základní skupiny - skupina G, 1. kolo
13.06.2006 15:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

TOGO NEPROPADLO, KOREU DOST POTRÁPILO

Asi víc práce, než se čekalo, měla Korea se sympaticky útočně hrajícím Togem. Až do vyloučení kapitána Abala byli Tožané víc než vyrovnaným soupeřem, výhodu jednoho muže v poli však svěřenci Dicka Advocaata dokázali využít a skóre otočili.

Před zápasem agentura Reuters tvrdila, že na lavičce Toga nebude Otto Pfister, který se k týmu měl původně vrátit. Bylo to však jen pokračování dalších dezinformací a německý trenér se na lavičce nakonec objevil.

A sledoval aktivní hru svých svěřenců. V úvodu zazlobil korejskou obranu dvakrát Kader, brankář Lee zatím zasahovat nemusel. Po čtvrthodině hry dostal ideální přihrávku za obranu Adebayor, svým centrem však nabíhajícího Kadera nenašel.

Korejci byli trochu zakřiknutí, od začátku ztráceli zbytečně příliš mnoho balonů. Až Park Ji-Sung obloučkem posílal do šance Cho Jae-Jina, ale jemu střela nesedla a skončila hodně vedle. Tým trenéra Advocaata měl několik rohů, Tožané byli pozorní. Jen jednou lehce zaváhal brankář Agassa, když centr stáhl až na druhý pokus.

V 31. minutě se zčistajasna měnilo skóre. Pravý obránce Toga z nouze od lajny odkopl míč dopředu, jenže dva korejští stopeři zaváhali a nechali kolem sebe prosvištět Kadera, který nechytatelnou křižnou střelou poslal svůj tým do vedení.

Za tři minuty mohlo být Korejcům ještě hůř. K přímému kopu z ideální vzdálenosti se postavil Senaya a jeho střelu musel dobrým zákrokem vyrazit brankář Lee Woon-Jae. Podobnou příležitost měli o chvíli dřív i Asiaté, ale Lee Chun-Soo trefil zeď.

Do druhého poločasu poslal Advocaat na hřiště Ahna, místo se třemi stopery začala Korea hrát klasický styl 4-4-2. Červení také začali aktivně, nestříleli však přesně. Park Ji- Sung předvedl dobrý přehled, což se nedá říci o Ahn Jung-Hwanovi, který zbrklou střelou zazdil nadějný brejk.

To už přišla třiapadesátá minuta. Tožané zaváhali v obraně, Pak Ji-Sung běžel sám na bránu a kapitán Abalo ho musel zastavit za cenu červené karty. Navíc Korejci měli možnost přímého kopu a Lee Chun-Soo překonal Agassu, který čekal střelu přes zeď.

Otto Pfister okamžitě reagoval a místo Senayi poslal do hry defenzivního Tourého. Další změnu musel udělat za chvíli a neměl z toho žádnou radost. Assemoassa se bez cizího zavinění zranil a musel střídat.

V deseti se Tožané stáhli, svého soupeře nechali tvořit hru a sami čekali na brejky. Dva nebezpečné pokusy měl Salifou branku však nevstřelil. Do vedení naopak šli Korejci. V 72. minutě Ahn Jung-Hwan převzal před vápnem míč, udělal dva rychlé kroky doprava a vyslal hezkou ránu, na kterou Agassa nedosáhl.

Za tři minuty chyběl jen kousek Ahnovi ke druhému gólu. Po hezké narážečce s Cho Jae-Jinem se zblízka snažil prostřelit brankáře, ten však nohy sklapl a nenechal si nasadit jesle. I Tožané se dál snažili. Kader hezky střílel z dálky a Adebayor se Salifouem málem přehráli obranu soupeře.

V posledních minutách Korejci hlídali svůj náskok, vítězství má pro ně velkou cenu. Vždyť je to pro ně první výhra na šampionátu, který se nekoná v jejich zemi.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (8)

Přidat komentář
Shevchenko

0:1 (Adebayor)

Reagovat
Marv

1:1 ( An-chung-hwan- Adebayor)

Reagovat
HOST*

podle mne je jasny favorit v tomto zapase koreja,ma vynikajici

hrace jaky je treba pak či song.

Reagovat
HOST*tominho

Korea vyhraje 2-0 nebo 1-0.

Reagovat
Mata

Souhlas. 2-0 Korea

Reagovat
Shevchenko

Škoda! Zatím mě Afrika zklamala

Bilance: 0-0-4 (2:7)

Reagovat
smazaný uživatel

Abych pravdu řek, od asijských týmů jsem toho čekal daleko víc. Zvlášť včera to Japonsko - neskutečný trápení. A dneska Korea? Moc mě nepřesvědčila. Rozhodně na evropské týmy nemají, jak kvalitou kádru, tak kvalitou hry.

Reagovat
Xavi

No tak Japonsko nehrálo atraktivně ani před 4lety doma, akorát tam z minima vytěžili maximum, takže od nich jsem žádný zázraky nečekal.

Zato Korea hrála minulej šampionát dobře a včera ve druhým poločase naznačila svoje možnosti...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele