základní skupiny - skupina F, 1. kolo
13.06.2006 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

BRAZILCI I PŘES VÝHRU ZKLAMALI

Úvodní vystoupení Brazílie na světovém šampionátu v Německu přineslo hodně rozpaků. Úřadující světoví šampióni sice zásluhou krásné branky Kaká vyhráli 1:0, nepředvedli však výkon hodný obhájců titulu. Chorvaté odehráli výborný zápas a měli několik slušných příležitostí k vyrovnání, bohužel pro ně ale žádnou z nich nevyužili a z utkání odešli poraženi.

Ofenzivní vozba Kanárků ve složení Kaká, Ronaldinho, Adriano a Ronaldo slibovala velkou podívanou, ale ta se nakonec nekonala. Brazilské hvězdy se nedokázaly vyrovnat s velmi dobrou obranou soupeře a zřejmě také s velkým vedrem, které i ve večerních hodinách na berlínském Olympijském stadiónu panovalo. Nehýřily pohybem, nepředváděly technické kousky, diváci se příliš nebavili...

První větší šanci zápasu si v osmé minutě vypracovali Brazilci, zastřeloval se Kaká a pálil nad branku. Svou pověstnou dělovku vypustil v 15. minutě i Roberto Carlos a brankáře Pletikosu určitě ještě teď svrbí prsty. Stráže chorvatské svatyně musel zasahovat i po následném rohu a střele Ronaldinha, po dalším rohu to zkusil opět Carlos a minul.

I Chorvati se hlásili o slovo a ve 22. minutě se na výlet vydal Niko Kovač, jehož zastavila až dvojice obránců. Že to nebyl ojedinělý atak potvrdil minutu nato Kranjčar, pálil nepřesně. Ve 33. minutě měli Brazilci velmi dobrou možnost, Niko Kovač zastavil na hranici šestnáctky nedovoleně Kaká, z přímého kopu však Ronaldinho trefil jen zeď.

Ve 39. minutě opět zahrozili Chorvati. Emerson u postranní čáry fauloval, z místa přestupku centroval Srna a dva jeho spoluhráči na míč jen těsně nedosáhli. Kdo čekal brazilský ofenzivní koncert, byl zklamán. Kanárci svého soupeře rozhodně nepřevyšovali, ale ten udělal osudovou chybu - dal až moc prostoru Kaká. Ten si za vápnem bez potíží připravil míč, srovnal mířidla a krásnou střelou do levého horního roku nedal Platikosovi šanci - 1:0.

Do druhého poločasu vstoupili lépe fotbalisté z Balkánského poloostrova, do dobré pozice se prodral Dado Pršo a Dida v brazilské brance musel hodně rychle k zemi, aby míč alespoň vyrazil. Nebezpečný byl i následný roh, po němž Pršo jen o vlásek nedosáhl na vysoký centr. Chorvati byli při chuti a o chvilku později tvrdě pálil Klasnič, naneštěstí pro něj trefil jen střed branky a tedy i připraveného brankáře.

Brazilci se do šancí dostávali jen velmi těžko, jakmile se s míčem ocitli na polovině soupeře, vystavili Chorvati před svou šestnáctkou osmičlennou hráz a nebylo vůbec jednoduché jí projít. Možností tak byly střely zdálky a o jednu takovou se v 55. minutě pokusil Ronaldo, mířil jen těsně nad.

Pěkný moment přinesla 62. minuta, po své straně utekl Cafú a Ronaldinho hlavou pořádně protáhl Pletikosu. O pět minut později měli velkou příležitost Chorvati, na pěkný pas si naběhl Olič a šel prakticky sám na branku a navíc mu nabíhal Pršo, ale nakonec nedokázal ani vystřelit ani pořádně přihrát. Brazilci najednou nevěděli kde jim hlava stojí, k pěkné ráně z hranice vápna se dostal Babič a kdyby mířil jen trochu lépe, než přímo na Didu, mohl vyrovnat.

Brazilci se vymanili a v 72. minutě znovu pěkně napřáhl Kaká, tentokrát pravou nohou a těsně minul branku. Po něm se ukázal nový muž na hřišti Robinho, který předtím vystřídal Ronalda, vychutnal si obránce a jeho střelu těsně mimo tečoval Adriano.

V závěru se dal čekat chorvatský tlak, ale nepřišel, Kanárci hráli co potřebovali a soupeře většinou drželi v bezpečné vzdálenosti od branky, jen Kranjčar posadil míč na horní síť a v poslední minutě Srnův centr z přímého kopu odvrátil Juan.

V čele tabulky skupiny F tak po prvním kole překvapivě nejsou Brazilci, ale Australané, kteří mají díky vyšší výhře nad Japonskem lepší skóre.

Autor: Petr Starý

Komentáře (91)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ronaldo, Kaká - Klasnič

Reagovat
Shevchenko

5:1 (Ronaldo,Ronaldinho,Kaká,Adriano,Juninho-Pršo)

Reagovat
Marv

2:2 (Juninho, Fred- Srna, Balaban)

Reagovat
alegre

Chachacha, vedle jak ta jedle!

Reagovat
HOST*lukas

roberto carlos to natre chorvatum

Reagovat
Marv

Myslim, ze silou tymu se Brazili vyrovnaji nejvice Italove...

Dida vs. Buffon-Teda neni o cem hovorit...Buffon je jasne lepsi..

Cafu/Cicinho vs. Oddo-Tak tohle je podobne jako u brankaru..

Oddo rozhodne neni tak kvalitni jako Cafu nebo Cicinho

Lucio vs. Nesta- Lucio je jeden z nejlepsich stoperu na svete, ale Nesta je jeste o tridu lepsi

Juan vs. Cannavaro- Cannavaro je proste lepsi..

R.Carlos vs. Grosso-Carlos je (spis byl nejlepsi ) LO na svete..

Emerson vs. Gattuso- Gattusovi vykony v poslednich sezonach byly excelentni a Emerson .....

Juninho vs. Pirlo- Asi dva nejlepsi exekutori primych kopu na svete,takze v tom jsou srovnatelni,ale ve hre Juninho neumi tak dobre zezadu dirigovat hru jako Pirlo..

Kaka vs. Camoranesi a Ronaldinho vs. Totti- Kaka a Ronaldinho jsou na tech postech nejlepsi na svete...

Toni vs. Adriano-pocet golu snad hovori za vse

Ronaldo vs. Gilardino- V letosni a soucasne forme je Gilardino silnejsi

Tak takovy vysledek sem snad ani ja necekal

Ale je to porad jenom muj nazor........

Reagovat
HOST*Brazil

Si jako myslíš že Italové jsou vyrovnaní s Brazilcema jo?Brazilci jsou lepší......a že Gilardino má formu?No neřek bych!

Reagovat
HOST*Miki

Ne špatně Italové jsou lepší než Brazilci

Reagovat
smazaný uživatel

porovnavat dva uplne odlisne herne styli mi nepride vhod

Reagovat
HOST*tominho

No myslím, že v tomto utkání padne hodně golů.Skončí to tak 4-1 nebo 4-2.2 goly dá Ronaldo jeden Adriano a jeden Kaká.Podle včerejšího výkonu Italů se mi nezdá,že by mohli Brazílii ohrozit.To spíš Česko.

Reagovat
HOST*

ty ses ocas ne italove jsou proti brazilcum laty a tak malicci jak to rikal Luis Defunes

Reagovat
HOST*Miki

Ty si maličkej Italové můžou Brazilce v klidu porazit nevidím jediný důvod proč ne. Ty snad jo

Reagovat
HOST*

Italové by mohli na ně platit.

Reagovat
HOST*Miki

Je to dobrej názor souhlasím s tím až na jednu vyjímku

Kaka a Ronaldinho nejsou lepší než Totti, Totti je jasná jednička? ale také jen můj názor

Reagovat
HOST*

3:2(Ronaldo,Klasnič,Pršo,Ronaldinho,Kaka)

Reagovat
Messiáš

To psal já

Reagovat
HOST*stifflerova máma

Brazílie - Chorvatsko 3:6 (Robinho, Ronaldinho 2 - Pršo 4, Klasnič 2)

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*banan

nejlepší hrač sveta je ronaldinho,který hraje za mistrovskou

barcelonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim , ze na MS zatieni Ronaldinha Kaka.

Reagovat
HOST*RafaelMarquéz

Výjimečně s tebou nesouhlasim. Ronaldinho je nejlepší a bude nejlepší, dokud bude hrát. Kaká je sice kvalitní hráč, ale na Gaucha rozhodně nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

Takze Kaka nemoze zatienit Ronaldinha? Co ak Kaka bude mat zivotnu formu a Ronaldinho prave bude mat krizicku ?. . . Tu neni rec o ich potenciale. Tu je rec o vykonnosti na sampionate a kedze Ronaldinho ide do MS ako najvacsia STAR tak si nanho mozu davat najvacsi pozor a prave preto je tu mozny priestor pre ostatnych hracov, prave preto Kaka toho moze vyuzit. A v pripravakoch sa mi Kaka pacil rozhodne viac ako Ronaldinho.

Reagovat
smazaný uživatel

No, je to zajímavá myšlenka. Určitě máš pravdu, že na Ronaldinha si budou sakra pozor. Možná proto Brazilci budou vyhrávat. Většina úsilí bude vyvíjena na Ronaldinha a Brazilci budou mít o starrost míň... hele, ale stejně to bude Ronaldinho, kdo bude největší hvězdou a nejlepším hráčem. Navíc si připravil pár novejch triků speciálně na Mundial, tak se máme rozhodně na co těšit.

Reagovat
smazaný uživatel

to je vec nazoru. myslim, ze v priprave bol produktivnejsi kaka a i herne sa mi pacil viac. mozno to je tym, ze ronaldinha uz mam okukaneho a poznam jeho lepsi a horsi vykon.

Reagovat
smazaný uživatel

ani dlho netrvalo a pomaly ale iste sa mi to potvrdzuje i ked je prilis skoro na hodnotenie.

Reagovat
smazaný uživatel

Kde byly ty Ronaldinhovi triky...stále víc se mi potvrzuje že Ronaldinho už není to co býval třeba před rokem...je sice pořád jeden z nej hráčů světa ale už to není ono...Brazílie hrála včera absolutně pod všechna očekávání a musím naprosto souhlasit že jak byl někdo z hráčů Brazílie 5 metrů od Ronaldinha, musel právě on dostat balón...tak to přesně dělá i Barca ale Brazílie je typově někde jinde...podle mě to takhle nepůjde...

Reagovat
HOST*Miki

Pochybuje Ronaldinho není nejlepší

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělý odhad,aspoň pro včerejšek.Kaká a Cafú dotáhli Brazílii k vítězství.

Reagovat
smazaný uživatel

Chorvaté můžou překvapit.......nepodcenoval bych je.......můžou i vyhrát........Niko Kranjčar......už mě sere jak jsou všichni unešení z Brazílie.....doufám, že ted kanárci zaváhají

Reagovat
HOST*

ty ses debil ne brazilie hraje nejlepsi fotbal aji kdy se jim nebude darit porat jsou nejlepsi na svete, o tym hovori ucast na ms zucastnili se pokazde to nikdo nedokazal tak se probud ty ocasu jeden ja jsem fanda brazilcu a uz se nemuzu dockat a jestli to bude remiza tak chorvati budou hrat reckej fotbal takze budou jenom branit

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm.....stačilo to napsat jen jednou......já umím číst.....

Reagovat
smazaný uživatel

A já neřekl ani slovo o kvalitě týmů.....řekl jsem jen to, že si přeji, aby Brazílie nevyhrála.......A debil jsi ty......tvá "inteligence" mluví za vše........

Reagovat
HOST*Expert

Myslím, že Chorvati mají fakt dobrej tým, který může překvapit. Brazilci mají svůj nejlepší tým od roku 1970, takže jsem na ně hrozně zvědavej. Ta síla je velice komplexní. Obrana je vynikající - problémy bude mít spíše na stranách, zbytek co hráč to již pojem nebo budoucí velká hvězda. Problém je poze, že Adriano a Ronaldo jsou opravdu moc stejní.Tipuju 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem ci je to tym ocakavanim, ale zatial celkom nuda.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně jak jsem čekal, hvězdou není Dinho, ale někdo docela jiný

Reagovat
smazaný uživatel

Se divim, že si u toho ještě nenapsal někdo, kdo chce do Realu..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*

Kaká neche do Realu, na to pozor. Bude nosit dresy červenočerné, na jejichž znak si tak rád poklepává po gólu

Reagovat
smazaný uživatel

no musim to napisat takto:

Slavni Brazilcania hrali BIG SHIT ! Spasit ich musel Kaka...Ronaldinho si ani neprdol...predsa len su moc precenovany..chcelo by to mensi tlak a hrali by lepsie....Chorvati boli lepsi...solidne zachytal Dida

Reagovat
smazaný uživatel

Fanoušci Realu, nepřipomínal vám ten pěší fotbal něco?

Jinak fakt nezávidím trenérovi - půlka mančaftu zralá na vystřídání, jenže mu jaksi chybí odvaha stáhnout hvězdy

Reagovat
smazaný uživatel

Ten silnější pán s číslem 9 na zádech, to je asi nějakej prominentní fanoušek, že hru sledoval přímo z plochy

Reagovat
HOST*Reaktant

Jo, vyhrál lístky v cukrárně.

Reagovat
PJ

Reagovat
HOST*Abc

Ten trenér je kokot, nechápu,že tam do konce nechal Adriana( to už ten Ronnie byl lepší), Ze roberta a taky Ronaldinha,ten byl úplně mimo.

Reagovat
Shevchenko

Tak co Kyslíku? Kdo byl lepší? Česko nebo Brazílie?!

Reagovat
HOST*Alois

Zas ti řekne, že to nikdy neřekl a že to myslel jinak a že..., a že ... .

Reagovat
HOST*

Dario Šimič a Kovač z Juve hráli velmi dobře. I Tudor ušel.

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo slabota

Adriano slabota

Tito dvaja hraci nemali hrat a namiesto nich Robinho + Juninho..alebo aspin striedanie..ale na to trener nema kuraz :X

Reagovat
Marv

Ronaldinho, Ronaldo, Ze Roberto, Emerson Co to melo byt ?! Ronaldinho je nejlepsi hrac sveta a hral uplny hovno s tema co jsem vyjmenoval nejhorsi hrac na hristi

Reagovat
Xavi

No tak zatím nejlepší zápas MS!!!

Nevím jako co jste čekali? Že Brazilci vyhrají 5:0 a že si je budou dělat jak malý kluky a ještě u toho tančit? Tak to jste hodně naivní!

Adriano hrůza! Říkám to pořád a říkám to znovu. Toho chlapa jsem ještě neviděl hrát dobrej zápas! Klidně si ho do Madridu kupte.

Chorvati ve druhý půli byli lepší! Škoda, že nevyrovnali, ale postup ze skupiny by jím utýct neměl, teda pokud se neporazí sami svojí horkokrevnou povahou...

Reagovat
HOST*jampadampa

Nejlepší zápas byl Čr - USA. Brazílie propadla a může být ráda za 3b. Kromě golu a té hlavičky Ronaldinha už tam toho moc neměli. To mi jsme v tom prvním zápase teda předvedli určo lepší výkon než teď Brazilci. Nehráli na 100% to viděl každý, ale to je neomlouvá. Navíc kdyby Chorvati vyřešili některé akce lépe tak se mohli body i dělit.

Reagovat
HOST*jampadampa

Prý tanečníci samby a podobné nesmysly a nakonec předvedli tohle... Místo aby předvedli tu svoji útočnou hru za kterou je všichni chválí tak to kopali pořád do zadu, Ronaldinho se topil ve vlastních kličkách a většina jejich útoků končila bezradně před pokutovým Chorvatů. To nevím co se ti na tom jejich výkonu líbilo

Reagovat
Xavi

Řeknu Ti co se mi na tom líbilo:

Líbilo se mi, že nikdo nebránil, pořád se hrálo do plných, všechno se řešilo v obrovské rychlosti, bylo vidět, že ani jednomu z hráčů nepřekáží balón! Když Chorvati zastavili útok Brazilců, tak hned hurá do protiůtoku. Bylo vidět, že z nich nejsou posraní a hráli si na rozdíl od našich svůj fotbal. Naši zas jen čekali s čím přijde soupeř, byli jsme zalezlí na vlastní půlce a čekali na jejich chybu, když jsme získali balon, tak málo hráčů se zapojovalo do útoku. Včera se hrál pěkný ofenzivní fotbal, bylo vidět, že chtěli oba dva vyhrát. Brazilcům se hlavně ve druhém poločase přestalo dařit, ale nebránili, pořád se snažili hrát ikdyž vedli a Chorvati taky nebránili, nečekali na nějakou závěrečnou 10minutovku, hráli si svůj fotbal a to se mi líbilo na rozdíl od našich, kteří mají právě úplnou filozofii...

Reagovat
Xavi

...úplně jinou filozofii...

Reagovat
HOST*

nejlepší je pořád navážet do našich (kteří hráli velmi dobře) a vyzdvihovat včerejší neschopné brazilce tu někdo nemá všech pět pohromadě

Reagovat
Xavi

Jelikož se Jampadampovi nejvíc líbil zápas ČR-USA a mě zase Brazilie-Chorvatsko a diskutovali jsme spolu, tak jsem tyhle dva zápasy porovnal.

A jestli si myslíš, že nemám všech pět pohromadě jen protože nejsem zaslepený fanoušek ČR a protože se mi líbí jiný fotbal, tak ...

Reagovat
HOST*jampadampa

Povím ti, že já jsem se na ten zápas docela těšil, jenže moje očekávání supr útočného fotbalu se nějak nenaplnili. Ronaldinho podal na své poměry hodně podprůměrný výkon. Co se týká Ronalda a Adriana to byla přímo katastrofa. Dobře zahrál Robinho a hlavně Kaká ten byl hvězda zápasu. Na Chorvatské straně se mi líbila hlavně celá obrana a Dado Pršo. Za očekáváním naopak zůstali Klasnič a Kranjčar od kterého se hodně čekalo. Chorvati hráli na hranici svých možností o Brazilcích ale tohle říct nemůžu. Podle mě mají na víc.

Reagovat
PJ

Nejlepší zápas? Sorry ale na to snad ani nejde říct nic jinýho než

Reagovat
Xavi

A jaký se nejvíc líbil tobě?

Reagovat
smazaný uživatel

No tak nevím, jestli mám bejt nasranej nebo smutnej. Hrozně jsem se těšil na dnešní mač a na vystoupení Brazílie vůbec. Ale jsem hrozně zklamanej. Croatia byla lepší, nebezpečnější, měla funkčnější obranu a víc šancí.

Brazílie mě zklamala ve všech směrech. Hlavně Ronaldinho hrál těžkou tužku. Pořád si chodil pro balony a téměř všechny pak ztratil. Tím také trpěl Kaká, kterej se k balónu moc nedostal, ale když už, tak většinou něco vymyslel. Vpředu se potulovali Ronaldo a Adriano bez známky snahy. Ronalda jsem za celej zápas neviděl popoběhnout a Adrianovi se prostě nedařilo. Hrůza. Tolik vyjímečnejch talentů světovýho fotbalu a předvedou takovouhle holomajznu .

Z týmu Brazílie se mi líbil jen Carlos, Cafú a Kaká, ještě Dida, ale ten měl štěstí, že ho Chorvati ztrefovali. Taky mě svou snahou překvapil Robinho. Ten by si možná příště hrát zasloužil.

Možná jsem měl přehnaný očekávání, ale toto byl hnus

PS: a zklamanej jsem i z úrovně celýho mundialu. Tešil jsem se jak malej parchant a zatím jsem neviděl utkání, který by mě svou kvalitou uchvátilo. Myslím si, že LM je kvalitnější soutěž. Tam bylo plno kvalitnějších zápasů plných nasazení.

Tenhle vycházkovej fotbal ... Ne nevím

Doufejme, že se to v další fázi šampionátu zlepší.

Reagovat
HOST*Brazil

Ronaldo když už se rozběhne tak to musí být dobrá přihrávka a ta na něho v zápase nebyla!!

Reagovat
Xavi

Včera to byl z mého pohledu vynikající fotbal! Já jsem se bavil!

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a ještě:

Jak chce jako Ronaldo překonat ten rekord MS v gólech, když se na hřišti nehejbá? To si jako myslí, že na něj budou všichni dřít a on jen nastáví nohu a dá gól? Z touhle jeho vizí bych ho hnal ze sestavy svinským krokem, lenocha shnilýho

Pořád čtu, v jaký je formě, že mu přebytečný kila nepřekážej a další kydy a pak vidím, že se jeho aktivita od aktivity v dresu Realu neliší ...

Reagovat
HOST*jampadampa

1.)Souhlas s tím zhodnocením zápasu Brazílie - Chorvatsko

2.) nesouhlas s hodnocením celého MS. Myslím že tam už byly dobré zápasy. Např:

ČR - USA

Itálie - Ghana

Austrálie - Japonsko.

Na tyhle se dalo určitě dívat.

Reagovat
HOST*loko

Peknych zapasov bolo viac..napr aj Nemecko-Kostarika a Argentina - Pobr.slonoviny

Reagovat
smazaný uživatel

Už to tady psal rominho - kdo viděl přípravu Brazilců s Luzernem a Novým Zélandem, ten musí mít jasno. A včerejšek to jenom potvrdil. Kaká je sice méně ve hře, ale když už má míč, tak dokáže něco vymyslet. Hraje přímočaře, bez nějakého psychického bloku v hlavě. O Ronaldinhovi se tohle říct nedá. Akce brzdí, pod dojmem velkých očekávání se snaží udělat pěknou akci za každou cenu, ale míče často ztrácí. Ve všech třech zápasech byl zatím spíše brzdou. Jeho chvíle určitě přijdou, ale asi jich nebude tolik, jak se všeobecně očekávalo. Taky se ukazuje, jak důležitý je pro jeho hru Eto´o, který se mu neustále nabízí a dává tím Dinhovi jednu možnost navíc. Ten většinou neváhá a pošle geniální pas. S Adrianem a Ronaldem to není žádná sranda a i yarda snad musí uznat, že tenhle útok by v Realu moc nefungoval.

Jsem zvědavý, jak si s tím Parreira poradí. Juninho s Robinhem jsou v mnohem větší pohodě.

Reagovat
Xavi

Merenguesi, Ty mi dneska mluvíš z duše!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Xavi

No prostě, že dnes obzvlášť souhlasím s tím, co napíšeš.

Reagovat
HOST*cristi

Jak chce Ronaldo překonat rekord ,když na hřišti není vidět.

Nehejbá se a kritika na jeho kilogramy je asi oprávněná!!!

Jestli takhle pojedou Brazilci dál ,tak ve osmifinále skončí.

Ale musí se uznat ,že oproti Francii zahráli nezle i když tomu zápasu chyběly goly ,ale to se stává i těm nej.PS Zé Roberto ven ,Ronaldo ven a za ně Juninho a Robinho.

Reagovat
HOST*Abc

Přece jem to byl 1.zápas,tak bych z toho nedělal moc velkou vědu.Myslím,že tam na 2.zápas pošle stejnou sestavu.Nedal bych tam teda Adriana ani Ze Roberta,ale asi fakt dá stejnou 11.Útočníci potřebujou dostávat balony a ty včera nedostávali.

Reagovat
HOST*loko

niekedy sa mi zda, ze brazilske hviezdy si myslia ze su neprekonatelny, ze turnaj pre nich zacina az od semifinale a ze ich nejake male chorvatsko nemoze potrapit a preto sa ani nebudu moc na ihrisku snazit..no chybalo malo a ranne titulky brazilskych novin mohli pisat nie o vydrenom vitazstve ale o blamazi...ak sa hraci a trener brazilie nezobudia vcas skoncia uz v osemfinale (a to je fuk ci dostanu cechov alebo talianov - a myslim ze ceskemu timu by sa viac hodi ako super brazilia ako chorvati - ak by ste ich zdolali sebavedomie by len stuplo a medaila by mohla byt realna) Moje hodnotenie braz.hracov:

Dida - dobry vykon, velakrat podrzal muzstvo

Cafu - na svojvek ok, mozno by ale stalo za to na zaver vyskusat aj Cicinha na ozivenie hry

Juan - priemerny vykon, mal dobre obranne zakroky no dost ho aj Prso vycvicil

Lucio - ok, zahral svoj standard, dnes jeho povestne vylety do utoku ale nemali ziaden efekt

R.Carlos - vykon velmi vzdialeny od dob svojej slavy, v utoku ho nebolo vidno..a pravdupovediac ani v obrane

Emerson - v obrannej faze a napadani ok, ale rozohravka slaba

Kaka - myslim ze najlepsi z brazilcov, vedel loptu potiahnut, prekvapivo prihrat, bol skratka vsade kde sa nieco dialo

Ze Roberto - fakt som si ani nevsimol zeby hral

Ronaldinho - urcite je to dobry hrac ale uprimne povedane ja som ho uz peknych par zapasov nebidel odohrat skvely zapas (snazi sa silou mocou dokazat ze je fakt naj lenze ked pokazi kazdu tretiu prihravku, privela soluje a zbytocne brzdi hru tak efekt je ziadny...apropo Ronaldinho a jeho priame kopy - kto vie kedy dal naposledy gol zo standardky? ja si nespominam..a preto si myslim ze Juninho je v tomto jednoznacne lepsi a trener by ho mal urcote vyskusat..inak by som bol zvedavy ak by hrali obaja spolu kto by zahraval)

Ronaldo - povodne som si myslel ze ho cez prestavku trener stiahol ale komentator ma v 60.minute vyviedol z omylu ked som prvykrat zacul jeho meno..a mozno to bolo aj napsoledy

Adriano - veeelmi daleko od svojho standardu

Reagovat
Jajinek

Adriano bohuzel presne zahral svuj letosni standart....totalni botu

Reagovat
Mr.Jindros

Já jsem si teda Carlose všimnul. Myslím, že po Kaka byl právě on nejlepší hráč Brazílie. Jinak v tomhle zápase Brazilci nemohli nezklamat, takže bych se neukvapoval a počkal na další zápasy. Navíc i když podle skoro všech zklamali, přesto PORAZILI jeden ze silnějších týmů na MS.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem se těšil na ten zápas a jak se řiká, když čekáš moc, bude to úplný ho.... Teda Chorvaty musim pochválit. Hráli pěkně.

Jo a ještě musim dodat: díky Kaká, měl jsem na tiketě výhru Brazilců v první půli

Jinak Ronaldinho-nejhorší hráč na place (bohužel)

Reagovat
smazaný uživatel

Na tomto zápase, ktorý ma podobne ako ostatných veľmi sklamal ma zaujala jedna vec : Brazilci majú maximálne prehnané sebavedomie. Dokazuje to fakt, že celý zápas si boli istí výhrou, pretože inak by hrali asi inak. Hráči sa spoliehali na technické dovednosti a pojmy ako zaujatie v hre a bojovnosť alebo aspoň minimálny pohyb im boli absolútne cudzie. Keďže futbal hrať určite nezabudli, je len jediné vysvetlenie - trochu sa preceňujú a veria, že vyhrajú aj keď sa budú po ihrisku len plantať.

Čo sa týka Ronaldinha, tvrdím to čo v prípade Barcelony. Keď začne hrať konečne futbal, hra Brazilcov pôjde min. o 50 % hore. Otázka znie : začne hrať futbal ?

A čo sa týka útoku : že Ronaldo nebehá, to som si už zvykol aj to , že nič nehrá, ale Adriano - totálny výbuch. Niekto tu chválil Robinha, ale podľa mňa totálny výbuch č. 2. Ten chlapec je tak tenučký, že ten nemôže hrať futbal. Keď ho Tudor prebehol po fajkách, tak som myslel, že nám ho zabil. V záujme Realu a Brazílie : dajte mu konečne najesť, lebo z neho nič nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, dejte mu najíst, ať vypadá aspoň jako Ronaldo

Robinho se podle očekávání snažil hru Brazilců rozhýbat. 5 minut se mu to dařilo výborně, ale pak mu docvaklo, že nebude jediným blbcem, který se snaží běhat a pokojně se uklidil za ostatními doztracena.

Reagovat
smazaný uživatel

Možno by mu mohli dať aspoň vypchávky do dresu, nech vyzerá trošku ako chlap. Taký skvelý technik, ale čo z toho, keď zafúka vietor a Robinho je na tribúne

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono především celá hra Barzilců byla naivní...vůbec nevyužívali křídelní prostory čímž naprosto vymazali hru Ronalda (kterej by se měl taky někdy pohnout když už chce dostat balón), přesně jak řekl Bosák jediný jejich šance byli z křídelní hry kde se hraje nejefektivněji fotbal na góly...ono hrát celou dobu zápasu přes střed když Chorvati perfektně zhušťovali právě tento prostor a úžasně přistupovali k hráčům soupeře(pouze u Ronalda a Kaká to nedodrželi a dostali fíka) je vážně nesmysl a jde mi z toho hlava kolem že si toho trenér i samotní hráči nevšimli...

Kdybych měl hodnotit: Dida(7), Cafú(7), Lucio(5,5), Juan(5,5), Carlos(6), Emerson(6), Ze Roberto(byl tam vůbec??? 4,5), Kaká(8), Ronaldinho(5), Adriano(5), Ronaldo(5), Robinho(7)

Hodnocení je určitě individuální ale snad se Parreira zamyslí a strčí tam Robinha s Juninhem

Reagovat
HOST*loko

A pri tak kvalitnej lavicke aku Parreira ma k dispozicii naozaj nechapem preco vyuzil iba jedno striedanie...to sa naozaj boji stiahnut z ihriska hviezdu typu Ronaldinho ked sa mu nedari a dat tam Junhinha?? tak aspon minimalne mal vyskusal Ricardinha namiesto Ze Roberta alebo Freda miesto Adriana...tito hraci maju formu a urcite by chceli presvedcit trenera ze patria do zakladu..

Reagovat
smazaný uživatel

S Fredem asi vůbec nepočítá, nezkoušel ho ani v přípravě. Dinho a Kaká žádná křídla nejsou a Srna s Babičem prokázali rozhodně vyšší kvalitu než Cafú s Carlosem. Přes tyto prostory cesta opravdu nevedla.

Reagovat
smazaný uživatel

Nie, to samotné nepomôže. On im musí poriadne vynadať, nakopať ich do zadku a toto zopakovať tak trikrát za deň. Potom to pôjde.

Reagovat
Xavi

Tak se mi zdá že tady všichni neuvěřitelně přehlížíte výborný výkon Chorvatska a nejen přehlížíte, Vy ho dokonce shazujete podle Vás prý hodně špatným výkonem Brazilie.

A není to trochu jinak? Nemůžete připustit, že by mohli být Chorvati tak dobří, že se fotbal čím dál tím víc vyrovnává? Fakt jste čekali, že to Brazilci každému natřou? Že dají každému pětku, budou u toho tančit a já nevím co ještě...

Jestli jste si to opravdu mysleli, tak jste hodně naivní!

Reagovat
HOST*alan

Já si myslím, že to bylo hlavně tím, že Brazilci neměli dostatečnou motivaci. Oni přijeli vyhrát MS a tohle jsou teprve zápasy ve skupině. Jejich hlavním cílem bylo vyhrát, nezranit se a moc se nevyšťavit kvůli těm důležitým zápasům které je čekají. Přirovnal bych to k našim hokejistům když hrajou ve skupině třeba proti Lotyšsku. Oni prostě chtějí postoupit ze skupiny a na nějaký pěkný fotbal nebo diváka kašlou.6 titul to je o co tady jde. Tomu se všechno podřídí. Žádná krása včera. Argentína - Pobřeží byl daleko lepší fotbal.

Reagovat
Radin

Ehm no nic proti,ale třeba Pobřeží Slonoviny hráli líp jak Brazil,jinak moc se mi líbil výkon Prša,chyběl tomu gool,ale jinak rychlostně si to dával dobře,chyba byla že co střela to doprostřed.Jinak Chorvati si zasloužili vyhrát

Reagovat
Radin

Jinak pořád opakuju,Arthur Boka s Pobřeží Slonoviny je novej Roberto Carlos a Zokora je new Makalele s lepší přihrávkou

Reagovat
Radin

z Pobřeží*

Reagovat
HOST*RafaelMarquéz

Zápas mě znechutil, zklamal, nasral a unudil. Celých 90 minut to byla neskutečná nuda. Na utkání nevidim vůbec nic pozitivního. Brazilci využili asi tak 10 procent svýho potenciálu... I tak jsou pro mě největším favoritem, i tak je nikdy nebudu podceňovat. Ten fotbal byl bez debat příšernej.

Může za to Parreira!!! A kdo jiný? Svázal jim ruce, nohy svojí debilní taktikou, v tomhle je i Mourinho trenér osvoboditel oproti Parreirovi. Takže nebudu kritizovat hru týmu, sami by takhle nikdy nehráli. Ale kritizovat individuální výkony, to je na místě

Adriano, Ronaldo, Emerson, Zé Roberto, Lucio - absolutně nic. Vůbec nic, fakt trágédie - z týhle skupiny bych ještě vyzdvihl Ronalda, kterej hrál uplný hovno.

Cafú, Robinho, Juan - to docela ušlo, nic extra, ale nebylo to špatný.

Ronaldinho, Roberto Carlos, Kaká - docela dobrý. Kaká dal gól, ale jinak nic.

Jako nejlepšího muže Brazílie bych dal Ronaldinha a myslim to smrtelně vážně. Sice oproti jiným zápasům dost zaostával, ale i tak byl v žlutozelenym drsu nejlepší. Perfektní přihrávky, hodně pohybu.

Jinak vzkazuju Parreirovi : DI DO PRDELE.

Reagovat
HOST*amigo

Chorvati boli asi na inom zapase aky som ja pozeral.Vraj mala Brazilia jednu sancu a dala gol a oni mali kopu sanci a nedali gol.Vraj boli lepsim muzstvom.xixi Mozno vyrovnanym ale lepsim isto nie.A co ta Ronaldinhnova hlavicka a ine strely Brazilie.

Reagovat
smazaný uživatel

Chorvati byli lepší a zasloužili si minimálně bod.Ale rozhodly individuální schopnosti Kaká.Pokud může někdo z Brazilců být hvězdou mistrovství,je to on.Chorvaté měli více šancí,ale nedokázali trefovat přesně a to se potom proti těm nejsilnějším soupeřům nevyhrává.Je to škoda,bylo by dobré sledovat,jak by dopadlo,kdyby Brazilci dostali facku hned na začátek.Teď mají lehčí sopeře,takže bych se nedivil,kdyby tu facku dostali až v osmifinále a pak jeli domů.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak určitě bylo dost krásnejch zápasů (ARG-CDI, USA-CZE, GER-KOS, AUS-JAP)... Líbilo se mi i jak dostali Poláci od Ekvádoru nebo výkon Mexica proti Íránu... Jinak na Brazílii sem se těšil nejvíc, ale dost mě zklamali... Prej favoriti... Asi se rozjedou, ale za ten včerejší výkon bych jim nepřál ani postup ze skupiny...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele