základní skupiny - skupina E, 2. kolo
17.06.2006 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

AMERIČANÉ VYVÁLČILI S ITÁLIÍ BOD

Po prohře českého týmu s Ghanou došlo ve skupině E k dalšímu překvapení, když Itálie pouze remizovala se Spojenými Státy 1:1. Téměř celý druhý poločas hráli Italové v deseti mužích proti devíti, ovšem ani početní výhoda nepomohla týmu z Apeninského poloostrova ke vstřelení vítězné brány.

Aktivněji začali zápas překvapivě Američané, kteří působili naprosto jinak, než tomu bylo v zápasu proti České republice. V 16. minutě zahrávali rohový kop, míč se ve vápně dostal ke Conveyemu a nechybělo mnoho, aby jeho střela z levé strany neskončila v síti. Od dvě minuty později pálil z otočky Dempsey, ale opět neúspěšně.

Ve 22. minutě zahrávala Itálie standartní situaci – Pirlo z pravé strany nacentroval do vápna a Alberto Gilardino hlavou poslal míč do sítě. Neuběhly však ani čtyři minuty a z podobného místa rozehrávali přímý kop Američané a italský obránce Cristian Zaccardo si při snaze odvrátit míč smolně srazil míč do vlastní branky - vyrovnáno, 1:1.

Ve 28. minutě navíc přišla další rána pro Itálii, De Rossi ve výskoku úmyslně trefil loktem do obličeje McBrida a po červené kartě musel jít pod sprchy. Přesto mohli jít Italové do vedení, ve 31. minutě posunul Pirlo do slibné šance Toniho, ten se však ukopl.

Američané tlačili svého soupeře na jeho polovině, do zakončení se však nedostávali, až ve 43. minutě Mastroeni vystrašil dalekonosnou střelou Buffona, míč však skončil pouze na síti na brance. Pár desítek vteřin před přestávkou se Pablo Masrtoeni ukázal v opačném světle, na útočné polovině naprosto zbytečně sestřelil Pirla a i on byl vyloučen, poměr sil na hřišti se tak vyrovnal.

Neuběhly ani dvě minuty druhého dějství a rozhodčí tasil červený kartónek ze své kapsy znovu, americký stoper Pope zezadu fauloval Gilardina, dostal druhou žlutou a náhle měli Italové početní výhodu. Z následného přímého kopu mířil Gattuso jen těsně nad. V 53. minutě Pirlo centroval do vápna a Bocanegra málem překonal vlastního brankáře, Keller dokázal míč vytlačit nad břevno.

Američané i v oslabení byli Italům více než důstojným soupeřem, v 66. minutě Beasley prudce vystřelil a Buffon míč cestou do brány pouze tečoval. Americkou radost ze vstřeleného gólu však zkazil postraní rozhodčí, který signalizoval ofsajdové postavení McBrida.

V 73. minutě aktivní Pirlo vysunul krásným obloučkem do šance Del Piera, jeho střelu však Keller dokázal zlikvidovat. Poslední větší šanci zápasu měli Američané - Cherundolo se u pravé postranní čáry nádherně uvolnil přes Zambrottu a odcentroval na zadní tyč, kde už vyskakoval McBride, Buffon byl však na svém místě.

V závěru měli navrch podle očekávání Italové, žádnou vážnější střeleckou příležitost si však nevypracovali, a tak zápas skončil spravedlivou remízou 1:1.

Autor: Aleš Ratzka

Komentáře (23)

Přidat komentář
Shevchenko

1:3 (Gilardino-Beasley,Donovan,Dempsey)

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

Toni, Gilardino

Reagovat
Mr.Jindros

Amíci nemaj žádnou šanci.

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA ITALY!!!

ASpon 2:0 ( Toni, superPipo)

Reagovat
Mr.Jindros

Když teď vypadneme, tak se Italové posouvají na první místo v žebříčku týmů, kterým fandim.

Reagovat
HOST*

Idiote mas fandit nasim do poslednich sekund a kdyz vypadnou pak si fandi komu chces

Reagovat
Radin

jak všichni říkali že Italové jsou super a te´d vlastní gool a červená,haha trapas,fuj taloši

Reagovat
HOST*

a teď se projeví tlak Italů

Reagovat
smazaný uživatel

jak může stáhnout Tottiho? Toni s Gilardinem sami nic nevymyslí

Reagovat
Radin

Jak jste srovnávali Italy s Brazilcema,nene já to říkal že nejsou zase tak dobří,U.S.A hráli skvěle

Reagovat
smazaný uživatel

Jak jsem říkal, De Rossi je prostě prase , ovšem opět se proti Italům nepískala jasná penalta

Pirlo je zatím nejlepší záložník MS.

Reagovat
Shevchenko

Tak když je rossoner tak se nediv!

Reagovat
smazaný uživatel

fakt lol match..to co spravil De Rossi fakt hnus,,ale tie cervene..sudcovia z juznej ameriky su fakt INI.

SOm zvedavy jako sa ta skupina vyvinie.postupit moze kazdy...

Reagovat
PJ

Na těch červenejch nebylo nic špatnýho, ani na jedný. De Rossi bez debat a eště bych mu prasákovi dal tak tři zápasy. Mastroeni taky jasná červená, šel mu přímo po noze, ne po míči. A Pope - obě žlutý dostal poprávu. Tak čemu se divíš?

Reagovat
HOST*

Tak podle mého názoru předvádějí Italové nejkrásnější fotbal na MS. Spolu s Argentinou jsou nejlepší. Hraje se nahoru dolů, svižný nápaditý fotbal, ve kterém se pořád něco děje. Super, dík.

Reagovat
HOST*Andy

No De Rossi je fakt prasisko jak sviňa. Byl to hrubej match.

Reagovat
HOST*

Supr zápas!!!

Reagovat
smazaný uživatel

De Rossi ma zklamal..

Ale Taliani hraju dost pekny fotbal..zadne cattenacio sa nekona..

FORZA ITALY!

Reagovat
HOST*Andy

A dokonce to dneska střílelo i Dlouhému Péru!

Reagovat
smazaný uživatel

že by se rýsoval Moretti vs. Jankulovski switch?

Reagovat
PJ

No pro Jankula by to rozhodně bylo dobrý, lepší než leštit tribunu...

Reagovat
smazaný uživatel

tak hlavně že to tam měl kdo dohrát

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele