základní skupiny - skupina G, 1. kolo
13.06.2006 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

FRANCIE SE ŠVÝCARSKEM BEZ BRANEK

Souboj Francie se Švýcarskem přinesl málo zajímavého pro diváka na vyprodaném 52 000 stánku ve Stuttgartu. Pomalá hra Francouzů nemohla reprezentanty helvétského kříže příliš znervózňovat, ti si navíc na svého soupeře, s kterým hráli již v kvalifikaci, věřili. Ale ani oni nespustili ofenzivní hru, navíc byly oba celky v zakončení nepřesné a nedůrazné.

V dresu Francie nastoupil nováček Ribéry, na plac šel od začátku i Wiltord, na lavičce tak například zůstal Trezeguet. Švýcaři, kteří postrádali zraněného Vonlanthena, nastoupili v útoku se Strellerem a Freiem. Na hřišti se sešli i spoluhráči z Arsenalu Senderos s Henrym a miniduel vyzněl spíše pro Švýcara. Zápas začal slibně a už v šesté minutě se mohlo měnit skóre. Zidane přistrčil napravo míč Wiltordovi, ten odcentroval, ale Henry na vzdálenější tyči míč špatně trefil.

S přibívajícím časem stále statičtější hru Francouzů se snažil rozhýbávat pohyblivý Ribéry, ale na jeho výkonu byly patrné stopy nervozity. V sedmé minutě ho na hranici pokutového území čistě odzbrojil Muller. Na druhé straně střílel z první Cabanas, ale střela mu nesedla. Odražený míč pak poslal Wiltord na Vieiru, i ten ale v koncovce selhal. V 19. minutě měl první práci Barthez, ale pokus Barnetty šel doprostřed branky.

Hra Francouzů byla také plná nepřesností, přízemním centrem hledal před brankou Henry Wiltorda, ten ale na míč nedosáhl. První obrovská šance přišla ve 24. minutě a měli ji Švýcaři. Barnetta centroval z trestného kopu a Senderos jen těsně nedoskočil. Situaci mohl ještě zachránit Frei, ale obránci, kteří předtím zaspali, byli u míče dříve.

Po půlhodině se ozvali Francouzi. Henry obšel jesličkami Wickyho, ale Ribéryho střela šla nad. Pak Henry napřáhl ke střele, Zuberbühler ji ale nadvakrát měl. Další šance přišla po chybě Senderose. Špatně odkopl míč a Ribéry šel zprava sám na branku. Místo střely přihrál na paty Henrymu, ten ještě zakončil a trefil ruku Müllera! Dnes nepřesný sudí Ivanov ale překvapivě penaltu neodpískal.

V druhé půli se Švýcaři zatáhli, sterilní Francouzi zdlouhavě kombinovali a fotbal plakal. Bez přípravy to zkusil Vieira, ale opět pálil hodně vedle. V 59. minutě vybojoval Makelele důrazem míč, vyslal do šance Wiltorda, ale toho s přehledem skluzem obral o míč Senderos. Pak se úroveň hry přece jen zvedla, Ribéryho střela ale byla sražena.

Pak utekl po křídle Barnetta, poslal centr, ale před Freiem uklidil míč Abidal. Trestný kop Magnina Barthez vyboxoval. I u další šance Švýcarů byl Magnin, po jeho centru hlavičkoval na vzdálenější tyči volný Gygax, ale Barthez zázračně reflexivně míč vyrazil, nohou pak zblokoval i nechtěnou dorážku! V 72. minutě dostal za předčasné rozehrání trestného kopu žlutou kartu Zidane.

Stejný hráč se o tři minuty později pokusil pohotově zakončit, ale branku minul. Poté Zidane pěkně narazil Wiltordovi, ten vběhl do pokutového území, ale tam ho od balonu odstavil Degen. Minutu před koncem sklepl Zidaneho centr Saha k Dhorasoovi, ale ani on branku netrefil.

V nastaveném čase centroval opět Magnin, Frei na míč nedosáhl a dotkl se ho rukou. Dostal za to žlutou kartu, navíc by možná míč do sítě doklepl za ním nabíhající Djourou.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (26)

Přidat komentář
Shevchenko

3:1 (Henry,Zidane,Wiltord-Vogel)

Reagovat
Marv

2:0 ( Henry, Trezeguet)

Reagovat
HOST*tominho

Očekávám vyrovnaný zápas.1-1 nebo 2-1 pro Francii.Goly Henry,Wiltord za Švýcary Frei.

Reagovat
Mata

Urcite to bude hodne vyrovnany

Francie vyhraje 2-1

Reagovat
HOST*

3:2 ( Henry 2, Zidane. Frei,Vogel)

Reagovat
HOST*jampadampa

0:0. (Henry, Trezegeut - Lustrinell 2)

Reagovat
Radin

sem na něho zvědavej,pač je to budoucnost

Reagovat
Radin

1:2 Henry-Barnetta,Frei

Reagovat
HOST*Expert

Myslím, že Francie nebude moc silná - pořád je hra příliš založena na Zidanově géniu - ten je již stínem jednoho z nejlepších hráčů historie. Trezeguet by asi opravdu hrát neměl s Henrym jim to opravdu nikdy nešlo - tedy jako 18letí byli skvělý poté se rozešli a všechny velký akce spolu se jim nepodařily -1998 je po slibné základní skupině nechali sedět, 2000 Trezeguet náhradničil a naštěstí se nepotkávali, 2002 a především 2004 to byla naprosto tragická souhra. Uvidíme, ale Francii k favoritům nepočítám

Reagovat
Marv

Tak ten vykon byl mizerny Co to melo byt?? Ribery jde sam na branu, nahrava spatne a hovno, centr Magnina-Frei do toho jde rukou, pritom dalsi spoluhrac za nim by to dal do prazdne branky..........

Reagovat
Marv

........a navic dalsi sance uz tam temer nebyly Proste mizerie

Reagovat
smazaný uživatel

Sagnol, Thuram, Gallas, Abidal . . . mozno najlepsie zlozenie obrannej stvorice na ms a oni este hraju na dve brusky v zalohe Makeleleho a Vieiru. Podla mna zcela zbytocne a na utocnej faze je to dost poznat.

Reagovat
Marv

Jeden utocnik proti Svycarum....

Reagovat
smazaný uživatel

o ten utok ani nejde. ribery wiltord to mali doplnat. vidim problem v zalohe. pomala, netechnicka a moc profesorska

Reagovat
smazaný uživatel

Vieira ven, to tvrdím už dva roky!

Reagovat
HOST*Expert

Ona ta vychvalovaná obrana zas tak úžasná nebyla. Děsná byla už na ME 2004 (zvláště Silvestre), ale toho naštěstí nestaví. Nyní ty šance Švýcarů to byly opravdu tutovky. Jsou nervózní a vzadu dělaj strašný chyby.Ten centr do tyče, poté ta hlavička. Nejlepším z nich byl jednoznačně dnes už jinak dost tragickej Barthez. Jestli se dostanou přes Koreu (Kdo ví?!) tak stejně rychle skončí.

Reagovat
smazaný uživatel

Co se děje s Francií? Proč hrají jak důchodci, když mají ligu plnou rychlých a dravých mladíků?

S velkým napětím jsem čekal, jestli se oproti kvalifikaci dostaví zlepšení a musím říct, že Francouzi jsou ve velkém průšvihu. Netvrdím, že nemůžou dojít daleko, ale to by asi museli pořád spoléhat na jednobrankové výhry, případně na bezbrankové remízy a následné vítězné penalty. Obrana je skvělá, snad jen Abidalovi bych vytkl malou podporu útoku. Ale co dál? Jako největší slabinu vidím to, že hrají už 8 let stejným systémem. 4 obránci, 2 bořiči, Zizou, Henry + další 2 ofenzivní hráči. Když si chce trenér soupeře Francouze prohlédnout, tak ani nemusí vidět zápas z roku 2006. 2001 mu bude bohatě stačit. Vystřídali se čtyři trenéři, ale rozestavení zůstává. Jenže Henrymu se nedaří a Zidane je rád, že může na sluníčku alespoň občas popoběhnout. A ostatní jsou buď nervózní (Ribéry), nebo jim chybí odpovídající kvalita (Wiltord). Soupeř čeká a ví přesně, co se bude dít. Míč vyveze Sagnol, přihraje Makelelemu, který si ho vymění s Vieirou a hledá Zidana. Zizou se s balonem pěkně pomazlí a zkouší dlouhý pas na Henryho, nebo se snaží o nefunkční narážečku s někým jiným. Vzhledem k tomu, že krajní obránci dopředu moc nefungují a Zizou už nemá na to, aby přes obránce procházel jako kdysi, ani jiná možnost není.

Tuto neuvěřitelně čitelnou hru musí Francie změnit, nebo v osmifinále proti evropskému soupeři (Španělsko nebo Ukrajina) vyletí. I "bystrý" Martin Hašek si během jediného zápasu stačil všimnout, že si Makelele s Vieirou na hřišti poněkud překáží. Makeleleho schopnosti zůstávají nevyužité a Vieirovi, který hraje vysunutěji a má rozdělovat více míčů, se přihrávky absolutně nedaří. Hráč jako Rosický nebo Xavi moc chybí. Nemá cenu litovat absence Giulyho. Sice je rychlý, ale proti Francii hru asi nikdo úplně neotevře, takže by do brejků tolik nechodil.

Co tedy se stávajícím kádrem? Určitě posadit Vieru na lavičku a nasadit Trezegueta, který je schopným hlavičkářem a zároveň typem hráče, jenž dokáže zakončit nečekaně a ze všeho. Ten mančaft se rázem stane ofenzivnějším a daleko hůře bránitelným. Togo a Korea už dávno ví, co na ně bude platit a tohle by jim asi vyrazilo dech. O Makeleleho strach nemám, i když věk nezastaví a výkonnost pomalu klesá, tak své si odehraje skoro vždy.

-----------------------BARTHEZ-----------------------

-----------THURAM---------------GALLAS------------

SAGNOL---------------------------------------ABIDAL

-----------------------MAKELELE-----------------------

-------RIBÉRY--------------------------MALOUDA----

------------------------ZIDANE------------------------

-----------------------------------------HENRY---------

-------------TREZEGUET-------------------------------

Reagovat
Xavi

Jou jou souhlasím s tebou na plné čáře! Tohle už říkám hodně dlouho a spousta lidí to nedokáže pochopit. Na tomhle MS se Frantíci daleko nedostanou...

Jediný teda co mě překvapilo byl výkon Bartheze!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak proti Barce hru taky nikdo moc neotevře a přesto je Ludva platný, takže tu tvojí poznámku o něm považuji za poněkud lichou .

Právě tenhle typ hráče řekl bych chybí Brazilcům a hlavně Ronaldinhovi. Právě Ludva si dokáže zaběhnout za obranu a zužitkovat ty nečekaný parádní Ronaldinhovi pasy. Statici typu Ronalda a Adriana je prostě nepochytají .... Na tribunu s nima

Reagovat
smazaný uživatel

Francie ale nemá Ronaldinha, nemá Deca a dokonce ani Xaviho Sám vidíš, že na MS zatím vládne defenziva a brejkoví hráči to mají mnohem těžší než na klubové úrovni. Ale ty křídla nějak musí rozhýbat, jinak končí.

A Dinhovi chybí hlavně Eto´o, jeden dělá z druhého extratřídu.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, máš recht. Problém žabožroutů je jinde. Ten tým je prostě přestárlej a nemá motivaci. Včera se jakž takž snažil ten mladej, kterej měl zase ale svázané nohy nervozitou a snažil se i Zizou, ale u něj je to poslední turnaj v kariéře, takže se to dá pochopit. Henry snad ani ten gól dát nechtěl, Wiltorda jsem vepředu nezaregistroval vůbec a ti dva komici ve středu zálohy tam o sebe kvalitně zakopávali. A svou ruku k nepovedenému dílu přidal i Domenech, kterej to kvalitně prokaučoval, když nebyl schopen adekvátně zareagovat na vývoj zápasu ...

Reagovat
smazaný uživatel

Co to bylo za klauni v tom modrým. Švajc je málem porazil. Šmarjá, další favorit a další holomajzna. Dočkám se na tomhle mistrovství někoho, kdo mě nějak pozitivně zaujme?

Ale Francii tu blamáž přeju. Nikdy jsem je neměl rád a teď ještě k tomu nepozvali Ludvíka Barcelonského, tak ať táhnou třeba do pekel. A ještě víc to přeju Henrymu za ty kecy po finále LM, kdy si stěžoval na sudího. To mu nezapomenu. Měl jsem ho rád, ale je to plačka uplakaná. Bůůůů.

Mimochodem, ten jejich kouč, to je číslo. Nechá sedět Trezeho, když vidí, jak ve předu Francie hraje jen sám Henry, kterýho občas doplnil Ribery a jinak nikdo ... No prostě muž na svým místě .

Reagovat
smazaný uživatel

Jejda teď čtu pláč Domenecha a Henryho - prej za všechno může sudí Ivanov. Že prej kdyby odpískal tu pentli, tak se to všechno vyvíjelo jinak . O tom, že hráli celej zápas tužku ani slovo ... . Henry je ještě větší plačka, než jsem si myslel.Dobře, že ho Laporta nezískal. Tenhle ubulenec si už fakt nevidí do huby. Kdybych já předvedl takovej hanebnej výkon, tak stáhnu ocas mezi nohy a nelezu mezi lidi. A on si ještě poští hubu na špacír. Je to chudák

Naopak Švýcaři naznačili, že by je postup nemusel minout. Jen tak dál

Reagovat
HOST*

Francie nikdy nic nedokázala, kromě jednoho 4letého období, kdy se jim sešla dobrá generace na vrcholu. Nejsou to nějací extra favoriti. Třeba výbuchu na min. MS se vůbec nedivím.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja myslim, ze Francuzi toho vo futbale dokazali uz dost, rozhodne to nebolo len stvorrocne obdobie. Aj ked nie su favoriti, ja im fandim, verim ze este ukazu dobry futbal

Reagovat
HOST*Expert

Nikdy nic nedokázali? Kromě 4 let? Měli třeba Kopu, Platiniho,Tiganu... V těch 4 letech se zapsali mezi nejlepší týmy historie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele