základní skupiny - skupina D, 3. kolo
21.06.2006 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

ÍRÁN S ANGOLOU SE LOUČÍ REMÍZOU

Ne zcela vyprodaný zápas v Lipsku nepřinesl příliš zajímavou podívanou. Angola, stále ještě živící šanci na postup, se po hodině hry dostala po pěkné akci do vedení, ale čtvrt hodiny nato o náskok přišla. Írán s Angolou tak své účinkování končí remízou 1:1.

Sestava Angoly zůstala stejná jako v předchozích dvou zápasech, jen s jedinou vynucenou změnou - Andrého, vyloučeného v předchozím duelu, nahradil Miloy. V týmu Íránu došlo ke třem změnám - místo Golmohammadiho, Karimiho a Nekounama si od začátku zahráli Bakhtiarizadeh, Zandi a po jednozápasové pauze se vrátil veterán Ali Daei.

Utkání začalo mírnou převahou Íránu. Ve 14. minutě po akci Hashemiana z úhlu pálil Zandi, ale trefil jen brankáře Ricarda. Dvakrát se ukázal i veterán a nejlepší reprezentační střelec na světě Ali Daei, první jeho střelu zneškodnil brankář a chvilku nato osamocen na malém vápně hlavičkoval trestuhodně mimo.

Zaslouženému vedení byl Írán blízko ve 27. minutě, kdy Ricardo neodhadl centr z rohového kopu, ale Zandi hlavou trefil jen na brankové čáře stojícího Mendoncu. Pak zahrozili i Angolané, dvakrát střílel nepřesně Akwa, mezi tyče se netrefil ani Miloy. Ve 40. minutě opět Ricarda otestoval zdálky Teymourian a v nastaveném čase, který byl kvůli řadě ošetřování a několika vynucených střídáních pětiminutový, pálil Love a Mirzapour musel vyrážet na roh.

I v druhém poločase pokračovala nuda, až do 58. minuty, kdy jako předzvěst gólového okamžiku přišla rána Mahdavikii a zákrok Ricarda. Dvě minuty nato předvedla Angola asi nejhezčí akci zápasu - na dlouhý míč si na křídlo naběhl Ze Kalanga, poslal do vápna přesný centr na volného Flavia a ten měl dostatek času přesně zamířit - 0:1.

Angolané vycítili šanci, jistě jim byl znám stav souběžně hraného utkání mezi Mexikem a Portugalskem. Dlouho jim však naděje nevydržela. V 75. minutě zahrával Mahdavikia rohový kop, na malém vápně zůstal zcela volný Sohrab Bakhtiarizadeh a přesnou hlavičkou vyrovnal - 1:1.

Íránci ještě mohli strhnout vítězství na svou stranu, ale Daei v 82. minutě hlavičkoval slabě na gólmana a přímo na Ricarda mířila i Khatibiho rána o chvilku později. Utkání, v němž pět ze šesti střídání bylo způsobených zraněním, tak skončilo zřejmě spravedlivou dělbou bodů. Angola končí ve skupině třetí se dvěma body, Írán s jediným bodem poslední.

Autor: Petr Starý

Komentáře (2)

Přidat komentář
Shevchenko

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Chlapci angolskí, do nich. Vy ste moje kone, treba vyhrať o 3 kusy.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele