play off - čtvrtfinále
30.06.2006 17:00 CET
1 : 1
4:2 pen.
(0:0, 1:1)

Reportáž

NĚMECKÁ EUFORIE POKRAČUJE

Čekalo se předčasné finále, vrchol šampionátu. Zápas to rozhodně nebyl špatný, ale poznamenalo ho, že si oba soupeři uvědomili důležitost tohoto utkání. Argentina sice vedla, ale přesto prohrála. Neuhlídala závěr zápasu a nezvládla pokutové kopy. Na závěr si to její hráči rozdat s Němci alespoň v pěstním souboji.

Trenér Argentiny nasadil od začátku rychlonohého rváče Tevéze, místo něhož zůstal sedět přece jenom křehčí, ale ve výborné formě hrající Saviola. Němci nastoupili ve své tradiční a úspěšné sestavě, tedy s remcajícím Kahnem pouze na lavičce, který se po dnešním penaltovém výkonu Lehmanna dostane do brány stěží. Leda, že by si potykal před semifinále s Lehmannovým pitím a projímadlem.

Olympijským stadionem zaburácela v podání desetitisíců hlasů německá hymna a mohlo se začít. Německo sice na Argentinu nevletělo jako na Švédy, ale míč byl v prvních minutách rozhodně častěji na jejich kopačkách. První střelecký pokus si také připsal Lukas Podolski, z přímého kopu zamířil ale pouze do náruče Abbondanzieriho.

Z prvního střeleckého úspěchu na turnaji se mohl radovat Ballack. Schneider poslal na jeho hlavu nadýchaný centr a i když německého kapitána neuhlídali Coloccini s Heinzem, tak Ballack poslal svůj pokus těsně vedle.

Více toho první půle nenabídla. Argentina sice převzala maršálskou taktovku a rozhodla se, že Němcům míč moc půjčovat nebude, ale každý atak Jihoameričanů se roztříštil o německou zformovanou obranu. Riquelme se sice občas pokusil nějakou kulišárnou překvapit obrané německé šiky, ale k úspěchu byl asi tak daleko, jako rozhodčí Ivanov k nominaci na finálový zápas. Udivoval snad jen Juan Pablo Sorin, kterému patřila celá levá strana hřiště. Létal po ní jako kdysi Jesse Owens. Asi by stálo za to změřit objem Argentincových plic. Zdá se, že by mohl nafukovat vzducholodě.

Bezbrankový stav vydržel po přestávce pouze čtyři minuty. Trochu nečekaně udeřili Argentinci z rohového kopu. Klose neuskákal Ayalu, Lehman se natahoval jak mohl, ale nedosáhl - 1 : 0.

Němci se pokoušeli hned srovnat, ale místo toho dostali málem dalšího kapříka do sítě. Argentinci se řítili v brejku tři na dva, ale svoji možnost překombinovali. Tevez místo střely přihrával Mascheranovi, ten sice projevil úmysl vypálit, jenže to včas přečetl Mertesacker a pokus zblokoval.

Vyrovnání málem zařídil Abbondanzieri. Schweinsteiger zahrával roh, argentinský gólman sice plachtil krásně, ale zbytečně. Míč nezískal a místo toho pálil Ballack. Stála před ním však modrá hráz, v níž žádnou skulinku nenašel. Abbondanzieri se navíc při svém leteckém dni zranil a přestože ještě pár minut vydržel, do brány musel nastoupit Leonardo Franco. Inkasovaná branka Němce určitě nabudila. Najednou byli všude a dali zapomenout na svůj pokus o antifotbal z první pětačtyřicetiminutovky.

José Pekerman odvolal v sedmdesáté druhé minutě ze hřiště Riquelmeho a na jeho místo přišel o poznání defenzivnější Cambiasso. Chvilku po střídání udělal hrubou chybu Lahm, jeho přihrávku vystihl Crespo, přiťukl na Teveze, ten nechal Rodriguezovi, který jedovatým pokusem rozvlnil pouze boční síť. Lahm si mohl oddechnout a s ním dalších pár milionů Němců.

Německo stále utahovalo těsnější smyčku kolem jihoamerického pokutového území, kde začínalo být pořádné dusno a začínala bouře. Díky Klosemu přestalo v osmdesáté první minutě pouze hřmít. Přišel blesk přímo kulový znamenající vyrovnání. Jeho hlavička mířila na vzdálenější tyč, kam Franco nedosáhl. Poděkovat pak běžel Borowskimu, který prodlužoval přesný Ballackův centr.

Těsně před vypršením devadesáté minuty si pokoušel vymodlit penaltu v italském stylu Maxi Rodriguez. Za umělecký dojem jedna a od rozhodčího Michela jako bonus navíc žlutá. Kartu stejné barvy viděl i o chvilku později David Odonkor, který za pokus o vraždu Cambiassa zezadu mohl být za žlutou kartu vděčný a mohl líbat Michelovi ruce.

Prodloužení už opět nabídlo tvrdý boj ve středu hřiště, kdy pouze Coloccini zaklepal na vrchní část břevna, ale Lehmann kontroloval, a tak musely rozhodnout pokutové kopy.

Než začaly samotné penalty, dal Oliver Kahn zapomenout na společnou nevraživost s Lehmannem. Dlouze si spolu promlouvali a nevypadalo to, jakoby Kahn Lehmannovi zrovna nadával.

Na první pokutový kop šel Oliver Neuville. Po jeho ráně na levou ruku se Franco natahoval, ale byl bez šance. Vyrovnal Julio Cruz, který se trefil pod břevno. Další byl na řadě Michael Ballack, který kvůli křečím nemohl už ani chodit. V tom, aby proměnil svoji střelu v gól, mu to ale nezabránilo. Po něm si vzal míč Roberto Ayala. Na Lehmanna se ani nepodíval, stále soustředěně sledoval míč a jak už to v takových případech bývá, neproměnil. Jeho střela byla slabá a šla mezi prostředek a tyč, což pro Lehmanna byla lahůdka.

V další sérii proměnil jakoby se nechumelilo Podolski a od značky pokutového kopu odkráčel s výrazem, že nezná nic lehčího, než proměňování penalt. Rodriguezovi to dalo více práce, ale jeho střela byla umístěná k pravé tyči a Lehmann na ni neměl. Pevné nervy ukázal Borowski. Rozběhl se, přibrzdil, počkal na Francův pohyb a poslal míč do sítě. Cambiasso už musel proměnit. Lehmann začal poskakovat po brankové čáře a asi tím Argentinského středopolaře rozhodil. Cambiasso zvolil opět takové tradičně nešťastné řešení - mezi střed brány a tyč a v ideální výšce. Lehmannovi stačilo vystihnout pouze směr, což se také stalo. Německo vyhrálo na penalty 4:2.

Argentinci patrně penaltovou porážku nevydýchali a s nějakým tím provokujícím slůvkem z německé strany jim bouchly saze a málem jsme mohli vidět v Berlíně druhé Turecko. Naštěstí se ale pořadatelům podařilo vše zvládnout a dva znepřátelené tábory od sebe oddělit.

Německo sice nehrálo tak pohledný fotbal, jako v předchozích fázích turnaje, o to však byl jeho styl účinnější. José Pekerman možná zachyboval, že vyčerpal všechna svá střídání už v sedmdesáté osmé minutě, kdy poslal na hřiště čahouna Cruze. Těžko se domnívat, jak by konec utkání vypadal, kdyby se v útoku Argentiny proháněli dva šikovní štírci Messi a Saviola, jestli by s nimi neměli vysocí stopeři Metzelder s Mertesackerem větší problémy, než s Crespem, či Cruzem... Na kdyby se ale nehraje a o jihoamerickém finále si může každý, kdo se na něj těšil, nechat zajít chuť.

Autor: Pavel Ryšavý

Komentáře (92)

Přidat komentář
Shevchenko

1:2pp (Ballack-Tevéz,Mascherano>nemohli by ste mi o něm něco pisnou?)

Reagovat
smazaný uživatel

O Mascheranovi? Jeden z líhně arg.talentů v hledáčku Realu (dva roky zpátky) a prý neoficiálně i Chelsea, momentálně hraje za Corinthians. Tvrdý DM (až moc, chvílemi doopravdy prasí, rozhodně víc než třeba Diarra), jak už to u Argentinců bývá ne zrovna kopyto, co se techniky a přihrávek týče. Kdyby ubral na faulech, je ideální...

Reagovat
smazaný uživatel

Argentinci absolvovali obrovsky těžký zápas proti houževnatým Mexičanům, znásobený ještě 30 minutami prodloužení. Zápas bude vyrovnaný, a dříve či později jihoamerickým fotbalistům dojdou síly. Němci naopak přehráli Švédy v klídku a proto budou mít více sil, které v prodloužení rozhodnou... Jediná šance Argentiny je dát první goal, nebo zápas dotlačit napenalty, ale stejně favorizuju na postup domácí, které požene vyprodaný Olympia Stadion v Berlíně... Němci porazí Argentinu 2:1pp-....

Reagovat
HOST*

je blízko k příchodu do Interu Milán. Tam by měl nahradit Verona. Cena asi 13 mil liber.

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

Super nákup.Aspoň je jasné,že zase nic nevyhrajou.

Reagovat
HOST*klasik

kdyby ses trošku orientoval v úplatkářský kauze, jak je ted v Italii, tak bys tohleto v životě nemohl napsat...Inter je jedinej čistej tým spolu s AS Roma z těch top klubů...a taky bys věděl, že Moggi se snažil jít jakkoli proti Interu, aby nevyhral napriklad scudetto....

Reagovat
HOST*Pája

Mám úplně jasnou představu: 90minut nic moc fotbal, ale v nastavení po nadýchaném bochánku Riguelmeho zavěsí Crespo, ale diváci doženou Nácky k vyrovnání a Ballack borůvkovojahodovou pumelicí rozjásá fanoušky a srovná. V nastavení bude krásnej fotbal, ale gól nepadne. Penalty zazdí Podolski a Rodriguez rozhodne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
Marv

Prvni polocas nudne utkani...Druhy polocas prevaha Argentincu a goly Riquelmeho a Messiho. 89.minuta penalta za uklouznuti Podolskeho a Ballack snizi na 1:2. 90.+5 druha penalta za vymyslenou ruku Cambiasa......2:2. Opatrne prodlouzeni,ale v 18. minute da Klose na 3:2. Obrovsky tlak Argentiny a gol Julia Cruze.

Penalty-

Ballack-s prehledem pod brevno

Riquelme-k prave tyci

Klose-lehka do prostred 2:1

Crespo-trochu do leva,ale brankar chyta..

Frings-3:1

Cruz-pod brevno 3:2

Podolski- pod tlakem neunese tihu okamziku a napali mic vyoko nad branu

Maxi-3:3

Schneider- 4:3

Cambiaso- 4:4

Schwein.-skvely Abonadzieriho zakrok

Mascherano- do prave sibenice

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi ale epik!

Reagovat
HOST*Bucks

Argentina je pro me jasnym finalistou MS drzim jim moc palce

Reagovat
Pharrell

velmi tezky zaps!! ale verim ,ze argentina postoupi ,prtoze ma skvele harce a hraje pohlednejsi fotbal nez nemecko

Reagovat
antimadrista

Argentina ! Argentina !

Reagovat
smazaný uživatel

Správně, nakopejte jim huevos!

Reagovat
smazaný uživatel

Kurňa, takovej to bude krásnej zápas a já ho neuvidím . Bych blil

Každopádně se utkají mužstva, která hrají nejhezčí fotbal na turnaji a myslím, že postoupí domácí. Budu moc fandit Argentině, ale něco mi říká, že Němci ve finále asi musí být a přes to nejede vlak, takže asi tak . Fandím Argies, ale tipuju vítězství Německa 2:1, možná i v prodloužení .

Reagovat
exmafie

Jaktože to neuvidíš??? Já dneska chci dát všechny čtyři zápasy na poločas/konec: Německo-Argentina 1/0, Anglie-Portugalsko 0/0, Francie-Brazílie 2/1 a Itálie-Ukrajina 1/1... Tu Francii nevim, nevim, jsem ovlivněn tím, že sedím u PC v tričku s nápisem France

Reagovat
smazaný uživatel

Když pěkně poprosíš, pošlu ti kazetu po poštovní kachně.

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsem aspoň druhou půlku. Byl jsem na cestách. A zejtra mám zase v pět nějakou schůzku. Zase bych blil

Reagovat
HOST*

Jestli zase nebudou hrát od začátku Tevez a Messi tak ať se de ten argentinskej trenér vycpat. Hlavně ať tam nedává Saviolu.

Reagovat
smazaný uživatel

Očekávám další rozhodcovský kiks, hádejte v čí prospěch.

Reagovat
smazaný uživatel

No abyste se všichni nedivili a nějaký ten kiks nebyl na druhou stranu.

Reagovat
smazaný uživatel

I když skoro každej favorizuje Argentinu. Myslim, že Němci vyhrajou. A i když je to asi blbost, líbil by se mi třeba výsledek 4: 3 .

Reagovat
smazaný uživatel

no ja uricte Argentonu nefavorizujem..

myslim ze njaka unava tu uz nebude rhat rolu pac bola dost dlha prestavka od prvych osemfinalovych zapas.+ 2 dnova pauza.

Preco tipujem na vyhru Nemcov?Zatial prechadzaju dalej bez jedineho zavahania,hraju najkrajsii fotbal,zda sa ze su na tom fyzicky najlepsie a hraju doma!

Argentina uz par zavahani mala,ale to v konecnom dosledku nemusi nic znamenat.Ale pomer sanci vidim tak 60:40 pre skopčákov

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to je hodně populární poměr

Reagovat
smazaný uživatel

Deutschland, Deutschland über alles,

Über alles in der Welt

Reagovat
smazaný uživatel

"Mein Kampf" už máš jistě přečtené...

Reagovat
smazaný uživatel

Deutschland, Deutschland, auf Wiedersehn..

Reagovat
smazaný uživatel

Ja ja, hast du auf deutschen Uhrsprung?

Reagovat
smazaný uživatel

Na radosť asi dvoch tunajších fanúšikov a na zlosť asi dvesto zostávajúcich bude dnes platiť Linekerovo pravidlo : Futbal je hra 22 ľudí, v ktorej vždy vyhrajú Nemci.

Reagovat
smazaný uživatel

FABIÁN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Mozno si to privolal. . . ale inak odohral dobry zapas.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No je to docela smutné, že jsou Argentinci venku, ale co se dá dělat. Rozhodčím to nebylo, každopádně Slováci asi opravdu mají k Němcům nějaké silnější pouto...To asi ty vřelé vztahy z historie...

No nic, Němci ať si klidně dojdou třeba do finále, základem je, aby to celé neyvhráli a já mohl vidět jejich zklamání, v což pevně věřím, že uvidím.

Reagovat
HOST*

coo podla mna michel piskal paradne a budem sa divit ked nedostane finale.inac myslim si ze to posral pekerman,prekaucoval si zapas

ked xel striedat tak 1. utocnik dolu a stredopoliar zan,2. riquelmeho za aimara aby argentinci nadalej hrali to co predtym-drzanie lopty, nemci zas tak nepresovali aby to nebolo mozne

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to ses asi díval na tv z opačné strany. Michel pískal jasně proněmecky, nevím, jestli úmyslně nebo to prostě nezvládl, ale tolik sporných situací (i jasných pro Argentince) odpískal pro Němce...Ale jak říkám, jeh chyba to není, že jsou Argentinci venku, to určitě ne.

Reagovat
smazaný uživatel

no taketo narazky si mozes nechat,o histori wies <|> .

Ale zapas to bol velice vyrovnany,,Argentinci boli asi o speticku lepsi ale nemci o5 ukayali svoju bojovnost..a pri penaltach zadny tlak nepocitovali,navyse Lehman chytal dobre(alebo mal stastie) zato ten argetinsky brankar tomu moc nedal.

Reagovat
smazaný uživatel

Narážky si nenechám, vím o historii více než ty, protože ty toho více vědět nemůžeš, když máte vlastnoručně přeupravené dějiny. No ale to nebudem řešit, došli bychom k otmu stejnému jako vždy..tedy k tomu, co píšu nahoře. TAkže si mylsi co chceš a teĎ zpátky k fotbalu.

Reagovat
smazaný uživatel

no vlastnorucne dejiny nemam,o tom by sa dalo polemizovat s kym Slovaci boli,ale mas pravdu,nebudeme rozoberat vojnu.

Reagovat
smazaný uživatel

ok.

Reagovat
HOST*kofr

Nechápu,jak souvisí historie s dnešním zápasem.Já si myslím,že Michel pískal rovinu,je jasné, že v každém zápase rozhodčí posoudí něco špatně,ale to se ani nemůže člověk divit,hra je rychlá a ne vždy stojí zrovna ve správném úhlu. A o historii mne poučovat nemusíš,studuji obor Historie na FF...

Reagovat
smazaný uživatel

A kdo tebe jako poučuje a co se ty do toho pleteš, když se s tebou nikdo nebavil...?

Reagovat
smazaný uživatel

mě Němci nevadí, klidně jim budu zase ve finále proti Brazílii fandit, ale tohle je fakt nejhorší MS v historii

Reagovat
smazaný uživatel

nenaděláš nic...

Reagovat
smazaný uživatel

Po tom, co dneska předvedl Michel, tak už doufám taky vypadl ze hry o rozhodčího, který bude pískat finále..nechtěl bych na něj svádět argentinskou prohru, ale takřka ve všech sporných soubojích pískal ve prospěch Němců..Navíc nezvládl ani osmifinálový souboj Brazílie s Ghanou, kde spolu se svými "povedenými" asistenty taky předváděl pěkné kousky..Takže Luboši, hurá na Slovensko a šťastnou cestu..

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, je mi celkem sympatický, ale na finále to není.

Na finále by měl jít jasně Poll, taková chyba se stane jendou a už nikdy více, jinak je perfektní.

Reagovat
smazaný uživatel

no to osemfinale nebolo vobec idealne,ale myslim si ze tento zapas sa mu vydaril.Zlte karty za filmovanie dava len Michel,to sa mi najviac paci ze je proti filmovaniu.Pravdupowediac nikdo iny kdo by mohol piskat finale okrem Michela mi tu neostal.

Poll je perfetkny sudca,suhlasim je to jeden z mojich najoblubejsich ,pusta tvrdsu hriu(zvyknuty na Premier League).ALe za chyby sa pyka a hento bola fakt skolacka chyba.

Reagovat
smazaný uživatel

nevim, ale me to prislo, ze ten zapas nezbabral, chyby samozrejme muzete najit (ostatne jako u kazdeho rozhodciho), ale podle me podal sympaticky vykon..

Reagovat
HOST*xx

jasne vy prasivci cesky. Vy viete len zavidiet..

Michel patri medzi najlepsich svetovych rozhodcov a piskal objektivne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*666

tak proč lezeš na českej web?

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, mě se na Pollovi líbí hlavně to, že velkým dílem přispívá k tempu zápasu a tedy i k jeho atraktivitě a nebrzdí ho zbytečným pískáním malých faulů..Udělal chybu, byla to školácká chyba, ale podle mě má na to, aby pískal finále. Ovšem stejně je otázka, jestli by ho pískal, i když by neudělal tu chybu, protože Anglie zatím(bohužel) nevypadla..

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně jedou domů ... a ještě s ostudou

Reagovat
smazaný uživatel

abys ty nedostal přes pysk..... a taky s ostudou

Reagovat
HOST*

ja som ziadnu ostudu nevidel, podla mna boli lepsim tymom

Reagovat
smazaný uživatel

A to po zápase bylo co?

Reagovat
smazaný uživatel

chtěli zbít Michela

Reagovat
smazaný uživatel

tj, já myslel, že chtěli namlátit Bierghofofi nebo jak se to doprdele píše ani bych jim to neměl za zlé

Reagovat
smazaný uživatel

Merenguesi, tak teď si mě fakt fest nasral!

Reagovat
smazaný uživatel

Proč, vždyť nic nepředvedli. Povedl se jim jeden zápas z pěti.

Reagovat
smazaný uživatel

no to je sračka..

Reagovat
smazaný uživatel

aaale hosi..serte na hadky a teste sa na postup Talianska

Reagovat
PJ

Tyvoe eště toho trochu... Go Ševa go!

Reagovat
HOST*1860

Tak muj favorit jede spanilkou jizdu, ostatne co jste tady psali pred sampionatem, nejsem jediny kdo je favorizoval..ze zbytku tymu, ktery maji sanci na zisk titulu MS jim to preju asi nejvice..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

asi fandis jinymu, co...?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty seš blázen Mnichove!

Reagovat
smazaný uživatel

nastesti to mam do cvokhauzu celych 40km...

Reagovat
smazaný uživatel

no vidíš a já tak 60-70km, takže si blíž a tím je to vyřešený(kdo je tu větší blázen)

Reagovat
smazaný uživatel

všecko špatně: venku chčije, Argentina vypadne ze zasranýma skopčákama a ve sportovních zprávách mluví Mokrý o tom, že repre se musí rapidně přibížit lize. Čurák jeden nastrřený, no a ještě hrozí povodně. Do piky to je ale pech.

K zápasu: Pekerman to těžce prokoučoval, místo Riquelmeho měl přijít Aimar, nebo měl Riquqlme zůstat. Děsivého Julia Cruze měl nahradit Messi, Tevéz by se posunul na útok. Mimochodem výkon Julia Cruze je pro mě velkým zklamáním a připomnělo mi to výkon Lokvence proti USA. Jak může hrát v Interu . Michel mě taky zklamal, připiskával jak se dalo pro Němce. Němci byli tragičtí, takový Podolski na to nemá a jediný pořádný player byl Dave Odonkor.

Vypadl nejsympatičtější team na MS a skvělé hvězdy typu Tevéze, Messiho, Crespa, Sorína už neuvidíme, nedokážu si představit nikoho kdo by mě měl obohatit o skvělé zážitky. A zranění Abondanzieriho byla smůla jak prase. Taky se mi líbil. A Leo Franco nic moc, mohl to aspoň znasnadnit při pentlích, ale on jen alibisticky skočil do strany, ještě dřív než skopčík kopl do míče.

Jestli postoupí do semi ještě Itálie, Anglie a Francie, tak mě omyje. To se na to MS můžu zrovna vysrat! Kurva

Reagovat
HOST*klasik

bohužel v Interu hraje celkem dobře, rozhodně líp než Adriano v týhle sezone, ale v repre to nepotvrdil...

Reagovat
smazaný uživatel

Pekerman ma sklamal nenasadenim Messiho. Som sa nanho cely cas tesil a on nic. Hlavne, ze siel dole Riquelme a aj ked mu to neslo dnes nejak idealne, tak by som ho tam ja osobne asi nechal. Na druhej strane bez neho nehrali vobec zle.

Niekomu tento nazor mozno nebude po chuti, ale pacil sa mi Lucho. Vedel by som si ho predstavit do mojej zostavy

Najviac ma sklamal Tevez. Pracoval sice pre tym a zapajal sa hodne do defenzivnej cinnosti, ale nejak mi nebol pochuti. Saviola sa mi v aspon tych prvych dvoch zapasoch pozdaval viac.

Skoda. Fandil som Argentine a este vacsia skoda, ze jeden z tychto dvoch tymov musel vypadnut. Radsej by som vonku videl Anglanov, ktori vsak to budu mat proti oslabenemu Portugalsku jednoduchsie , i ked favorizujem stale Por.

Reagovat
smazaný uživatel

Lucho je takovej nenápadnej, ale mně se taky páčil, i když ta jeho rozehrávka a pohyb vypadají trochu zmateně... dobrej hráč!

Reagovat
smazaný uživatel

No, rominho, nejsem vůbec překvapený, že sis pochválil svého oblíbence. Při sledování Lucha jsem neustále myslel na tebe (neboj, nebalím tě, aspoň zatím ). Můžeš mi říct, co on hraje za post, a co jsou jeho hlavní úkoly. A taky připiš, v čem on je tak skvělý, zatímco Zé Roberto ničí hru Brazílie. Jsem celý žhavý

Reagovat
smazaný uživatel

V prvom rade je treba povedat, ze dirigentsku taktovku zalohy Argentiny drzi Riquelme. Nie Lucho, ktory velice umne doplnal obe fazy hry a aj napriek tomu, ze bol nenapadny, tak bol velice platny. V rozohravke nekazil, plnil si i defenzivne ulohy.Tod moj pohlad nanho.

V druhom rade treba povedat, ze Ronaldinho ani zdaleka dle meho nazoru nemal hrat tak z hlbky pola a skor si mal zbiehat do kridelnych priestorov a hrat viac pri lajne, kde je najnebezpecnejsi alebo nadostrel brany. Ono ostatne ta uloha co v sucasnosti hra, mu az tak nesedi. . . vid kritika.

Dovod vsak je niekde inde.Ze Roberto na mna nezaposobil a i ty sam si potvrdil, ze to v tej rozohravke trocha skripe. Ostatne vyhovorku si pouzil , ze sa mu malokto ponuka, ale mam nato iny nazor. Preto Ronaldinho sa taha viac do hlbky a stredu a VYPOMAHA.

Verim, ze obaja mame oci a vieme, ze tam vyslovene motor zalohy zo Ze Robertovej strany chyba. Hra Brazilie mi totiz pride trocha tazkopadna. ROnaldinho sa v prvom zapase tahal viac k lajne. Avsak teraz je viac v strede. Preco?

tod moj nazor. . .

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldinho má v Brazilii takřka stejnou funkci jako Riquelme v Argentině...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale daří se mu to daleko hůř

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na jedný straně lituju Messiho a Králíka, na druhý sem rád za Němce, k tomuhle národu mám osobně blízko a na třetí je mi to vlastně jedno, páč tohle MS stejně stojí za prd...

Reagovat
smazaný uživatel

mas pravdu, ale stejne si myslim, ze si ho nenechas ujit stejne jako ja.. ja sem si ho spestril aspon sazkou s kamaradem o becku na celkovyho viteze..

Reagovat
smazaný uživatel

Ujít ne, no, ale spíš tak z povinnosti a tak nějak doufám, že se stane zázrak a třeba se na to bde dát koukat. Ty chyby rozhodčích sou humus, už by jim někdo měl dát jasnej řád, ne aby jeden něco pouštěl, druhej to pískal ( výklad ohledně šlapáku v Anglii a jinde ), pořešily se konečně ty ofsidy ( jako že jeden čárovej ty nejtěsnější věci pouští, druhej ne - a to ještě ke všemu v jednom zápase!!! ), ale mnohem horší jsou hráči, už několik posledních let je vidět ten vývoj opět ke stylu 1-0 stačí, neustálý filmování atp.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teď padám na hubu - Blatter řekl, že je to jedno z nejlepších MS a nelíbí je mu jenom hra Angilie - no jestli jenom to, tak mu docela závidim, mě se toho nelíbí mnohem víc...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on má blízko k nněmcům.

Reagovat
smazaný uživatel

máš pravdu wectore, ja sem taky znechucenej, měl to bejt svátek fotbalu, ale je to fraška...

Reagovat
smazaný uživatel

vypadla Argentina, už tu mám jenom Portugal a... Ukrajinu, ale ta hraje takovýho divnýho zanďoura

Takže... Porťugaal,Porťugaal,Porťugaal

Poď Portugal poď

Reagovat
smazaný uživatel

Fuck Portugal

Reagovat
smazaný uživatel

nj Pekerman zadna slava,,nechapal som to striedanie Riquelmeho a preco sa do hry nezapojil Messi,urcite by to tam ozivil.

Reagovat
smazaný uživatel

A je to, nebude jihoamerické finále a Teutoni jdou dál... Vůbec bych se nezlobil, kdyby prohráli v semifinále s italským catenacciem. Navíc, když přihlédnu k mimofotbalové realitě, tak Italové mají lepší jídlo a chlast a hezčí baby, takže Teutonen raus und nach Haus(e)

Reagovat
smazaný uživatel

s Itálií to bude taktická bitva, ani nevím komu fandit

Reagovat
smazaný uživatel

Italům, to jsou konec konců napůl příbuzní Argentinců, líbí se mi mnohem víc než Němci...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tam zafungovalo to zranění brankáře, jinak by určitě váš milovaný Leo nastoupil...

Reagovat
smazaný uživatel

No takhle prokaučovanej zápas se jen tak nevidí ...

Viděl jsem jen druhou půlku, ale slyšel jsem, že první stála za hov.o, takže jsem o nic nepřišel.

Pro začátek si myslím, že skopčáci postoupili úplně zaslouženě. Celou druhou půlku Argentinu tlačili a byla otázka času, kdy to tam spadne. Ale musí se přiznat, že jim to Argentinci hooodně usnadnili. Argentinskej kouč dělal vše pro postup Němců:

1. Nedokázal adekvátně zareagovat na nátlakovou hru Němců. Pokud chtěl hrát na protiútoky, měl dát na hřiště okamžitě nějakýho brejkaře (což Crespo fakt není), nabízel se Saviola - on dal do hry Cruze - nepochopitelný tah

2. Kdyby chtěl hru aspoň trochu vyrovnat, mohl zkusit dát do hry Lionela, kterej umí podržet balon, přejít jeden na jednoho, přihrát - opět to připomenu, dal do hry Cruze

3. Totálně zazdil veškerou útočnou hru a uvolnil Němcům ruce ve středu pole stáhnutím s přehledem hrajícího Riqa a nasazením zbytečného Cambiassa. Proč proboha chtěl zahušťovat prostor před šestnáctkou, když Němci ze středních vzdáleností prakticky nestříleli? Protože je to totál idiot

A teď k Němcům: zase se mi hrozně líbil Frings. To je hráč podle mého gusta. Bojovník, výborná střela (ikdyž nám ji dnes neukázal ), umí i pěkně rozhazovat balony. Nemohl jsem věřit vlastním očím, když jsem ho viděl asi v 115. minutě sprintovat naplno . Nevím jak komu, ale mě se zdá, že Frings zatím na šampionátu dost zastínil kolegu ze středu zálohy Ballacka . Zase se mi líbil pohybově a rychlostně skvěle vybavený Lahm. Až na tu hrooozitánskou chybu, když Argentincům namazal, zase jezdil na lajně jak na gumě a levá strana byla jeho . Dnes se mi líbil i druhej krajňas, ale toho párkrát pěkně vyučil Tevéz (ale to není žádná hamba). Daleko méně byli vidět opěvovaní Klose a Podolski.

Velké uznání si zaslouží i Lehmann. Ač ho nemám vůbec rád, tak penalty on chytat prostě umí, to se musí nechat . Nechci se chlubit, ale když se schylovalo k penaltám bylo mi víceméně jasný, kdo je vyhraje - němčouři hýřili sebevědomím, zatímco Argies mě připadali jak zmoklý slepice. Podle mě si moc nevěřili, což je problém. To je další chyba Pekermana - nedokázal hráče přesvědčit, že i Lehmann se dá prostřelit ...

Samostatnou kapitolou bylo pískání Michela pro Němce. Nepískl pro ně pentli ani ČK, ale drobné zákroky, které dost útočí na psychiku poškozeného mužstva a posazuje zvýhodňované mužstvo do sedla, což se postupem času projevovalo. Jihoameričani byli čím dál podrážděnější ... . Vrcholem byl prasáckej zákrok Schweinsteigera na Maxiho, kterej "přehlídl" a za asi 30 s se za čistý vypíchnutí míče Tevézem kopala nebezpečná standartka proti Abbondanzierimu. To už jsem se musel i pousmát.

Pořád se tady řeší, kdo je nejlepší sudí a ač jsem ho vždy bral, tak Michel to není. Tenhle zápas nezvládl - odvedl "povinný procenta" pořadatelské zemi .

A nakonec zase kydnu kus hnoje na toto mistrovství. Není to sitce nějakej moc velkej děs, ale u většiny fotbalů se nudím, nezřídka se mi stává, že některé prospím . Už jsem to tu někde psal: vyvrcholení LM bylo daleko napínavější, fotbal záživnější, kra hezčí a u některých přenosů (hlavně Barcy ) jsem ani nedýchal . To se mi u tohohle MS stát nemůže . Pan Blatter by se měl zamyslet, kam fotbal vede. Podle mě do hajz.u

Reagovat
smazaný uživatel

no takhle dlouhej příspěvek se jen tak nevidí...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele