Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina H
16.11.2014 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Itálie - Chorvatsko 1:1

Boj o první místo ve skupině H byl opravdu napínavý - diváci se dočkali vyrovnaného fotbalu, dvou branek a také elektrizující atmosféry, která před koncem zápasu bohužel vyeskalovala v přerušení po výtržnostech v hledišti. Domácí Italové nakonec neudrželi vedení a s Chorvatskem remizovali 1:1; tento výsledek znamená, že oba celky mají na čele shodně 10 bodů.

Rozhodčí Björn Kuipers odvedl hráče na chvíli ze hřiště, když na trávník dopadlo několik světlic; nakonec se však situaci podařilo utišit a utkání se regulérně dohrálo (ačkoliv chorvatští fanoušci dělali problémy i nadále). Oba celky vstupovaly do utkání ve skvělé formě, se třemi výhrami ze stejného počtu pokusů; lépe to zpočátku vypadalo pro Itálii, která šla do vedení už v 11. minutě po dalekonosné ráně Antonia Candrevy.

Chorvatský brankář Danijel Subašić tak inkasoval v kvalifikaci vůbec poprvé. Jeho protějšek Gigi Buffon nejspíš bude chtít na dnešní klání zapomenout; zkušený gólman, který nedávno prodloužil smlouvu s Juventusem, totiž předvedl nevídanou chybu a umožnil tak Perišićovi rychle vyrovnat. Hosté předvedli v Miláně velice dobrý výkon a nezastavilo je ani brzké vynucené střídání zraněné hvězdy Luky Modriće.

Už po Perišićově brance, která přišla v 15. minutě, se v rukách diváků objevily první světlice; celkově to v ochozech milánského svatostánku vypadalo po značnou část zápasu všelijak (jemně řečeno). Dá se očekávat, že UEFA chování publika ještě důkladně prošetří.

Ale zpět na hřiště. Utkání bylo velkou událostí pro Daniele De Rossiho s Ivicou Olićem, kteří si oba připsali jubilejní sté reprezentační starty, jako první však na sebe upozornil někdo jiný - jeden z nejlepších mužů zápasu Ivan Rakitić zaznamenal první šanci po střele zdálky. Lepší start Chorvatů potvrdily další dobré příležitosti Perišiće s Modrićem.

Italský vedoucí gól tak vlastně přišel zničehonic - Subašić s Candrevovou ránou zpoza vápna nemohl nic dělat, a domácí, do té doby určitě horší tým, najednou vedli. Balkánci se však nevzdali a po čtyřech minutách bylo vyrovnáno, když si Perišić narovnal míč na pravačku a vypálil na Buffona přízemní střelu. Brankář Juventusu měl balon bez potíží sebrat, místo toho mu však trestuhodně podklouzl pod tělem.

A zase následovaly světlice; tentokrát už celou situaci museli řešit rozhodčí, kteří odklízeli předměty z hrací plochy. Na trávníku byla mezitím chorvatská dominance z úvodních minut pozastavena po nuceném střídání Modriće; také na druhé straně však musel Antonio Conte nečekaně zasáhnout do sestavy. Zranil se Manuel Pasqual, což umožnilo mezinárodní premiéru pro Roberta Soriana.

Opakované přerušování pochopitelně plynulosti hry příliš neprospělo, pokud však už došlo k šanci, zpravidla ji měli na svědomí Chorvaté - jako po hlavičce jubilanta Oliće, kterou musel z brankové čáry odklízet Andrea Ranocchia (který tak mimochodem zachránil roztěkaného Buffona od další blamáže). Conte s přibývajícími minutami vyslal na hřiště čerstvé El Shaarawyho s Pellem, před Subašićem však panoval klid, zatímco na druhé straně po hodině hry otestoval Buffona hlavičkou Rakitić.

Nasazení El Shaarawyho se nakonec mohlo ukázat jako mistrovský tah - útočník AC Milán na dobře známém stadionu vypálil hodně nebezpečně, míč však prolétl těsně nad Subašićovým břevnem. Jakékoliv šance na napínavý závěr následně zmařili chuligáni v ochozech; San Siro se tak zahalilo do kouře a hráči museli na čas do šaten. Finální příležitost po opětovném rozehrání ještě zahodil Perišić, to už však bylo definitivně vše.

Autor: Dominik Zezula / goal.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Chorvati vyplení San Siro 1:3 ( Pirlo - Kosič, Prznič, Rakitič)

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
klokan.paul

Tip X2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
hradec

Itálie 1:1 Chorvatsko

Reagovat
arsavin

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Samej brankič nevstřelič gólič.....1:0 pro Italič....

Reagovat
smazaný uživatel

Poprvé snad vidím, kdy Gigi pustil gól, který padá na něho, škoda že Squadra nezískala 3 body, ale bod proti rozjetému Chorvatsku taky není špatný

Reagovat
smazaný uživatel

ja proste tie juhoslovanske narody nepochopim. oni su asi fakt nacisto dzubnitu. v kuse dookola su s nimi problemy, robia bordel, robia len zle a iba skodia svojim druzstvam. zavriet to tam, vylucit z kvalifikacii nech sa spamataju.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele