sebral tutovku Raúlovi, o minutu později pak vytlačil na roh technickou střelu Albeldy.

Iker Casillas neměl v průběhu utkání příliš práce, v poslední minutě však málem přišel o čisté konto. Španělský kapitán špatně vyběhl proti Voroninovi a ten mohl postupovat sám na prázdnou bránu. Casillasovu chybu ale napravil Pablo, který Voroninovi dobrým skluzem jeho šanci vzal.

Španělé mohou být se svým úvodním vystoupení v Německu velmi spokojeni, silnou Ukrajinu porazili 4:0. O osudu utkání rozhodly úvody obou poločasů. Ukrajinci budou hodně spílat rozhodčímu Busaccovi, především moment ze 47. minuty měl tento švýcarský arbitr posoudit jinak.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (63)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Torres

Reagovat
Xavi

Villa

Reagovat
Shevchenko

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

taky to vidím na 0

Reagovat
HOST*

0:1

Reagovat
Marv

Raúl a Joaquin

Reagovat
smazaný uživatel

Omlouvám se, že kopíruju článek, ale tohle mi opravdu nedalo.

Hráči španělského národního týmu byli potrestáni za to, že si neodpouštějí pravidelné siesty. Představitelé národního týmu hráče potrestali proto, aby si hráči nedopřáli siestu i během MS, konkrétně při zápase skupiny H s Ukrajinou, který se bude konat ve středu. Zápas začíná ve tři hodiny odpoledne, a to je čas, kdy se Španělé pravidelně každý den ukládají do postelí, aby si užili svou pauzu. To však představitele národního týmu nezajímá, a přikázali hráčům, aby své návyky prostě změnili, aby mohli hrát opravdu na maximum hned během prvního zápasu v Lipsku. „Hrát ve 3 je složité,“ řekl španělský záložník Liverpoolu Luis Garcia. „Je těžké být v ten čas vzhůru, a když jsem přišel do Anglie, bylo hodně složité si na tenhle rytmus zvyknout.“

Reagovat
HOST*jolek

Tak dneska si Ukrajinci vytřou s Espe repre prdel stejně jako to udělali před dvěma roky Řekové s Portugalcema, před 4 roky Korejci nebo před osmi tuším Nigerie a Paraguay.

Jo i ten ukrajinský trenér byl celý šťasný když dostali právě ty tlučhuby z Pyrenejí a říkal, že na ně si věří. Ševa užene Casillasovi namožení krčního svalu jak se bude muset furt otáčet do sítě pro balony.

To zas bude podívaná jak pojedou domů uplakaní. Jak jim nepřálo štěstí a rozhodčí a trávník a blablabla No a pak tu zas někdo připrdne příspěvek o tom jakou měli smůlu a, že si nezasloužili vypadnout. Takové fakt miluju.

Dobře jim tak ať pěkně mažou domů tlučhubové, nejlépe hned po základní skupině. To by byla ještě větší čurina kdyby postoupili třeba Tunisané.

Dívat se na fotbalové dědky typu Raula nebo rádoby brankáře Casillase fakt nemusím. Alou domů Espe repre, ať uvolníte místo zajímavějším mužstvům než jste vy. A ´dejte si doma klidně siestu.

Reagovat
HOST*Alois

Jo jenom ať šmarujou domů

Reagovat
HOST*Alois

Raul bude moct doma alespoň naškrábat manželce kobzole.

Reagovat
HOST*Alois

Už ten název "Espe repre" to je pojem za všechny prachy Nevíš budou mít zase ty "tragikomické" červené dresy? Jak je vidím tak se mi vždycky vybaví korida a toreádor v těch úplejch šortkách...

Reagovat
Xavi

Nechte mě hádat!

Vy dva si fakt myslíte, že jste vtipní, že jo?

Reagovat
HOST*Alois

Už za 2,5 hodiny to začne. Hispánské šiky zaútočí a bez milosti vyplení celou matičku Rus. S čím z toho co tu bylo napsáno nesouhlasíš?

Reagovat
HOST*jolek

Xavimu se možná nezdá, že Raul doma škrábe kobzole. Ale to on umí. To ho ta jeho semetrika zase zapřáhne.

Reagovat
HOST*Alois

Ti španělé jsou na tom tak špatně, že začali tahat i lidi z jiných sporů aby poskládali jedenáctku. Se kukni nahoře - Alonso. To je ten z F1 ?

Reagovat
HOST*

čuráci trapný (omlouvam se všem příčtícím, ale to se jinak nazvat nedá), koneckonců 4:0 mluví za vše

Reagovat
Radin

dědky typu Raula?se vzpamatuj a zjisti si kolik je mu let když blbě kecáš

Reagovat
HOST*Alois

No má nějakých 29, ale hraje jak kdyby mu bylo minimálně 80. A o tom to je.

Reagovat
Radin

dědky typu Raula?se vzpamatuj a zjisti si kolik je mu let když blbě kecáš

Reagovat
Radin

seká se mi net a skoro vše jde dvakrát fix:-X

Reagovat
HOST*Expert

To je hrůza ta Ukrajina. Ti se porazí sami. Tomu španělsku stačí odvést minimum, aby se ti saláti sami porazili. Jsem zvědavej jak španělé budou střídat, ta lavička Joaqin, Iniesta, Fabregas, Reyes vypadá fakt dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

4 gól????? Nejlepší akce mistrovství!!!!!!!!!! Zapomeňte na strakáčky.... je tady Espaňa

Reagovat
PJ

Jojo, ten gól byl parádní, i když se mi zdálo že měl Puyol při tý kličce docela štěstí. Ale jinak moc pěkný..

Reagovat
smazaný uživatel

----------------------HISLOP----------------------

----------MÁRQUEZ----------PUYOL--------------

GRYGERA-----------------------------------LAHM

-----------------------PIRLO-----------------------

-----------FRINGS------------ROSICKÝ----------

ROBBEN-----------------------------------BRAVO

-----------------------KLOSE----------------------

Reagovat
Marv

Tak s tim musim souhlasit....Naprosto presne

Reagovat
HOST*Reaktant

Máš pravdu, úplně přesný.

Reagovat
HOST*RM

Chybí mi tam Cahill.

Reagovat
HOST*Andy

se divím, tu nikdo nezmiňujete zářez jak prase. Rozhodčí v první půli posrali Ukrajině min. dva brejky špatně odpískanými ofssídy a navíc mají Španělé asi větší rybníky Penalta a ještě vyloučení v době kdy se Ukrajinci výrazně osmělili, kdo ví jak by ten zápas dopadl, kdyby nebyl rozhodčí tak zaujatý. Jinak Španělé byli lepší a ten poslední gol to byla lahůdka.

A pro kyslíka a další španělský debílky: Brazilci a Španělé nepředvedli nic světoborného! Tak se děte vysrat...

Reagovat
HOST*

to jsou jen ubožáčci fandící španělsku, protože fandí španělskému klubovému týmu... španělé to tak nikdy neberou, ale pár čecháčků z eurofotbalu se tu najde. a mimochodem v osmifinále je stejně pro ně konec, tak jako vždycky

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi dobrej nerváček, patrně asi fandíš Anglii, proto jsi tak nervózní. Připouštím, že bez chyb rozhodčích by to bylo pouze 3:0 Výrazně osmělili

Reagovat
HOST*Andy

No jasně Anglii fandím asi jako ty Tunisanům. Se prober! Ukrajinci sice byli v prvním poločase matní, ale na začátku druhého se osmělili!!! A chtěli hrát, posílili a snahu měli. Jenomže to vy nikdy nevidíte. ... Nemysli si, že jsem zaujatý proti Španělům. To teda ne! Ale zas tak světoborně nehráli... jak vás určitě těší

Jste zaujatí A mimochodem: první zápas na turnaji, kde rozhodčí výrazně pomohli nějakému týmu.

Reagovat
PJ

Mno, tak to nevim. Ono když je to 2:0 po poločase, tak se s tim ještě pořád dá něco dělat a i když to neni zas tak moc pravděpodobný, mohli se Ukrajinci zvednout, třeba nějakym náhodnym gólem. Ale když přijde vymyšlenej faul, vymyšlená penalta, vymyšlený vyloučení, je to 3:0 a dohráváš v deseti, tak už je celkem jasno...

Reagovat
smazaný uživatel

Přece ale nemůže tvrdit, že se výrazně osmělili, když byl Vaščuk vyloučen ve 47.minutě To jako že tu minutu tlačili?

Soudě dle výkonu v prvním poločase bych Ukrajincům moc šancí nedával, asi opravdu zaplatili nováčkovskou daň, hráli až příliš naivně. Španělé se v 80% zápasů na velkých turnajích trápí, takže tady asi se soupeřem nebylo něco v pořádku.

A co se těch ofsajdů týče, nemůžu si pomoct, ale spíš asi byly. Ještě mrknu na ČT4.

Reagovat
PJ

Že se výrazně osmělili jsem neřek a ani si to nemyslim. Ale ty si napsal, že by to bez tý chyby rozhodčího bylo 3:0. Možný to je, ale ne tak úplně jistý, za stavu 2:0 mohli ještě Ukrajinci myslet na zvrat a náhodnym gólem se mohli dostat zase do zápasu, kdežto za stavu 3:0 a v deseti už byli totálně v řiti...

Reagovat
HOST*RafaelMarquéz

My nejsme debílci, ty jsi debil. To jenom na okraj. Rozhodčí udělali dost chyb - který poškodili Ukrajinu. Tři offsidy a ta penalta+vyloučení. Tohle se fakt nepovedlo. Co se týče hry Španělů, moc se mi líbila, narozdíl od Brazílie. Hezký kombinace, dobrý individuální výkony. Útočnej fotbal, kontrola míče, spolehlivá obrana atd. Od Espaňy velmi sympatickej výkon. Jinak to, že někdo fandí Barce vůbec neznamená, že fandí zákonitě Španělsku - to je fakt kravina.

Takže jestli se dnešní zápas někomu nelíbil, je to jeho věc a rozhodně by se neměl navážet do těch, kterym se zápas líbil.

Takže Andy a anonym se můžou jít...

Reagovat
HOST*Andy

ty si ale hrdina?! Já jsem možná debílek, ale hru Španělů jsem nekritizoval a naopak se mi líbila. Jenom jsem narážel na okolnosti, které hrály pro Espaňu... a nech toho, jste až moc sebevědomí tady na tom eurofotbalu, někdy i podráždění

Reagovat
smazaný uživatel

no Ukrajina ma docela sklamala...cakal som od nej ovela viac..ne ze dostanu 4 kusky..Sheva prehlasoval ze poda zivotny vykon,no nebolo videt..ale tie goly boli pekne haluzne,,to treba uznat+ vymyslena penalta

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně jsem se dočkal. Konečně jsem viděl krásnou útočnou hru. Konečně zahrál jeden tým adekvátně ke svým možnostem

Ač Španělům dost potlačili káru i sudí (tou nesmyslnou pentlí a tím vyloučením a samo těmi těsnými ofsajdy, které už by se sudí měli naučit nemávat ( )), tak jsme od nich viděli pěkné ofenzivní představení, pár šťastnejch branek a jednu výstavní.

Španělé hráli s nasazením, kombinačně a se zprávným systémem hry.

Casillase hodnotit nebudu, není za co. No možná bych zmínil, tu hrubku nakonci (yardo, kdože to říkal, že nedělá chyby jako Valdés?). Obrana hrála víceméně dobře. Líbil se mi na pravým beku Ramos, ikdyž to byl právě on, kdo na začátku zapříčinil dvě šance Ukrajinců ... Ale dopředu super. Pernía na druhý straně o poznání horší. Asi nervozita, ikdyž v 29ti letech ...? Střed byl pevný, Pablo a hlavně Karlík byly rychlí a dostatečně tvrdí. Ševa si proti nim nekopl, ikdyž ty dva ne/ofsajdy byla hlavně jejich práce. U Karlíka prostě musím ještě zmínit tu jeho krásnou akci na konci (to jsem ani nevěděl, že je tak skvěle technicky vybavený ).

Záloha byla fantastická Senna hrál perfektně. Kromě skvělého výběru místa, skvělé techniky a přehledu mu nechybí ani rychlost . Ale králem na hřišti byl bezesporu Xavi. Mě se hrozně líbil a člověk by neřekl, že má za sebou promaroděnou sezonu. (těď odbočím: pokud bude hrát takhle i příští sezonu, tak bysme mohli v Barce mít supersupertvořivý střed zálohy Iniesta, Xavi a Deco . S toho jde dost strach, co říkáte? ). Ty jeho přihrávky, přehled a driblink. Jeho vedení míče z hlavou nahoře mě připomíná kapitána na zaoceánským parníku . Mám ho hrozně rád. Xabi nebyl tak vidět. Perfektní part odehrál i Luis García, na podhrotu mu to moc sedělo. Jen by mu mohli říct, že je někdy lepší přehrát než to pořád tahat pro sebe.

V útoku doslova řádil Torres. Tenhle chlap, když má den, je k neudržení. Parádní výkon a ten gól ... Srdce jen zaplesalo. Villa se mi moc nelíbil. Dal sice dva kusy, ale jeden z pentle a druhý haluzově. Moc nebyl vidět a k tomu ještě zadrbal jednu 100%ní tutovku. Příště to snad bude lepší.

Ještě se zmíním o Raúlovi. Řekněte mi někdo důvod jeho nástupu na hřiště a vůbec jeho povoláním do repre. Ten chlap je už na hřišti navíc. On už je asi 3 roky totálně v řiti. Gól dal naposled snad někdy na podzim a v repre už jen zabírá místo mladším. Tím, že je tam, mě trenér dost nasral. Ale musí si to přebrat hlavně on sám, proč ho tam bral. Je to jeho job .

A ještě: proč sakra nemá Puyol kapitánskou pásku. Vždyť on je teď ten tahoun. Nechci spekulovat, proč ji má na rukávě Casillas, kterej pro tým nic neudělal? Nechci spekulovat, ale v kterémže týmu ten Casillas chytá ...?

Reagovat
smazaný uživatel

Chtělo by to trochu objektivity, to se vážně skoro ani nedalo dočíst

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Co se ti nezdálo objektivního?

To o Raúlovi? Vždyť byl trapnej, byl trapnej celou sezonu a teď taky ...

To o Ramosovi? Je prostě fakt, že zavinil dvě šance úkáček. První, když neubránil standartku a podruhý, když z jeho prostoru nebezpečně vystřelili (ikdyž v tomhle okamžiku chyběl spíš Pablo, ale Ramos ho měl zastoupit a nezastoupil). Ale dopředu se mo hrozně líbil a řekl bych, že ho na stoperu dost omezujete. Jeho přednosti jsou hlavně v ofenzivě

Nebo to, že se mi líbil Xavi? Vždyť hrál parádně. Ten jeho styl a grácie. To je pro mě fotbalovej Mozart

Nebo snad, že bych dal pásku Puyolovi? Každej soudnej musí uznat, že si ji zaslouží víc než Iker . Nás dovedl k nádhernýmu doubleu a je prostě vidět, že on má na hřišti slovo, on to diriguje. Páska je sice jen třešnička, ale on ji nemá ...

Reagovat
RMCF

Tak mě se naopak Raúl za tu dobu co byl na hřišti líbil(třeba ta nádherná přihrávka Ramosovi), rozhodně víc než Villa a ani Garcia nijak nezářil. Nechápu jak můžeš napsat Casillas, kterej pro tým nic neudělal? Myslíš jako v tomto zápase kdy na něj nic nešlo nebo celkově? Kdo třeba vychytal penalty myslím že s Irskem na minulém Mundialu? A kdo se mě hodně líbil za tu chvíli tak Cesc.

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Špatně jsem se vyjádřil. Myslel jsem v tomhle zápase. Casillas je samo výbornej gólman a pro tým důležitej, ale stojím si za svým, že Puyol je tahoun a pro Španělsko důležitější a tak by si pásku zasloužil víc. Ale je to holt Katalánec ...

Reagovat
smazaný uživatel

A nebude to třeba tím, že je Iker ze základní jedenáctky nejzkušenějším reprezentantem? To už jako dnes nic neznamená?

S Raúlem jsi to přehnal, jeho forma je tady provařená asi jako Puyolovy trenky (ten byl mimochodem opravdu good ), ale za včerejší zápas si zrovna takovou kritiku nezaslouží, zvlášť když ho srovnám s Villou nebo Garcíou. U Ramose jsem si ničeho nevšiml, ani těch údajných šancí, které byly asi dost slabé. Naopak dopředu byl hyperaktivní, s tím souhlasím.

Ale největším zápichem je ten Xavi, kterého jsi popsal zhruba tak, že to byl zřejmě nejlepší výkon mistrovství. Hrál sice dobře, ale Xabi byl lepší, o Sennovi ani nemluvím

Reagovat
smazaný uživatel

Jo jasně a proto byl nejlepším hráčem zvolen Xavi, že? Chtělo by to trochu objektivity...

Reagovat
smazaný uživatel

To mě nezajímá, já jsem to viděl jinak. A nebyl jsem sám

Reagovat
smazaný uživatel

No to tě jistě zajímat nemusí, pak ale nemel o objektvnosti.

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Tohle nemá cenu, končím. Pokud podle tebe byl lepší Xabi než Xavi, tak nic, no. Ale objektivita brečí u mě i u tebe. Akorát já si to přiznám

PS: Xavi byl geniální a nebál bych se napsat, že to byl jeden z nejlepších výkonů na mistrovství, to jsi trefil. Je vidět, že na tom nejseš až tak špatně

Reagovat
smazaný uživatel

Nejen podle mě.

Pojal si to jako nějaký souboj Barca vs. Real, to je asi taky důvod, proč tolik lidí španělskou repre nemusí. A upřímně řečeno, mně je z takových hodnocení taky zle a příště to radějí číst nebudu, nebo bych jim musel přestat fandit.

Reagovat
smazaný uživatel

Jakej souboj Real - Barca?

To, že hrál Raúl blbě a Xavi dobře, je nad Slunce jasný. A důvody, proč by si pásku víc zasluhoval Carles už jsem vysvětloval. Jen ty v tom hledáš souboj Barca - Real . Věř mi, že tak to myšlený nebylo a doufejme, že to tak ani nevyznělo.

PS: Ale jinak prosím, příště moje příspěvky nečti, když se ti moje názory nelíbí. Je to taky určitá forma nesouhlasu. Trochu nízká, ale možná ...

Reagovat
smazaný uživatel

A ještě, abych podpořil svoje tvrzení, že z toho nedělám soubo Barca - Real: všimni si, že kromě dvou zmíněných barcelonských jsem pochválil i Ramose z Madridu a Sennu z Villarrealu. Nezdá se mi to na to, že bych chtěl Madrid nějak očernit. To bych pak mohl klidně víc rozpitvat tu Casillasovu blbost na konci ...

A u zápasu Francie si všimni, že jediní hráči, kteří se snažili dopředu byli Henry, Ribery a ZIDANE ... Opět mě to nepřipadá, že bych nějak snažil natřít Madridu prdel ...

U zápasu Brazílie jsem pochválil 4 hráče - Cafú, Kaká, CARLOS a ROBINHO. A odsoudil jsem hru naší modly RONALDINHA. Opět se mi nezdá, že bych nějak moc propadl barcelonskýmu komplexu a očerňoval Madrid, viď?

A teď mi zkus napsat tvoje důvody, proč si myslíš, že ve svých komentářích straním Barce a brojím proti Realu, strejdo

Reagovat
smazaný uživatel

nechcem sa vnucovat do diskusie a vlastne mi do toho nic neni, ale mne z tejto vety tiez vyplynulo, ze trocha napadas real, ale samozrejme ak nie, tak nie. do hlavy ti nevidim , mozno si to myslel uplne inak

" Nechci spekulovat, ale v kterémže týmu ten Casillas chytá ...?"

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, jo. To byla jediná věta, kdy to tak bylo myšleno. A myslím, že je ta věta i pravdivé. Pokud myslel merengues tuhle jednu větu, tak měl pravdu, ale mám dojem, že mě kvůli neobjektivitě začal napadat už nazačátku, ještě než jsem tu větu napsal

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslím, že je to snad jasné. Do Ikera jsi si rýpnul hned dvakrát. Poprvé správně, ale tahat z rakve Valdése jsi teda rozhodně nemusel. To trochu svědčí o komplexu, který nemá u repre co dělat. Ale už jsem si na ten váš "barcelonský svět" zvykl. "Proč nejede Valdés, když chytá v Barce? ", proč není kapitán ten skvělý lídr Puyol, když vyhrál s Barcou double? Jako kdyby jiná možnost snad ani nebyla a trenér (nebo hráči) na to nemohl mít jiný názor. Jako kdyby nebylo důležité, že má Iker ze všech hráčů základní jedenáctky nejvíce reprezentačních zápasů (i zápasů na MS) a je v nároďáku nejdéle ze všech. Je to přesně ten samý postup, jaký se praktikuje v Realu i Barceloně. Puyolova páska a zásluhy v Barce můžou být Aragonésovi u zadku, platí jiná pravidla. Jak můžeš těm Španělům (i když ty jim tak možná raději ani neříkáš) fandit, když k nim máš takový přístup?

A ještě mi napiš jméno toho MLADÉHO útočníka, kterému Raúl zabral místo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já nevím, jestli se já nedovedu vyjádřit anebo ty neumíš louskat moje příspěvky

To, že chytá Casillas, jsem nekritizoval. Je to velmi kvalitní brankář a asi i nejlepší ve Španělsku. Můj vztah k Valdésovi je, myslím, všeobecně známý - nemám ho moc rád, protože dělá hloupé chyby a kazí nám tím zápasy ... Z toho, myslím, vyplývá, že jsem rád, že na MS nejel a o tom, že bych ho tam chtěl jsem nenapsal ani čárku. Ta poznámka o něm patřila jen a pouze yardovi a on moc dobře ví proč mu to připomínám vždy, když Casillas udělá chybu (pro připomenutí: yarda tvrdil, že Iker narozdíl od Victora chyby nikdy nedělá ...).

Pásku měl dostat Puyol, o tom se prostě nehodlám přít. Je to větší osobnost a pro tým důležitější. A mě prostě přijde normální, že největší tahoun, osobnost a bojovník v týmu má pásku. Toť k tomuto ode mě vše.

Na Raúlovo místo mě napadl např. Llorente. Ale našlo by se určitě hafo dalších mladejch, kteří mohli nasávat atmosféru velkého turnaje. Raúl je odkecanej, pro tým zbytečnej a na hřišti navíc

Reagovat
smazaný uživatel

A jak jsi přišel na to, že je ve španělské repre Puyol největší tahoun?

Reagovat
smazaný uživatel

Prostým pohledem na hřiště

Mimochodem, a kdo tedy?

Reagovat
smazaný uživatel

Příště se musíš podívat na celé hřiště, ne jenom do pole

Reagovat
smazaný uživatel

Připomeň mi nějakou situaci, kdy Iker Španěláky zachránil? Mě napadá jen ten kiks

Reagovat
antimadrista

Sí seňor ESPAŇA !! ESPAŇA !! ESPAŇA !!

Reagovat
HOST*casillas

Iker Casillas je jedním z nej hráčů kádru. myslím si že budou ještě všichni rádi že chytá právě on. iker je nejlepší

Reagovat
HOST*Femdongirl

[url=femdomporn.9999mb.com/femdom.html]cruel fem dom[/url]

[url=femdomporn.9999mb.com/russian-mistress.html]fem dom linx[/url]

[url=femdomporn.9999mb.com/female-domination.html]teen fem dom[/url]

[url=femdomporn.9999mb.com/fem-dom.html]free fem dom video[/url]

[url=femdomporn.9999mb.com/fem-dom-bitch.html]fem dom video[/url]

Reagovat
HOST*Mygirlsin

[url=adultchat.9999mb.com/adult-cam-chat.html]adult cam[/url]

[url=adultchat.9999mb.com/adult-chat.html]adult cam chat[/url]

[url=adultchat.9999mb.com/adult-online-chat.html]adult cam post[/url]

[url=adultchat.9999mb.com/adult-sex-cam.html]adult cam sex[/url]

[url=adultchat.9999mb.com/adult-sex-chat.html]adult cam shots[/url]

[url=adultchat.9999mb.com/adult-video-chat.html]adult cam shows[/url]

[url=adultchat.9999mb.com/adult-web-cam-chat.html]adult cam sites[/url]

[url=adultchat.9999mb.com/adult-web-chat.html]adult cam to cam[/url]

[url=adultchat.9999mb.com/adult-xxx-chat.html]adult cam web[/url]

[url=adultchat.9999mb.com/live-adult-chat.html]adult cams[/url]

Reagovat
HOST*$name

Very nice site!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele