základní skupiny - skupina C, 2. kolo
16.06.2006 15:00 CET
6 : 0
(3:0)

Reportáž

VRAŽDA SRBSKA V PŘÍMÉM PŘENOSU

Argentina rozdrtila Srbsko a Černou Horu 6:0. Ač se Tevez ani Messi opět nevešli do základní sestavy, na hřiště se přeci jen dostali. Ofenzíva Argentiny neměla chybu. Kdyby se měl vybrat nejlepší hráč, bylo by to více než těžké. V kontrastu byl totální chaos v srbské obraně.

Argentinci měli v hledišti opět velkého fandu Diega, který se po každé brance radoval, jakoby ji vstřelil sám. Evidentně mu prospěla i odtučňovací kůra u strýčka Fidela. Jen to místy vypadalo, jakoby u Maradonů v obýváku zase po nějakém čase sněžilo...

Opěvovaná srbská obrana byla už před začátkem utkání v troskách. Chyběly dva základní pilíře - Dragutinovič a Vidič. Spekulovalo se i o využití vysokého útočníka Žigiče, ale i ten zůstal na lavičce a utkání zahajovala stejná útočná jednotka, jaká hrála minulý zápas - Kežman a Miloševič, která se za celý zápas ani jednou nesrazila. To byl její jediný úspěch.

Úvod dával tušit, že to bude opatrné utkání a za prvních šest minut se žádná zajímavá příležitost ani před jednou brankou nekonala. Vše bylo ale zapomenuto snovou kombinací Sorina se Saviolou. Ten ošálil hravě Gavrančiče a přihrál volnému Rodriguezovi, který pohotově zakončil a Argentina vedla.

Pro Luise Gonzálese skončil zápas už v šestnácté minutě. Musel tak na hřiště defenzivní záložník Esteban Cambiasso, který ale ukázal, že jeho doména není jen boření a ničení soupeřových akcí. Sotva uběhla půlhodinka hry, vstřelil branku. Zakončil tak další neskutečnou kombinaci v podání Argentiny. Saviola si nejprve narazil se Sorinem, pak našel Crespa, ten za sebou cítil supícího Cambiassa, takže mu míč patičkou přiťukl a hráč Interu Milán zamířil pod břevno - 2 : 0. Zajímavé bylo, jak několik rychlých přihrávek totálně rozhodilo srbskou obranu. Ještě teď musí půlku hráčů Srbska bolet za krkem, jak se za míčem otáčeli.

Další branku vstřelil Hernan Crespo, jenže mu ji ukradl zločinec s praporkem na lajně, na kterého se Crespo celkem silně rozčiloval a nutno říci, že i oprávněně. O ofsajd se v žádném případě nejednalo. Přesto ale Argentina třetí gól do poločasu vstřelila. Krstajič nabídl míč svou nedůrazností Saviolovi, který obešel ještě Duljaje a celkem dobře vypálil. Brankář Jevrič míč sice vyrazil, ale pouze k nohám Rodrigueze, na něhož pokukovala už jen prázdná brána. Vstřelená branka tedy nepatřila do kategorie nejsložitějších, ale byla velice důležitá, protože právě tento zásah položil hráče Srbska a Černé Hory na lopatky.

Brankář Argentiny Abbondanzieri se v první půlce vyloženě nudil. Kdyby bylo v nějaké řadě za jeho brankou místo, určitě by nabídkou posadit se nepohrdl. O to těžší pro něho byla první minuta po přestávce, kdy kapitán Srbů Miloševič vyzkoušel jak lítá Teamgeist z dálky a Abbondanzieri zas musel zkusit jak je měkký trávník v malém vápně. Srbové stejně jako proti Holanďanům začali druhé dějství lépe. Miloševič měl i další šanci, to když Kežman nacentroval, ale míč z jeho hlavy zamířil jenom vedle levé tyče.

Poprvé na šampionátu nám trenér Pekerman představil dva diamanty, které až dosud zahřívaly lavičku. A že se bylo na co dívat, není potřeba zdůrazňovat. Tevezova drzost, důraz i dravost platila na Srby stejně jako Messiho rychlost a technika. A když se k tomu přidal ještě Riquelme se svým futsalovým tancem, Sorin a jeho výlety... byla na světě báseň o fotbale.

To zase takového Mateju Kežmana už trápení jeho mužstva přestalo bavit a tak dlouho provokoval rozhodčího Rosettiho, až mu Ital červenou kartu ukázal. Po útočníkově vyloučení se Srbové stáhli do obrany, ale protože ta není na mistrovství její chloubou, gólový účet ještě nebyl uzavřen. Riquelme rychle rozehrál přímý kop na Messiho, který proletěl kolem zkamenělých obránců, přesně nahrál podél brány Crespovi a ten zvýšil na 4:0.

Gólově dal o sobě vědět i Carlos Tevez. S balónem na noze si to pět minut před koncem namířil přímo k bráně Srbů. Pojď sem, kam jdeš předvedl Duljajovi a Gavrančičovi, kterým dokázal, že housle jsou nástroj moderní a elegantní a technicky obstřelil Jevriče. A když Tevez, tak i Messi Mladík, hájící barvy Barcelony, se prosadil právě po Tevezově přihrávce a zařídil, že se skóre zápasu zastavilo až na číslech 6 a 0.

Argentina se ukázala v plné síle. Odevzdaný výkon Srbů ji sice úlohu značně zjednodušil, ale i tak se asi málokdo bude chtít s Argentinou v průběhu turnaje potkat...

Autor: Pavel Ryšavý

Komentáře (42)

Přidat komentář
antimadrista

2:1 a za Argentinu se trefí určitě Javier Pedro

Reagovat
HOST*Bucks

Muj typ je 2:0

Reagovat
HOST*vazquez

..a môj zasa 1:1. Bodaj by Srbi a Čiernohorci vyhrali. To by mala Argentína za ten prvý zápas, keď porazila moje Pobrežie Slonoviny.

Reagovat
HOST*autor

Jasné vítězství 3:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Leo je na hřišti!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Už je to tady: Leo je fantastico

Reagovat
HOST*

Messi, Tevez................klobouk dolů....

Reagovat
smazaný uživatel

Messi!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

No tý krávo. Po tomhle zápase mám tak vyvalený voči, že asi dnesku nebudu moct mrkat. Paráda. Jeden gól hezčí než druhý.

Argentina dojde hodně daleko a pokud by hrála takhle až do konce turnaje, tak bude hodně těžko hledat rovnocenného soupeře. Uvidíme, jak se příště popasuje z Holanďanama. To by mohl bejt hodně zajímavej zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Messi je buuuuuuuh

Reagovat
HOST*Mára

Lionel to je nádhera

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PJ

Tak tohle byl nářez...

Reagovat
HOST*Kapřík

Ty krávo, tak to mi ho teda vyndej. Ty to tam hrajou, šolíchaj. Ty by nás sfoukli jako svíčku.

Reagovat
smazaný uživatel

co dodat?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Srbsko si může jít zahrát přátelák s Dolníma Kounicema, tam by si snad i přihráli.

Argentina super, velký favorit. Tévez mě mile překvapil

Reagovat
smazaný uživatel

A to tam veledůležitou roli hráli hráči, kterým si tady bylo vysmíváno...

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš těch jedenáct bílých tajtrdlíků?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím ty, kteří jsou teď všude chváleni...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je pravda. Skoro každý byl (nejen) tady kritizován, ale to se není co divit, tohle je silně brazilský web Argentina mě už tolikrát zklamala, že jsem jí letos nevěřil a zatím na tom nic neměním. I když mě překvapila

Reagovat
smazaný uživatel

JJ, hezky se to čte, jak je Riquelem do nebe vychvalován, když si přečtu vaše staré příspěvky, můžu se vám jen smát. To platí Saviolu i koneckonů u Messiho...

Reagovat
smazaný uživatel

to si spíš přečti ty vaše, my jsme je nevyrazili

Reagovat
smazaný uživatel

No když se podívám na letošní double, tak je myslím jasné, že nás to až tak moc nemrzí.

Reagovat
smazaný uživatel

a co má s těmi hráči společného double? Takže je asi jasné, že vás brzdili. Že bychom měli pravdu? Jeden vydařený zápas na MS proti kuriózně hrajícím Srbům na tom nic nemění. A jestli je Saviola opravdu takový borec, tak si to raději vyřiď s Rijkaardem, jehož kvality tímto akorát snižuješ. Nám to může být jedno

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou to kvalitní hráči ale i ti odcházejí. Odešli a přišli jiní, nejméně stejně dobří,to ale nijak nesnižuje kvality těch odešlých. Já jsme si teda myslel, že víš, že Riquelme nemá pas (A proto do teĎ nemohl za nás hrát), ale asi ne...koneckonců přečti si pár diskuzí a článků a ty ódy na hráče, kterým jste se tak smáli...a pak pochopíš, proč se smějeme my...

Reagovat
smazaný uživatel

O Riquelmem jsem se nebavil, i s pasem by za vás asi nehrál. A pokud si pamatuju, tak na to, že jsem madridista, jsem se Savioly docela dost zastával.

Reagovat
HOST*Oscar Tramor

Fakt pěknej zápas. Do příchodu Messiho a Tevéze to byl pěknej fotbal. Po příchodu Messiho a Tevéze to byl nadfotbal. Musim vyzdvihnout celý agentinský mužstvo. Hodně se mi líbil Saviola, Crespo, Riquelme a Rodriguez. Obránce hodnotit nebudu, to nemá cenu, stejně se nehrálo na jejich polovině. Taky nebudu nikoho kritozovat, tohle byl match par excelance. No a Messi a Tevéz... klobouk dolů, kluci!!! Tevéz vynikající, Messi fenomenální. Lionel za patnáct minut na hřišti vymyslel geniální gólovou přihrávku, pak senzačně přihrál opět Crespovi, tentokrát Hernán nedal a nakonec mu to Crespo oplatil a Leo dal gól!!! Lepších patnáct minut na hřišti si ani nemoh představovat. Bravo!!! Mucho gusto.

Reagovat
smazaný uživatel

s tim se nedá, než souhlasit

Reagovat
smazaný uživatel

do prdele a já to zmeškal

Reagovat
PJ

Mno já druhou půli prospal, probral sem se až při gólu Messiho a nestačil se divit, když sem tam viděl tu šestku...

Reagovat
Shevchenko

Nám vypadla elektřina

Reagovat
HOST*Andy

Nádhera, Srbové se mi totálně zhnusili, naopak Argentině jsem dříve fandil, ovšem dříve. Kdy tam hráli ti starší: Veron,Kily,Batistuta,Zanetti,Samuel atd. Pak pro mě nějak ztratili symaptičnost, já totiž mám rád ty starší hráče. Ale dneska se mi moc líbili. To co Srbové neměli, tím naopak Argentinci překypovali.

Všichni tady chválíte Messiho, Tevéze, ale ti nastoupili do jednoznačného průběhu a prakticky si mohli dělat co chtěli. Já bych ovšem vyzdvihl výkon útočné trojice-------Maxi----Crespo----Saviola---- Už dlouho jsem neviděl tak parádně sehraný útok. Saviola zařídil 3 kousky, Maxi dva dal a Hernán jim při tom zdatně sekundoval. A to co předváděli Riquelme se Sorínem, ty neuvěřitelný patičky, to bylo něco. Radost!!! Argentina má na lavičce ty dvě zpomínané hvězdy, ale já bych hrál klidně bez nich. Svou individuální kvalitou sice ti dva převyšují, ale když hrála ta trojka M-----C-----S tak to byl neuvěřitelně kolektivní a parádní fotbal. Argentina je prostě našlapaná jak cip!

A pánové, Javier Pedro Saviola je hráč pro Barcu, i když při současné popularitě Lionela by si moc nekopl.

Až mi bylo trošku těch dvou smutno, myslím Maxiho a Savioly. Když totiž střídali, tak šlo vidět jak ten jejich parádní výkon totálně u fans předčila už jen rozcvička Messiho s Tevézem. Přemýšlel jsem jak musí být ouzko Maximu, i když hrál božsky, tak jednoznačně se musí bát o místo... ještě při popularitě a výkonu Messiho, určitě na Pekermana bude tlak, aby tam ty hvězdy šoupl... Ovšem podle mě se tam hodí víc počáteční trojka.

poté mě to už tolik nebavilo... Každopádně je Argentina nadupaná jak sviňa!

Reagovat
smazaný uživatel

SAviolasi své chvíle sláv do sytosti užil, toho ti smutno být nemusí, jen málokdo býval ta populární jak on v Argentině...

Reagovat
HOST*Oscar Tramor

Na to, že Saviolovi je teprve 24 (nebo 25??) si toho zažil už dost. Teď to vypadá, že až ho pustí Barca konečně nastálo do ňákýho klubu, jeho hvězdná dráha bude pokračovat. A to i v repre. Moc mu držim palce a zároveň mě mrzí, že promarnil dva roky života, když ho Katalánci drancovali po hostováních v Monacu a Seville. Já Pibita prostě miluju už od dob co hrával v River Plate a nic na tom nezmění ani fakt, že jeho kariéra v azulgrana skončila.

Reagovat
smazaný uživatel

finále ESp-ARG

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu ten smajílk. Vždyť by to bylo skvělé finále a užili bysme si fotbal s velkým F

Reagovat
smazaný uživatel

už sem si zvykl že mi dva se vůbec nechápeme, to neřeš

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře, no

Reagovat
Shevchenko

Srbsko a ČH mě fakt zklamalo Jen jeden gól dostali v kvalifikaci, ale co předvedli dneska Jasně, chyběli jim Dragutinovič a Vidič Ale 6ka? Srby jsem chtěl tím týmem alespoň do čtvrfinále Ale teď se mi hnusí! První dva góly byly skvělé, na to brankář ani nereagoval Ten třetí byl asi nejtrapnější Saviola si Krstajiče absolutně udělal a jak si oběl Duljaje Ten se za ním ani nerozběhl No a druhý poloočas raději přenechám někomu jinému

Reagovat
PJ

Víš co, "když se daří, tak se daří"... Jak z pohledu Argentiny, který tam spadlo všechno na co sáhli, tak z pohledu Srbů, který zas všechno na co sáhli posrali. A když dostaneš dva, tři rychlý, tak se pak už hraje hodně těžko. Zlášť v deseti.

Reagovat
smazaný uživatel

Srbi zklamanie!!!!

6:0 fakt LOL:.som necakal ani vo sne

Reagovat
Radin

nechápu proč jsou všichni zase tak hotoví z Riguelmeho,mě se teda moc nelíbí,není ani tak rychlej a že se mu sem tam povede centr tak mě to nenadchne,viděl jsem ho hodněkrát aji v CHL jak pokazil přímák z dobré pozice,chtěl bych vidět jeho úspěšnost

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele