základní skupiny - skupina B, 3. kolo
20.06.2006 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

TRINIDAD ANI POTŘETÍ GÓL NEDAL

Fotbalisté Trinidadu a Tobaga nenavázali na dobré výkony z prvních dvou zápasů a s Paraguají zaslouženě prohráli 0:2. V prvním poločase si dal vlastní gól Sancho, nesmělé pokusy o vyrovnání pak v závěru utnul druhým gólem Cuevas.

Paraguayský kouč Anibal Ruiz udělal oproti utkání se Švédskem dvě změny, místo Carlose Boneta a Cristiana Riverose od začátku nastoupili Edgar Barreto a Julio Dos Santos, kteří dosud odehráli jen pár minut. V týmu Trinidadu a Tobaga došlo k jedné dosti překvapivé změně, hrdinu dosavadního průběhu, brankáře Shaku Hislopa, odsunul na lavičku Kelvin Jack. Ten na turnaj přijel jako jednička, ale těsně před prvním utkáním se zranil. Ještě dvě změny udělal trenér Beenhakker - zraněného Cyda Graye nahradil Avery John, který se vrátil po karetním trestu a místo Kenwyna Jonese nastoupil Cornell Glenn.

Hned ve druhé minutě Barretův přímý kop usměrňoval do branky Roque Santa Cruz a Kelvin Jack se musel hodně natahovat. V minutě páté jej napodobil Aldo Bobadilla mezi tyčemi na druhé straně, když přímý kop hlavou nebezpečně usměrňoval Cornell Glen. Za další dvě minuty se za vápnem do míče opřel Whitley a jeho dělovka nebyla daleko od nelezení cíle. O zajímavé okamžiky nebyla nouze a v deváté minutě se blýsklo zase před brankou Trinidadu, hlavou mířil těsně mimo Barreto.

Trinidaďané, byť i v tomto utkání outsideři, nezačali vůbec špatně, ale čisté konto tentokrát dlouho neudrželi. Ve 23. minutě ještě Valdez v dobré pozici hlavičkoval nad, ale o minutu později už Jack lovil míč ze své sítě, když Brent Sancho nešťastně hlavou tečoval přímý kop Acuni - 1:0.

Ve 36. minutě mohlo být pro Trinidad ještě hůř. Nejprve se na branku hnal samotný Valdez a Kelvin Jack reflexivně zachránil, o pár vteřin později jej sice prostřelil Caniza, ale byl mu odpískán ofsajd, byť s menším zpožděním a pravděpodobně také neprávem. Tři minuty nato skončil zápas pro Cornella Glena, po nevinném souboji špatně došlápl a pravděpodobně si poranil kolenní vazy. Kouč Beenhakker musel podruhé střídat, již předtím poslal na hřiště útočníka Jonese místo obránce Averyho Johna. Glen byl odnesen na nosítkách a jeho místo zaujal Evans Wise.

Paraguay pokračovala ve ztečích soupeřovy branky, ve 42. minutě nepovedená přihrávka Santa Cruze těsně minula pravou tyč, v první minutě nastavení pěknou hlavičku Valdeze skvělým zákrokem vytěsnil Jack a po následném rohovém kopu Paredesovu střelu vykopl z brankové čáry Theobald.

Ve 48. minutě Trinidad předvedl pěknou útočnou akci, míč skoro až do vápna dovezl Yorke, přihrál Edwardsovi, ale ten pak nepřesně odcentroval, dva jeho spoluhráči na míč těsně nedosáhli. Edwards byl při chuti a znovu nebezpečně centroval v 62. minutě, jen dlouhé ruce gólmana Bobadilly tentokrát zabránily útočníkům v zakončení.

Paraguayci i po přestávce měli mírně navrch a měli šance na zvýšení náskoku, proti byl však Jack, který si poradil s pokusy Paredese a Barreta, Cuevas mířil hodně mimo, stejně jako na druhé straně Birchall a Yorke po přihrávce střídajícího veterána Latapyho. V 77. minutě vypustil bombu levačkou sám Latapy a Bobadilla mohl být rád, že míč šel nad a on tak nemusel zasahovat.

To už Trinidad zkoušel závěrečný nápor, většinu času se hrálo na polovině Paraguayců. Latapy byl u většiny akcí a pěkně individuálně to zkoušel o chvilku později, zakončil však slabě. Pár desítek vteřin nato po centru zprava jen těsně na míč nedosáhl Jones.

V 83. minutě veškeré naděje Trinidadu utnul střídající Nelson Cuevas, po pěkné narážečce se Santa Cruzem se dostal sám před gólmana a bez potíží jej překonal - 2:0. Zbytek utkání se dohrál v poklidném tempu, ještě v nastaveném čase několikrát zahrozili Paraguayci, ale i výsledek 2:0 jim stačí k tomu, aby skončili ve skupině třetí. Trinidad po senzační remíze se Švédskem prohrál dva zbývající zápasy 0:2 a bez vstřelené branky se s turnajem loučí.

Autor: Petr Starý

Komentáře (4)

Přidat komentář
Shevchenko

1:2 (Valdéz-2York) - a Trinidad & Tobago slaví postup!

Reagovat
HOST*

ty jsi asi trochu mimo misu,ne?

Reagovat
Shevchenko

nepochopils, nereaguj

Reagovat
smazaný uživatel

No, ja si síce myslím, že vyhrá Paraguaj, ale palce budem držať Trinidadu. Postup by bol skvelý.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele