základní skupiny - skupina B, 2. kolo
15.06.2006 18:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

TVRZ TRINIDADU PADLA, ANGLIE JDE DÁL

Mužstvo Trinidadu a Tobaga sehrálo další vydařený zápas, tentokrát však na rozdíl od utkání se Švédskem nedokázalo zkrotit ofenzivní sílu soupeře a až v samém závěru ztratilo remízový zápas s Anglií. Fotbalisté Albionu si tak sice zajistili postup do osmifinále, jejich výkony z úvodních dvou zápasů mají ale velmi daleko k herní pohodě.

První šanci zápasu měli Angličané, v 6. minutě z dálky napřáhl Lampard a s jeho střelou měl brankář Hislop hodně práce. O deset minut později se na levé straně šikovně uvolnil Joe Cole a nacentroval do vápna, kde našel Crouche, ten však míč ve skluzu nasměroval pouze do brankáře, který vyrazil na roh.

Ve 23. minutě se poprvé významněji připomněli hráči Trinidadu a Tobaga, když Yorke po dlouhém sprintu nebezpečně centroval před bránu, brankář Robinson však dokázal uzmout míč před dobíhajícími útočníky. Ve 35. minutě to z dálky zkoušel opět Lampard, míč však jen těsně minul pravou tyč. Uběhly dvě minuty a rušno bylo před anglickou brankou, Robinson podběhl vysoký míč a nechybělo mnoho, aby John hlavou uklidil míč do brány.

Angličané k závěru prvního poločasu zvýšili tempo a dokázali si vypracovat dvě vyložené brankové situace během dvou minut. Nejprve se ve 41. minutě ve vápně dostal k míči aktivní Lampard, ten ale jakoby se zalekl své šance a střelu namířil vysoko nad. O chvíli později našel Beckham přesným centrem Crouche, vytáhlý útočník Liverpoolu z voleje mířil ale opět vedle.

V samém závěru prvního dějství mohli jít do vedení hráči z Karibiku – Robinson opět podcenil jeden z centrovaných míčů a k míči se dostal Yorke, který hlavou nasměroval míč do prázdné brány, na brankové čáře však míč obětavým zákrokem odkopl Terry.

Druhý poločas byl na šance chudší. V 56. minutě si Owen vyskočil na Beckhamův centr, hlavičkoval jen těsně vedle. Angličané drželi častěji míč na svých kopačkách, do šancí se dostávali ale velmi těžce. Celek Trinidadu a Tobaga několikrát zahrozil z protiútoku, pokaždé však defenzíva Anglie zapracovala dobře. V 78. minutě vyslal Lampard opět jednu ze svých střel, ovšem ani tentokrát neslavil úspěch.

Když už spěl zápas pomalu k remízovému rozuzlení, přišel další přesný centr Beckhama a hlavou už konečně poslal Crouch míč do sítě soupeře. Smolný konec pro Trinidad potvrdil v 90. minutě Gerrard, který krásnou střelou levačkou pečetil na konečných 2:0 ve prospěch Anglie.

Hráči Anglie si tak s předstihem zajistili postup mezi šestnáctku nejlepších, ovšem i šance Trinidadu a Tobaga stálé žijí.

Autor: Aleš Ratzka

Komentáře (25)

Přidat komentář
Marv

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
HOST*Bucks

to bude klepec typuju 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nehovorím, že som videl všetky zápasy , ale väčšinu áno. Pozerám na to trochu aj ako fanúšik Realu, pretože Real chce vyhliadnuť na MS možné posily. Pravdu povediac, po prvom kole ma nikto nejak mimoriadne nenadchol. Uvidíme ďalej. Možno David ukecá Frankieho Lamparda

A to už som pri tomto zápase - Anglia by mala vyhrať, ale Trinidad má 3 tromfy :

1. nemá čo stratiť

2. hráči dobre poznajú anglický futbal

3. má Lea Beenhakkera.

Reagovat
HOST*Andy

Já jsem zatím právě neviděl jenom utkání skupiny B. Jinak máš pravdu. Zatím žádné special zapasy. Nejlepší zatím Itálie-Ghana a bojovností Polsko-skopčák. Nej hráč zatím Lahm.

Nej sestava co jsem zatím viděl(1.kolo)

----------------------------------Buffon-------------------------

Grygera------------Espinoza-----------Puyol------------Lahm

----------------------------Pirlo---------------------------------

--------Xavi---------------------------Nedvěd-----------------

-------------------------Rosický--------------------------------

-----------------------------------------------------------Robben

--------------------------Torres---------------------------------

I když nevím, je to asi určitě špatně složené, jelikož je tam moc tvůrců hry.

Reagovat
smazaný uživatel

Mne sa páčil aj prvopolčasový koncert dua C. Ronaldo - Figo proti Angole. Figa sme nemali z Realu vyhodiť, to bola pekná hovadina.

Reagovat
HOST*Andy

Jo, přesně, Figo hrál tzv. matadorsky. Svou suverenitou ostatní aktéry zápasu převyšoval. Narozdíl třeba od C. Ronalda, který sice hrál pro oko diváka, ale jako týmového hráče si ho ani náhodou nepředstavuju. Figo asi konečně dospěl, a hrál pro tým. A nevadily mu žádné taktické úkoly.

Reagovat
smazaný uživatel

No, Figo hral vždy dobre, ale záležalo od okolností. Scolari neuznával iné autority ako seba, a to sa Figovi asi nepáčilo a navyše bol v spore s Decom - možno aj stále je . Faktom ale zostáva, že Portugalci by to bez Figa asi ďaleko nedotiahli. Deco ho zatiaľ v režisérskej taktovke nedokáže nahradiť.

Reagovat
smazaný uživatel

ty si videl jeden zapas a toto napises. kvlaifikaciu si asi nesledoval . . . Figo tam bol xkrat zatieneny Decom.

Reagovat
smazaný uživatel

To som si mohol myslieť, že sa ozve nejaký Katalánec. Ja sa ale bavím o tom, kto je líder tímu. A Deco určite nie je taká silná osobnosť ako Figo. A navyše - povedzme teda, že môže byť Deco režisér v strede, ale nebýva tým rozhodujúcim hráčom. Tak je to aj v Barcelone. A o tom som sa bavil ja. Proste úroveň hry mužstva je ďaleko vyššia, ak hraje Figo dobre.

Reagovat
smazaný uživatel

no podla tej poslednej vety mi je jasne, ze si tu kvalifikaciu nesledoval.

Reagovat
smazaný uživatel

figo rozhodne nebol rozhodujucim hracom

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ja nehovorím o kvalifikácii, ale o veľkých zápasoch a veľkých turnajoch. Na takomto turnaji potrebuješ mať skúseného , ostrieľaného matadora, schopného potiahnuť aj v kritických chvíľach mančaft. Úplne zbytočne to ťaháš do sporu Figo - Deco. Figo je na tomto turnaji proste dôležitejší hráč po Portugalcov, či sa ti to páči alebo nie. Samozrejme neznamená to, že Deco nie je dôležitý hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

"Figo je na tomto turnaji proste dôležitejší hráč po Portugalcov"

a ako si nato dosiel ?

Reagovat
smazaný uživatel

Skúsenosti..

Reagovat
smazaný uživatel

..samozrejme dúfam, že si to pochopil, že tam má byť pre Portugalcov..

Reagovat
smazaný uživatel

"Deco ho zatiaľ v režisérskej taktovke nedokáže nahradiť."

No je to tvoj nazor, i ked. . . kvalifikacia ma presvedcila o niecom inom.

Reagovat
HOST*vazquez

Nechajme to na ďalšie zápasy a uvidíme..

Reagovat
smazaný uživatel

to nema nic spolocne s tym, ze ty si to nemal na zaklade coho urcit a prave preto som sa pytal na zaklade coho posudzujes, ked kvalifikacia vyznela v prospech Deca podla mna a v prvom zapase Deco nenastupil, takze . . . aka bude realita je vec ina. ale vez nazoru.

Reagovat
HOST*

Spíš:

Dida- Grygera, Puyol, Terry, Lahm- Pirlo-

Robben, Riquelme, Rosický- Villa, Klose (a nevadil by mi tam v záloze ani Cahill)

Reagovat
HOST*PÁJA

Angláni si s nima pohrajou, daji gól do 10.minuty a je hotovo..

Tipuju 5:0, góly: 8´ Crouch, 21´ Lampard, 52´ J.Cole, 79´ A.Cole, 87´ Rooney

Reagovat
HOST*Peter

Peter je nejlepší!!!!!!!!!!!!!§

Reagovat
HOST*

Tu anglickou repre bych taky zrusil. To je hruza. Je to jedna nafouknuta bublina.

Reagovat
HOST*loko

Presne tak. Hra anglicka je absolutne bez myslienky, vtipu, prekvapenia...jedine co zvladaju a predvadzaju su prihravky na poliacej ciare a spatne prihravky az k brankarovi. Toto som pri hracoch v zalohe ako su Gerrard a Lampard teda necakal. Vsetko sa riesi centrami do sestnastky s tym ze snad si s tym Crouch poradi...

Reagovat
HOST*anonymous

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele