19. kolo
28.01.2024 17:05 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Oslavy hráčů RC Lens (© AFP)

Lens po frustrujícím trojboji s celky z elitní čtyřky skolilo oblíbeného soka

Fotbalisté Lens vyhráli v 19. kole Ligue 1 na půdě Toulouse 2:0. Skóre otevřel v závěru první půle David Costa, který skvěle naložil s precizní přihrávkou za obranu. Po přestávce na něj navázal Andy Diouf, jenž pohotově napálil odražený míč do sítě. Loňský vicemistr Francie se tak oklepal ze dvou po sobě jdoucích ligových porážek s PSG a Nice, mezi nimiž ještě stihl vypadnout z národního poháru v souboji s Monakem, a pošesté v řadě ovládl vzájemné střetnutí.

Hráči Lens vstoupili do nového roku dvěma porážkami. Na jejich obranu to ovšem byl těžký duel s Monakem v poháru a poté pád s rozjetým PSG. I Les Violets ale přicházeli do střetnutí s motivací odčinit velkou ostudu v Coupe de France, kde v týdnu vypadli s třetiligovým celkem. Zároveň si v lize museli dávat pozor na svá záda, jelikož byli nebezpečně blízko sestupové zóně.

Talentovaný brankář Toulouse Guillaume Restes musel předvést pohotový zákrok již krátce po zahájení utkání, když rohový kop naslepo zakončoval zkušený Florian Sotoca. Rychlým průnikem se pak přibližně v polovině prvního dějství prezentoval pro českého fanouška známý Shavy Babicka, ale svou přihrávkou pod sebe nakonec žádného spoluhráče nenašel. Do vedení se tak dostali v závěru poločasu hosté, když oblouček za obranu našel Costu, jenž v souboji jeden na jednoho proti Restesovi uspěl. O chvíli později mohl po samostatném úniku zvýšit Elye Wahi, nicméně mladý Francouz nevystřelil podle svých představ.

Po změně stran se domácí neoklepali z gólu těsně před odchodem do šaten a výsledkem byl další přesný zásah Racing Clubu. Diouf si našel odražený míč a bez delšího přemýšlení jej napálil za záda mladého brankáře. Po druhé inkasované trefě se už domácí mírně zvedli, drželi balon více na kopačkách a vypracovali si i nějaké šance. Kontaktní branky se mohli dočkat v 84. minutě, kdy obdrželi dárek v podobě pokutového kopu, který ovšem do břevna napálil Vincent Sierro.

Lens tak napravilo poslední nezdary a z Toulouse si odvezlo plný počet bodů. V příštím kole se 3. února střetne s Nantes, Les Violets změří o den později síly s Reims.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele