základní skupiny - skupina G, 2. kolo
18.06.2006 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

FRANCIE REMIZOVALA I S KOREOU

Francouzi sice protrhli svou dlouhou sérii bez vstřeleného gólu, jenže v závěru nechali Korejce vyrovnat. Velmi si tak zkomplikovali situaci ve skupině, jelikož mají pouhé dva body.

S jedinou změnou v sestavě nastoupili Francouzi - Ribéryho nahradil Malouda. V útoku hráli od začátku Henry s Wiltordem, takže ani Saha nebo Trezeguet se v základu neobjevili. V korejském dresu opět nedostal důvěru střelec Ahn Jung-Hwan.

V prvním minutých měli Korejci nejvíc práce s dobrým centrem Sagnola, který se štěstím odvrátili před Henrym. Útočník Arsenalu se ukázal o chvíli později, když skvěle uvolnil Wiltorda. Lee Won-Jae však včas vyběhl a střelu vyrazil.

Skóre se měnilo už v deváté minutě. Korejcům se nepodařil odkop a míč se dostal k Wiltordovi , který se pokusil vystřelit. Ránu sice srazil Kim Nam-Il, jenže jenom k volnému Henrymu a brankář Lee byl bezmocný.

Korejci byli po celý poločas velice aktivní, neúnavně napadali francouzskou rozehrávku, jenže když sami měli tvořit, vůbec se jim nedařilo. A tak jejich největší šancí na dlouho zůstala hlavička Gallase, který odvracel před Lee Chun-Soem. Míč šel nad Barthezovu branku.

Francouzi byli o dost nebezpečnější. V polovině poločasu zkusil průnik Malouda a vystřelil vedle. Za pět minut vybojoval míč ve středu hřiště Vieira a přesně ho naservíroval Henrymu, Lee Young-Pyo ho v poslední chvíli odzbrojil.

Ještě nebezpečnější byla situace před korejskou brankou v 31. minutě. Po rohu Zidana se do hlavy opřel Vieira a brankář Lee vyrážel míč až zpoza brankové čáry. Rozhodčímu však asistenti nepomohli a Francouzům regulérní gól upřel.

Jediné nebezpeční pro Bartheze znamenal až přímý kop zhruba po čtyřiceti minutách. Pokus Cho Jae-Jina prolétl klubkem těl a skončil vedle vzdálenější tyče. Francouzi odpověděli obratem. Henry si narážel s Maloudou a Korejci mohli děkovat rozhodčímu, že nepískl podražení Maloudy a tedy penaltu.

Obraz hry byl stejný i po přestávce. Korejci rychlí, aktivní a často podnikavší presink. Jenže jakmile získali míč, rychle ho odevzdali, aniž by ohrožovali Bartheze. Zato soupeř byl šikovnější a měl více ze hry.

Dlouho se hrálo bez šancí. Na hřiště se podíval Ribéry, nucen střídat byl i Dick Advocaat, jelikož se zranil Lee Ho. Korejci stále nakopávali na své hroty vysoké míče, s nimiž si urostlí zadáci Francie bez problémů poradili.

Až v poslední čtvrthodince se začali diváci znovu bavit fotbalem. Tak trochu to začal Ribéry, když dobrým trikem oblafl na půlce dva Korejce, nepřihrál však přesně Maloudovi. Daleko důležitější byl příchod Ahn Jung-Hwana, jelikož Asiaté začali občas vyhrávat hlavičkové souboje.

Po pár zaváháních a hlavně profesorské hře už Francouzi inkasovali. Seol Ky-Hyon zprava odcentroval na zadní tyč, Cho Jae-Jin hlavičkoval a před Barthezem ještě míč usměrnil Park J-Sung. Vyrovnání už nezabránil ani na brankové čáře stojící Gallas.

Francouzi zase začali hrát a hned měli dobrou šanci. Henry však po přesné Zidanově nahrávce ztroskotal na výborném brankáři. Příležitost ke vstřelení gólu měl i soupeř, bombu Seol Ky-Hyona naštěstí pro Francii zblokoval Gallas.

Další branka už nepadla, z remízy se radují hlavně Korejci. Naopak Francie je v problémech. Má jen dva body a po dvou žlutých kartách proti Togu nenastoupí Zidane a Abidal.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (26)

Přidat komentář
Pharrell

2-1(45´Henry,86´Zidane-25´Paqrk J.S.)

Reagovat
Shevchenko

co čumíš jak chleba z tašky ??

Reagovat
PJ

Reagovat
Shevchenko

2:0 (Henry,Wiltord)

Reagovat
HOST*0to

1-0 Henry

Reagovat
HOST*nofan

Taky to tak vidim. Mozna to ale i pojistej na 2:0, spis ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Možná je na čase udělat to, na co se někteří bojí pomyslet - Henry na lavku a Trezeguet do hry vedle Sahy. Škoda že tam neni Micoud, ten by jim helfnul.

Reagovat
smazaný uživatel

no som zvedavy jak sa predvedu Frantici proti neprijemnym Korejcanom..ci vyhraju,bude zalezat na Zizovi

Reagovat
smazaný uživatel

2-0 Henry, Saha

a snad po dobrom vykone

Reagovat
smazaný uživatel

remiza :X

Frantici este dostanu od Toga a pojdu domov.

Strasna ostuda:X

Reagovat
smazaný uživatel

Už mě to fakt nebaví. Korejcům se připískává a připískává. Nenávidím je. Proti nim jsem fandil i frantíkům.

No, ale co se divím. Na tribuně sedí svorně vedle sebe velký císař, Blatter a nějakej král šokmovočků ...

Reagovat
smazaný uživatel

Taky je nesnáším, a to mám třeba Japonce docela rád. A ještě ty jejich komedie na těch hlavách

Reagovat
HOST*0to

POdla mna trener francuzka je pako, 3 min pred koncom stiahne ziadana.. najdolezitejsiu postavu ofenzivy ktory hral cely zapas dobre, tento tah som trosku nepochopil... a hodi tam Trezegueta na 3 min to je fakt ROFL , podla mna nema s nim dobre vztahy preto sedi na lavici kazdy zapas,.... tod vse!

Reagovat
smazaný uživatel

A k čemu je ti Zidane, když budeš nakopávat míče?

Reagovat
Xavi

Na rozehrávku a rozehrávání standartek, finální přihrávku...

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře, jenže poslední 3 minuty nebudeš dělat pitschoviny, neni čas, takže to vypadá ( a včera i vypadalo ) klasicky - centry do vápna od vysunutejch krajních beků. K čemu by tam Zidane byl?

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba proto, že patří k nejlepším francouzským hlavičkářům

Reagovat
smazaný uživatel

Trezeguet je v tomhle horší než on? Navíc čerstvej. Prostě tohle nevidim jako chybu, mnohem horší je styl "1-0 nějak dokopeme"...

Reagovat
smazaný uživatel

Není, ale stáhnout měl Makeleleho, když už chtěl v posledních třech minutách zachraňovat výhru

Reagovat
HOST*

Je soumrak bohů. Zidane si už nekopne...

Reagovat
smazaný uživatel

Francúzom nefandím, tak im treba. Dúfam, že ich prevetrá aj Togo.

Reagovat
HOST*Oscar Tramor

Francie zklamala, nepředvádí fotbal hodný fotbalové země. Ale je tu jedna věc na jejich obhajobu - nejsou jediný. Stejně je na tom Anglie a Brazílie. A možná do stejný kategorie směřuje i Česko a Portugalsko. Ale to trio Anglie, Francie a Brasil je fakt zklamáním číslo 1.

Reagovat
HOST*jampadampa

To co se píše v článku, že musí vyhrát nemusí být pravda. Francouzům může stačit i remíza. Pokud dnes Togo remízuje se Švajcem a Francouzi remízujou s Togem a Korejci vyhrajou/remízujou 0:0 se Švajcem v posledním zápase tak to bude vypadat takhle. Beru že Švajc remízuje s Koreou 0:0.

1. Korea 5b.

2. Francie 3b. (1:1)

3. Švajc 3b. (0:0)

4. Togo 2b.

Reagovat
smazaný uživatel

ak by som mal trofa zafantazirovat tak z domenecha mam dojem,ze si absolutne nenecha do toho kecat, a ze aj on chce dokazat ze je trenersky macher ako ini(napr.Scolari na MS2002),ze si dovoli nechat doma giulyho,nestavat trezegueta,a ze on objavil Riberyho atd.Cela FRA verejnost ho likviduje,ze nestavia Coupeta,aj napriek tomu co vystraja Barthez.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě taky fascinuje, jak Frantíci celkově naprosto ignorujou Freye...

Reagovat
smazaný uživatel

my jsme zklamaáni z hry francie pane Domenechu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele