základní skupiny - skupina F, 2. kolo
18.06.2006 18:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

BRAZILCI I PODRUHÉ VYHRÁLI A POSTUPUJÍ

Brazílie porazila 2:0 bojovnou Austrálii a zajistila si postup mezi nejlepších šestnáct týmů turnaje. Výkonem však ani tentokrát příliš nepřesvědčila, Australané byli několikrát blízko a moc jim nechybělo, aby vybojovali cenný bod.

V týmu Kanárků nedošlo k žádné změně, kouč Parreira tedy opět vsadil na Ronalda, tolik kritizovaného po prvním duelu. V základní sestavě Socceroos si dvěma góly proti Japoncům zajistil místo Tim Cahill, poprvé na turnaji si zahrál Tony Popovic. Na lavičku usedli Bresciano a Wilkshire.

Brazilci se podle očekávání od začátku usadili na polovině Austrálie a branku poprvé ohrozili ve třetí minutě - po parádní Ronaldově přihrávce přes hlavu mířil těsně vedle Kaká. Jako první mezi tyče mířili Australané, Didu zdálky otestoval Viduka.

První větší šanci přinesla desátá minuta. Grella kousek za vápnem nešetrně fauloval Ronalda, míč si postavil Roberto Carlos, svou dělovkou však branku minul. Na dlouho to bylo všechno. Carlos to zkoušel ještě jednou a mířil hodně vysoko, Ronaldo po pěkném uvolnění od Ronaldinha přes obránce nevystřelil, na druhé straně dvakrát nesměle zdálky pálil Cullina.

Brazilská hra postrádala dvě základní věci - nápad a rychlost. Typická akce byla k vidění ve 34. minutě. Kanárci drželi míč a přihrávali si blízko půlící čáry, ale nebyli schopní postoupit dopředu, když měl jeden míč, další čtyři stáli a čekali, co vymyslí. O chvilku později svou nepříliš dobrou formu potvrdil Ronaldo, jemuž pěkně sklepl Kaká, útočník Realu Madrid ale netrefil míč.

Ronaldo byl v šanci i ve 42. minutě, po přihrávce Adriana pálil mimo, pak se přes půl hřiště proběhl Kaká, ale ve vápně o míč přišel. Australané byli aktivní a připsali si poslední střelu první půle - Bresciano po delším hledání výhodné pozice zamířil nad branku. Brazilci po nezáživném rozjezdu proti Chorvatsku slibovali zlepšení, to se ovšem nekonalo.

I z ničeho ale Brazilci na začátku druhé půle vymysleli gól. Pas Ronaldinha našel na hranici vápna Ronalda, kolem něj se seběhli tři obránci a znemožnili mu vystřelit, ale Ronaldo dokázal přihrát Adrianovi a ten dal přesnou střelou k tyči první gól zápasu - 1:0.

Australané otevřeli hru a začali zadní řady Brazílie řádně provětrávat. V 55. minutě šli do brejku, jmenovitě Bresciano, po dlouhém sprintu však přibrzdil a rychle se vracející Zé Roberto jej obral. Dvě minuty na to vyrobil chybu Dida, když si vyběhl pro vysoký míč až na kraj šestnáctky a tísněn Vidukou jej upustil. Na prázdnou branku střílel Kewell, obrovskou šanci však spálil, branku minul. Za minutu musel být Dida opět ve střehu, Emertonovu střelu do boční sítě jen zkontroloval.

Především dotahující Australané se postarali o zvýšení tempa a o to, že se na druhý poločas dalo koukat. V 68. minutě dostal míč za obranu Kewell, hned vypálil a Dida stojící daleko z ideální pozice jen sledoval, jak míč končí na horní síti.

Až otevřená a ne tolik početná obrana Australanů dovolila Brazilcům hrát svou hru. Až k šestnáctce se dostal neatakovaný Kaká a přízemní střelou přiměl k zákroku Schwarzera. V 77. minutě se na australskou branku hnali Brazilci v přesile, ale tak dlouho vymýšlel Adriano a po něm i spoluhráči zakončení, až z toho byl jen neškodný akrobatický pokus Robinha, který krátce předtím střídal Ronalda.

V 80. minutě byli Klokani blízko k vyrovnání, do střely se akrobaticky položil Bresciano a zamířil k tyči, tam však Dida doplachtil včas. Ještě blíže byli chvilku na to Brazilci k pojištění vedení, po rohu hlavičkoval Kaká do břevna. Brazilci zůstali před Schwarzerem a ten se musel natahovat po hlavičce Adriana.

Závěr zápasu se hrál od jedné branky k druhé, za minutu už opět letěl vzduchem Dida, to když Brescianův zakroucený přímý kop jen těsně minul tyč. V 86. minutě dlouhý pas přizvedl jeden z Australanů a Viduka zakončoval přes vybíhajícího Didu, bohužel pro dotahující tým jen na horní síť.

V 89. minutě Brazilci své vítězství a postup do osmifinále pojistili. Do prořídlé obrany se dostala přesila Brazilců, Robinho ještě mířil do tyče, ale u odraženého míče byl první střídající Fred a pohodlně jej doklepl do sítě - 2:0.

Brazilci si tak zajistili postup, ale opět se hodně dlouho rozjížděli. Celkově byl už výkon lepší než proti Chorvatsku, zvlášť ve druhém poločase, kdy jim pomohla otevřená hra soupeře. Ale zda to bude stačit na lepší soupeře ve vyřazovacích bojích, to je ve hvězdách...

Autor: Petr Starý

Komentáře (68)

Přidat komentář
HOST*0to

3-0 (Ronaldinho,Adriano,Kaka )

Reagovat
HOST*Turock

1:1 klokani do to ho

Reagovat
HOST*

4:1

Reagovat
HOST*nofan

myslim 2:0 dostanou klokani nadilku do kapsicky

Reagovat
HOST*Viduka

Viduka da 2 gole a ti tloci jedou dom

Reagovat
Pharrell

4-1 (2Ronaldinho,Robinho,Ronaldo-Cahill)

Reagovat
smazaný uživatel

Proč tam nenasadí Juninha misto Ze Roberta. Aspon by tam nekdo poradně kopal trestnaky.

Reagovat
HOST*Kapřík

Naprosto souhlasim, Juninho tam má být v základu. Jinak mě naserou. Je lepší Zé Roberto. Ale to voni neviděj, to sou mr...

Reagovat
HOST*Kapřík

oprava: než Zé Roberto

Reagovat
Potty

Nebo místo Dinha Robinho...

Reagovat
Shevchenko

2:0 (Adriano,Kaká)

Reagovat
smazaný uživatel

Juninho+Robinho= zaklad

Ronadlo,Adriano = zahrievaci lavicky

Reagovat
smazaný uživatel

Tloušťík je zase tragickej, ale může si za to sám, měl víc odtučňovat

Reagovat
HOST*Oscar Tramor

Ronaldo je pořád nejlepší útočník na světě a pár kilo nadváhy nemá na jeho výkon vliv. - to ti řekne spousta lidí - a všichni do jednoho jsou buď naivní, nebo ví o fotbale hovno. Ronaldo ven, každopádně. Ten už tam nemá co dělat. A argumenty, že byl nejlepší střelec kvalifikace a Realu jsou při pohledu na jeho "hru" totálně nepodstatný.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim, ze plati aj jedno aj druhe. Su jak naivni, tak vedia o futbale hovno.

Reagovat
smazaný uživatel

proboha to sou šance

Reagovat
HOST*

Ten Ronaldo je hotový jako celý Real od té doby co tam je

Reagovat
smazaný uživatel

ČR - Brazílie pěší fotbal

Reagovat
HOST*Mára

příště bych dal Fred-Robinho než ty dva komiky

Reagovat
HOST*Mára

samozřejmě že tam nechci Freda jen proto že dal gol,ale Adriano i když dal gol se mi nelíbí a Ronaldo

Reagovat
HOST*

1) neschopný Carlos (šije z nesmyslných pozic 5 metrů nad bránu)

2) absolutně neschopný Ronaldo

3) hodně neviditelný Ronaldinho (na jaře to jde z kopce dolů, jinak famózní hráč)

Ta pětice z italské ligy se mi zdá daleko víc připravenější a kvalitnější. Hlavně Kaká, to je jejich nejlepší hráč.

Reagovat
HOST*Mára

3) to bude tim že víc tvoří,na goly sou tam jiný

Reagovat
HOST*

Mi se právě zdá, že se mu tvořit až zas tak moc nedaří.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hodnotit celkovy vykon Brazilie nemusim. To asi kazdy vidi. Ty hraci su evidentne zle zladeni a nehodia sa k sebe.

Ze Roberto pre mna osobne najhorsi hrac. Neviem ake ma ulohy, ale pokial to je anchor, tak to je bieda az az. Dost slaba aktivita na moj vkus od hraca jeho kvalit. On musi tej zalohe veliet a to rozhodne nevidim. Tym trpi aj Ronaldinho aj Kaka, ktori sa nedostavaju tak do svojich pozicii a skor z hlbky pracuju pre hrotovych utocnikov.

Kaka je zatial asi najlepsi a to aj napriek tomu vyssie popisanemu.

Mam radost z Robinha. Taky hrac , ktory sa snazi hrat, ked ostatni oddychuju je nezaplatenie. Zaklad si jednoznacne zasluzi a ak ho tam Parreira nabuduce neda, tak je to magor. Uz dnes som bol z toho prekvapeny.

Reagovat
PJ

Já bych řek že je to hlavně tim, že se pořád snaží cpát to středem. Neni tam klasický křídlo, Carlos s Cafuem už toho tolik neoběhaji. Soupeři stačí zahustit střed a Brazilci jsou v řiti...

Reagovat
smazaný uživatel

a v riti su presne koli tomu, ze Ze Roberto uz nevie proti tomu prehustenemu stredu pracovat akoby bola potreba a preto sa tam musia tlacit ti, ktori by mali eventualne operovat na inych poziciach. . . Kaka a Ronaldinho. Ale mozno to je taktika.

Reagovat
smazaný uživatel

a prave Ze Roberto bol zvoleny hracom zapasu

Reagovat
Mr.Jindros

Ze Roberto to tam několikrát hasil vzadu... takový Dinho nebo Kaka se nijak moc nevrací.

Reagovat
smazaný uživatel

dopredu sa mi absolutne nepaci . . . a brazilia chce hrat dopredu

Reagovat
Mr.Jindros

A na to si přišel jak? Jasně, asi chtějí... ale to neznamená, že útoku podřídí ÚPLNĚ všechno.

Reagovat
Mr.Jindros

A na to si přišel jak? Jasně, asi chtějí... ale to neznamená, že útoku podřídí ÚPLNĚ všechno.

Reagovat
smazaný uživatel

Ked Perreira " preskoli " daleko technickejsieho Ze Roberta na taky post na akom hra, pritom to je evidentne ako stvorene pre Gilberta, tak si nemyslim, zeby tym chcel docielit hlavne kvalitneho drevorubaca, ale prave naopak. slo mu o tu rozohravku, inak by tam gilberto bol. Zaroven ako anchor sa musel naucit i branit. Utocit chcu, to neni o com. mozno nie v 10tich ludoch, ale ak budu hrat ako dnes ci minule, tak neviem ako budu ludia s tym spokojny.

Reagovat
smazaný uživatel

tod moj nazor. hadat sa mi nechce.

Reagovat
smazaný uživatel

Otázkou je zda by se Robinho takhle prosazoval i do zformavané obrany na začátku zápasu. Ale jeho výkon byl famozní. Ale musim říct, že dnes z dvojce Adriano-Ronaldo se mi víc líbil tlouštík. Do šancí se dostával a zdá se mi jen otázkou času, kdy se chytí. Je na něm hrozně vidět dlouhá zápasová absence z konce sezony.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejhorší na hřišti byla trojka Ronaldo, Adriano, Ronaldinho - ti se prostě hýbat nebudou Opravdu vidím problém v tom, že v záloze chybí křídla - krajní obránci to všechno nemůžou stíhat, už tak toho naběhají zdaleka nejvíce. Zé Roberto není anchor, dnes hrál dobře

Reagovat
Mr.Jindros

Třeba se šetřej na plej of.

Reagovat
HOST*RM

Souhlasím. Zé Roberto je na hřišti hlavně kvůli osobním soubojům.

Reagovat
smazaný uživatel

Oni celkově hrajou pod svý možnosti. U Ronalda se to čeká, je sice pěkný, že byl ve špitále, ale na druhou stranu - má nadváhu, nedrží životosprávu ( s těma polívkama ať na mě komentátoři nelezou, vždyť je snad zajídá vepřovym kolenem ) nemá natrénováno a s tim má běhat v takovym počasí, to je pak opravdu "nečekané", že je mu špatně. Ronaldinho a Adriano se do toho brzo dostanou, u nich je to v hlavě, to odstraní jedna povedená akce, jeden gól, u Ronalda leda půlroční dieta a trénink...

Ale vzpomeň na Japonsko - ve skupině ještě větší bída a naoknec titul.

Reagovat
Mr.Jindros

A co teprve Francie 98 - taky ve skupině nepřesvědčili... je možné, že se prostě šetří.

Reagovat
smazaný uživatel

Moment, kdes vzal, že na minulém Mundialu to byla ve skupině bída? 11 gólů a Ronaldo ve formě, to je hlavní rozdíl, teď budou rádi za 5.

Reagovat
smazaný uživatel

no ono pokial neni anchor, tak je co ? Gilberto Silva. . .

Reagovat
smazaný uživatel

Je střední záložník, který je rychlý, v obraně je vždy nejdříve a aspoň nějakým pohybem pomáhá i v útoku. Chtít místo něj statického Juninha je blbost, u Gilberta to je otázka. Ale takhle (Emerson + Edmilson nebo Gilberto) to už Brazilci pěkných pár let nehrají a je zajímavé, že právě se Zé Robertem v sestavě a na tomto místě dominovali loni na poháru FIFA. Co takhle spíš změnit rozestavení?

4-3-3

Dida - Cafú Lúcio Juan Carlos - Kaká Emerson Zé Roberto - Robinho Adriano Ronaldinho

nebo 3-4-2-1

Dida - Cris Lúcio Juan - Cafú Kaká Emerson Carlos (Zé Roberto) - Robinho Ronaldinho - Adriano

Reagovat
smazaný uživatel

je to proste anchor. definiciu pozname vsetci a to , ze nema taku kvalitu je uz vec ina.

ak mas iny nazor, tak ja ti ho neberem.

Reagovat
smazaný uživatel

A proč musí mít tým anchora?

Kdo je anchorem u Angličanů, Němců, Holanďanů a Švédů?

Reagovat
smazaný uživatel

a preco by nim byt nemohol? preskolenie ofenzivneho hraca do hlbky pola pricom jeho nahradnikom je tiez jakztakz tvorivy hrac Juninho a vedla nich hraje klasicky dm emerson a jeho nahradnikom gilberto silva.

Proste dva evidentne typologicke rozdiely hracov vedla seba. PRicom Ze Roberto tam rozhodne neni ako bruska . . . podla mna.

a preco tuna spominas anglicanov, ked tam su obaja stredovy hraci zo strany na stranu, ked Ze Roberto viacmenej je vzadu a utok moc nedoplna, tak to neviem.

Inak uz v priprave som mal pocit, ze im to v tej rozohravke trocha skrype a preto sa viac tahal Ronaldinho do stredu pricom dovtedy hrali s kakom viac k lajne.

Reagovat
smazaný uživatel

Juninho ho nahradit nemůže, to by byli ještě méně pohybliví a taky zranitelnější v obraně.

Zé Roberto přeškolený není, on středního záložníka hrával už pod Zagallem

Reagovat
smazaný uživatel

no ale ja stale nehovorim o stredovom zaloznikovi . . .

a to, ze nato nemaju kvalitu uz je vec ina.

nevidim dovod, precoby som ho nemohol nazvat anchorom . . . slabym anchorom.

Reagovat
smazaný uživatel

A proč ano, on tam snad rozehrává míče? A co Vieira, ten je vedle Makeleleho taky anchor?

Nemají tam kvalitnějšího hráče než Zé Roberto, pokud chtějí hrát i nadále v tomhle rozestavení. Prostě nemají

Reagovat
smazaný uživatel

no ja si rozhodne myslim, ze on mal byt ten co ma rozhadzovat lopty na ronaldinha a kaku do priestorov ako som uz vyssie pisal a v priprave mi to tak vyznelo.

to ze nema nato kvality je vec ina.

a prave dnes sa hovorilo, ze vieira a makelele hraju na tom istom poste a prave preto im to nejde, pretoze vieira je nuteny do niecoho, co mu nejde.

Reagovat
smazaný uživatel

inak co je podla teba emerson ?

Reagovat
smazaný uživatel

Technicky slušně vybavený defenzivní záložník, který ale kdysi býval i něco víc. Capello ho tou svojí taktikou trošku zničil

Reagovat
smazaný uživatel

v dnesnom zapase ?

Reagovat
smazaný uživatel

DM

Reagovat
smazaný uživatel

takze ono vlastne jediny argument co ostal na stredoveho zaloznika je to, ze si myslis, ze nema riadit hru zalohy.

naopak ja si myslim, ze ju riadit ma aby kaka a ronaldinho mohli viac doplnat ofenzivu vyssie ako z hlbky. to, ze sa mu to nedari je uz vec ina. ale vec opakujem. vec nazoru.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud tam chceš vecpat Juninha místo Zé Roberta, tak zároveň musíš přidat stopera místo jednoho útočníka. Jinak to asi nepůjde. Na MS 2002 tohle hrál ten druhý Juninho, ale byl daleko lépe jištěný.

Zé Roberto u tebe doplácí (není první a zřejmě ani poslední ) na tvoji známou nemoc, kterou bych nazval "není nad Xaviho a Deca". Podle tebe prostě tým bez anchora nemůže fungovat. To si já nemyslím a naopak jsem dnes viděl, že Zé Roberto patřil k nejlepším Brazilcům. Ono taky něco rozehrávej, když ti 3 ze 4 of. spoluhráčů permanentně stojí

Reagovat
smazaný uživatel

1. Juninha nikam nechcem dat. . .

2. Nesuhlasis s mojim nazorom, tak ma ides napadat . . .

3. Emerson je klasicky dm, je to vidiet, ked Brazilia utoci do "plnych" a on zaskakuje ci drzi si priestor pred obranou. rozhodne ho tam nepovazujem za nejakeho stredoveho zaloznika v zmysle ako sa tu o tom bavime. Zaroven je tu typologicky uplne iny Ze Roberto, ktory tam je podla mna hlavne od tej rozohravky, pretoze by tam postavil Gilberta Silvu.

4. Ten kvalitativny nedostatok tam proste vidim.

5.mame nato rozdielne nazory a asi k spolocnej dohode nedojdeme. Raz to ide cez anglanov, potom cez vieiru, potom zase cez niekoho.atd.atd. proste nevidim dovod, precoby som ho nemohol nazvat anchorom.

A ako som uz napisal. Mas iny nazor. ja ti ho rozhodne nechcem brat.

Reagovat
smazaný uživatel

1. Náhradníkem Zé Roberta není Juninho, ale spíše Mineiro. Juninho podle mě v tomto rozestavení nemá šanci.

2.

3. Jak bys postavil základní jedenáctku ty?

4. Zé Roberto je nejuniverzálnějším Brazilcem, slabiny mají (zatím) úplně někde jinde.

5. Protože je to "vyvážený" střední zložník, stejně jako třeba Gerrard. A střední záložník nemusí být nutně anchor.

Raději to ukončíme, nejlepší by bylo zeptat se Parreiry, co po něm vlastně chce. Řídit hru zálohy ale určitě ne

Reagovat
smazaný uživatel

1. tak nato mame odlisny nazor. v priprave myslim, ze sa striedali.

4. Tvoj nazor.

5. Nebudeme sa o tom hadat. to ze mas iny nazor nehovorim, ze je zly. Niekto Ronaldinha povazuje za podhrot, niekto za ofenzivneho zaloznika. Kto teraz keca ?. vec nazoru . ja si myslim, ze Ze Roberto mal byt anchor, ty si myslis stredovy zaloznik v zmysle v akom sa bavime. Dovody som uz vysvetloval vyssie.

URCITE NE > toz tvoj nazor. . .

Reagovat
smazaný uživatel

No každopdáně nechápu, že pokud byl tak hrozný a nedělal co měl a měl kvalitativní nedostatky, proč byl zvolen nejlepším hráčem zápasu...údajně.

Reagovat
HOST*3imon

Robinho byl dnes jednoznačně nejlepčí hráč a měl by hrát normal v základu furt a taky ten debilní Brückner nepostaví Jarolíma je to pěknej vůl Jarolím je nej v Bundeslize a on ho nechá sedět a mwektá kvůli tomu že Češi prohrajou

Reagovat
smazaný uživatel

jo a k tomu jarolimovi - mel uz davno hrat misro karla"druha liga" poborskeho. dyt on ma snad vysezeny nohy z kanclu. je pomalej jak angolsti stoperi

Reagovat
smazaný uživatel

dali to na pohodu(Brazilci)

Reagovat
smazaný uživatel

Čo vlastne hraje ten chlap : obranu alebo útok? Taká diera , čo za ním celý čas ostáva, sa čudujem, že to súper nevie využiť.

Ronaldo ma potešil, už sa na to dalo pozerať, navyše vypracoval prvý gól. Ronaldinho hral?

Inak do prvého gólu to bola zase tragédia.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to zase bylo. Dneska to vezmu od nejhorších a tím pádem nemůžu začít jinde než od čísla 9 - Ronaldo se zlepšíl a v mém interním hodnocení přeskočil z kategorie katastrofických do kategorie katastrofálních výkonů. O třídu výš ale přesto mizerně zahráli Lucio, Adriano a opět Ronaldinho ... . Přeskočím ten matně hrající střed a na vrcholu se nachází opět Kaká a opět skvěle hrající Robinho. Entuziasmus a chuť, s jakou nastoupil na hřiště, už snad otevřou oči Parreirovi a příště už nebude v základu chybět. Hrál perfektně.

Každopádně nechápu, jak může hrát takhle špatně tým složený z nejlepších fotbalistů na světě . Opět mě zklamali, nic víc.

A ještě něco: doufám, že Ronaldinhovi výkony jasně ukazují, kdo má pravdu ve sporu, jestli jen Ronnie "dělá" výkon Barci a ta bez něj nemůže existovat.

Zde se ukazuje, že Ronnie těží z hry svých perfektních spoluhráčů v záloze - Deco, Xavi (Iniesta) a hlavně v útoku - Eto´o a Giuly (Messi). A zároveň tihle hráči těží z hry jeho samotného. Barca je bez Ronnieho poloviční a Ronnie bez Barci taky. Prostě dokonalá symbióza ...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to máš pravdu. Ale nejde si nevšimnout, jak se v Barce aspoň trochu snaží napadat rozehrávku, zatímco v repre je totálně shnilej.

Reagovat
HOST*aaa

Vy jste hrozný kokoti,nevim,co pořád na tom Ronaldovi máte,ten kdyby dal 5 golů,tak pro vás bude stejně nejhorší na hřišti.Kdo připravil 1.gól?Nechápu,že třeba nešijete do Adriana,dyt ten byl oba zápasy určitě horší....Nechápu ty vaše reakce....

Reagovat
smazaný uživatel

ted sem nepochopil tvoji reakci..

Reagovat
Radin

No nic tak se tu hádejte o Brazilcech,jinak já bych rád poukázal na výkon Australanů,moc se mi líbili,snažili se útočit za každou cenu,škoda že Kewel nedal do prázdné po chybě Didy,škoda dalších nejméně 6 šancí,Australané byli lepší jen tomu chyběl gól,parádně hrál střed zálohy,až když přišel Robinho tak to trochu nešlo,docházely síly,ale stejně jako Hidink sem byl pyšný na Australany ,jinak co k Brazilcům,ehm no teď je nebudu soudit jako favority,ale jako normal tým,obrana-střed-hrozné,Australané si chodili jak chtěli,občas to zachrańoval defenzivní záložník Emerson,kraje obrany-dozadu nic moc,dopředu snad jen párkrát Cafu,záloha-Kaká parádní zrychlení na pár metrů,co umí s míčem v rychlosti je super-dozadu nehrál nic moc,ale to on asi ani nemusí,útok shit do doby než přišel Robinho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele