základní skupiny - skupina F, 2. kolo
18.06.2006 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

CHORVATÉ BEZ BRANEK S JAPONCI

Japonsko sehrálo vyrovnanou partii s Chorvatskem, má ale na kontě jen jeden bod a vzhledem k tomu, že hraje ještě s Brazílií, je na pokraji vyřazení. To Balkáncům by nyní k postupu mohla stačit výhra nad Austrálií, ta má ale ještě možnost získat body dnes večer proti Kanárkům.

Chorvaté nastoupili ve stejném složení jako v herně úspěšném duelu s Brazílií, Japonci nastoupili opět bez hvězd Inamota a Ona.

První dal o sobě vědět Nakamura a Pletikosa měl s jeho střelou problémy. Zdálky to zkusil i na druhé straně Krajnčar, ale trefil střed branky. Postupem času získali Chorvaté převahu, Babič ale střílel z pravé strany nad branku. Ve 20. minutě se na centr Babiče natahoval Klasnič, ale nedosáhl.

Takřka vzápětí fauloval Miyamoto ve vápně Prša a sudí ukázal na penaltový puntík. Míč si postavil Srna, ale Kawaguchi směr střely vystihl a míč skvěle vyrazil. Ve 28. minutě zkusil vypálit Kranjčar a trefil břevno japonské branky.

Po půlhodině hry dostal velmi přísnou žlutou kartu Robert Kovač a rozhodčí si od něj vyslechl své. Asiaté o sobě dali po dlouhé době vědět Alexem, ale ten z trestného kopu našel jen Pletikosovu náruč. Ve 33. minutě Japonci zahrávali malou domů, míč na poslední chvíli změnil odskok, přeskočil Kawaguchiho nohu, ale naštěstí skončil těsně vedle branky.

Po přihrávce Nakamury vypálil zdálky ránu Nakata a Pletikosa měl plné ruce práce ji vyrazit mimo tyče. Pak dal o sobě vědět Klasnič, ale Kawaguchi byl připraven. Po centru Srny zkusil střílet ze 30 metrů Tudor. Ani další pokus Klasniče nešel mezi tyče, a tak se šlo do kabin za bezbrankového skóre.

Do druhé půle přišel mdlé Japonce oživit Inamoto a zápas se vyrovnal. V 51. minutě si narazil Kaji s Takaharou, centrovaný míč šel na Yanagisawu, ale ten ve velké šanci zcela minul branku. O minutu později propadl po rohovém kopu míč ke Klasničovi, ale ten jej také špatně trefil.

V 54. minutě našel skvělou přihrávkou za obranu Klasnič Kranjčara, ale ten to měl na dlouhou nohu. Po hodině hry hlavičkoval po trestném kopu těsně vedle Simunič. K průniku se odhodlal Babič, ale ani on nezamířil pravačkou přesně. Po chybě Nakazawy střílel zbrkle Krajnčar.

V 75. minutě střílel zdálky Inamoto vysoko nad, z protiútoku spadl ve vápně nezaviněně střídající Olič, dorážka Klasniče šla do obránce. Na skvělé vysunutí Nakamury si naběhl Tamada, ale z křídla přihrál zbrkle a nepřesně. Minutu před koncem udělal šikovnou kličku Japonec Alex, ale spoluhráči nepochopili jeho přihrávku a byl z toho pouze roh.

V nastaveném čase ve vápně přidržel Robert Kovač střídajícího Ogura, sudí se ale rozhodl už zápas neovlivňovat. Příští zápas bude Japoncům chybět vykartovaný stoper Miyamoto.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (7)

Přidat komentář
HOST*0to

0-2 (o oba goly sa postara Prso )

Reagovat
Pharrell

1-3(Takahara-Prso,Klasnic,Tudor)

Reagovat
Shevchenko

0:1 (Prso)

Reagovat
smazaný uživatel

dobrý match, mě se líbil

Reagovat
smazaný uživatel

Trošku málo vzrušujúci.

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, hlavně Nakatovy střely z dálky - sice trapně naivní přímo do gólmana a když mu nikdo nestíní, ale provedení měl pěkný

Reagovat
smazaný uživatel

ja som nekukal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele