základní skupiny - skupina C, 2. kolo
16.06.2006 18:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

NIZOZEMSKO VYŘAZUJE SLONY A JDE DÁL

Tým Pobřeží Slonoviny prohrál i svůj druhý zápas na mistrovství a je vyřazen. Tulipáni naopak slaví postup. Nizozemci brzo vedli o dvě branky a výsledek si pak spolehlivou defenzivní hrou hlídali, naivně hrající Sloni jim situaci dost usnadňovali.

Oranjes nastoupili v sestavě jako v prvním utkání, na lavičce tak zůstal i nyní již zdravý Van der Vaart. Za Pobřeží Slonoviny nastoupily všechny hvězdy Touré, Eboué či Drogba, jen na lavičce zůstal opět Aruna Dindane. Zápas příliš nezvládl sudí, který kupil chyby na obě strany, zejména Afričané mohou žehrat na neodpískanou penaltu za bezbrankového stavu.

Zápas začal pozvolna, za optické převahy Nizozemců. Ve 12. minutě pak pronikal do vápna Bakari Kone, Gio van Bronckhorst si ho přidržel rukama, ale penalta se nepískala. I Johan Cruyff, který seděl na tribuně, si oddechl. Sloni se dostali do zápasu, Romaric to zkoušel zdálky, Koné mířil těsně vedle tyče.

Ve 23. minutě byl na hranici pokutového území faulován Van Persie, sám si postavil míč k trestnému kopu a zakroutil jej vedle hlavy ve zdi bránícího maličkého Boky za Tiziého záda. Než se Afričané vzpamatovali, prohrávali už o dva góly. Robben pronikl neatakován s míčem až k šestnáctce, tam akci zbrzdil, ale pak přihrál Van Nistelrooyovi. Ten si pohlídal ofsajdovou linii, kterou pokazil levý bek a zkušeně Tiziého prostřelil.

Nizozemci byli v tu chvíli maximálně efektivní, z dvou střel dali dva góly! Snížit mohl Zokora, ale ze 30 metrů trefil jen spojnici Van der Sarovy branky. Na druhé straně dribloval Robben, prosmýkl se až do pokutového území, tam atakován upadl, ale místo penalty dostal žlutou kartu.

V 38. minutě zařídili snížení Bakari a Aruna Koné. Druhý jmenovaný využil drobného zaváhání Gia a krásnou střelou do šibenice snížil. Do brejkové situace se dostali Drogba spolu s Koném a postupovali na Van Bronckhorsta. Ten ale míč vedoucího Drogbu šikovně blokoval a vystihl jeho přihrávku zkoušenou jesličkami. Půli zakončil střelou do boční sítě Van Persie.

Do té druhé nastoupil za Heitingu stoper Boulahrouz, aby zvýšil jistotu bránícím Nizozemcům, pět minut poté šel na plac i Van der Vaart. Střely Tourého i Van Persieho šly jen do středu branky. Pak srazil centr do pokutového území Cocu rukou, píšťalka sudího ale byla opět němá.

Sloni získali převahu, brutální faul Van Bommela na B. Koného zůstal též nepotrestán. Útok Afričanů přišel po hodině hry posílit ještě Aruna Dindane. Do šancí se ale prohrávající celek nedostával. Oranjes zahrozili z brejku, střelu Robbena vytáhl Tizié, dorážku Nistelrooye srazil obránce.

Nebezpečný centr pak zblokoval Van Persie hrudí až na brankové čáře, bombu Yapi Yopa zneškodnil van der Sar. Další šance už nepřišly, Nizozemci taktickou hrou výhru uhájili. V jednom z nejhezčích utkání šampionátu už další branky nepadly. Drogba obdržel v tomto duelu druhou žlutou kartu a proti Srbsku a Černé Hoře bude chybět.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (33)

Přidat komentář
antimadrista

Oranjessss

Reagovat
HOST*Bucks

myslim si ze Pobrezi Slonoviny překvapí a vyhraje 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

oba tymi su mi sympaticke, ale oranjes su predsa vacsia srdcovka ...

Reagovat
HOST*vazquez

Didier, teraz alebo nikdy. Tento zápas treba vyhrať a ja verím, že Pobrežie ho aj vyhraje. Určite na to má, aj keď to nebude selanka.

Reagovat
HOST*vazquez

Bude ešte pokračovanie článkov s nadpismi " Den x " ? Celkom sa mi to páčilo, bolo to tam pekne zhrnuté, keď sa človek ponáhľa.

Reagovat
HOST*Heretic

Pripojuji se...clanky DEN XY jsou vyborne....prosim pokracovat

Reagovat
PJ

To nevim, autor bohužel nestíhá a nikdo jinej to jeho stylem napsat neumí. Uvidíme...

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte někdo pls kde se dají stahovat videa gólů na MS???Nestíhám sledovat odpolední zápasy (chci vidět alespoň góly) a nemám moc času to někde hledat...díky

Reagovat
plechi

jo na www.realmadryt.pl

Reagovat
smazaný uživatel

jj, Van Bommel si vybojoval, zdá se, pevný základ, přeju mu to.

Reagovat
HOST*Andy

Reagovat
HOST*

Van Bommel je akorát zákeřný prase a nic víc. A ještě navíc umí ho*no.

Reagovat
smazaný uživatel

Byl vyrazen tym, ktery predvadel jednoznacne nejzajimavejsi a nejhezci fotbal na mistrovstvi. Jen skoda ze holandskym tymem nafoukanych individualit a simulantu.

Reagovat
HOST*

Tohle pises po zapase Argentiny? Myslim to o nej fotbale???

Reagovat
HOST*Andy

hey, s těma nafoukancema máš úplnou pravdu. Se mi holaňdané úplně zhnusili. A ještě ten bídák Bommel málem stihl lámat nohy. Po jeho odporných mementech se na zemi káceli Boka a Zokora. Zmrd jeden barcelonský

Jak někdo mohl koupit takovýho hnusáka, zákeřný a ještě hovno hrál.

Naopak smekám před Slony. fakt smůla, že dostali tak těžkou skupinu, jinde by postoupili úpně v pohodě. Škoda, že rozhodčí se neodhodal zapáskat nějaký z dlouhý řady Nizozemských faulů v pokutovém území...

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, barca ho nekoupila...

Reagovat
HOST*Andy

No jo zadarmo, ale podepsali jste ho a hrál za vás

Reagovat
smazaný uživatel

JJ, a hraje dobře.

Reagovat
HOST*Andy

Reagovat
rcdm

naprosto souhlasím, Sloňi si zasloužili alespoň remízu nebo dokonce vyhrát, je to fakt škoda. Jenže rozhodčí pískaj pro "velký" týmy, tak to je pak těžký.

Reagovat
HOST*Griegmann

Taky se vam zdalo, ze je rozhodci trochu rezal..?

Reagovat
smazaný uživatel

lidi, jak se vám líbí zde použitý výraz "Holandés"???

fakt mě zajimá odpověď

Reagovat
smazaný uživatel

zlej webmaster to už smazal , ale mě zajímá názor lidu......

Reagovat
smazaný uživatel

Je to něco strašnýho

Reagovat
Radin

No jo rozhodčí má asi rád velká jména jako Van Basten přece když se vyřadí chudá Afrika tak protesty nezajímají tolik lidí jako kdyby vypadli chudáci Holanďané Nechápal bych českého občana kterej by měl rád oranjes po všech zápasech co s něma hrála naše repre a to jak se chovaj

Reagovat
HOST*rominho

a co s tym mam spolocne oranjes ? s tym, ze rozhodca zle piska ?

Reagovat
Radin

oranjes tomu jen napomáhá svojí hrou,jak Van Bommel vidí že se nepíská tak zajíždí,jsou to prostě hovada

Reagovat
HOST*

jk,jk,j,jk,jk,jk,

Reagovat
HOST*

jk,jk,j,jk,jk,jk,

Reagovat
HOST*

jk,jk,j,jk,jk,jk,

Reagovat
HOST*

jk,jk,j,jk,jk,jk,

Reagovat
HOST*

k,jk,jk,

Reagovat
HOST*

k,jk,jk,

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele