32. kolo
03.05.2024 19:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Montpellieru (© AFP)

Matador Montpellieru rozžhavil publikum volejem. Vítězné koření dodal mladý odchovanec

Montpellier zvítězil ve 32. kole Ligue 1 nad Toulouse 2:1. Hosté se ujali vedení hned ze své první střely, když kapitán Téji Savanier usměrnil povedený volej do levé šibenice. Jako lídr se ovšem zkušený záložník nezachoval v 65. minutě, kdy si vysloužil druhou žlutou kartu za nesportovní chování. Ani vyloučení veterána La Paillade však domácím k bodovému zisku nepomohlo, protože o rozhodující zásah se postaral teprve 19letý záložník Khalil Fayad. Krátce po jeho trefě se navíc síly na trávníku vyrovnaly.

Jen málokterá mužstva Ligue 1 se prezentovala v takové symbióze jako právě Toulouse a Montpellier. Oba celky v posledních pěti kolech ani jednou neprohrály a od konce března si připsaly shodně tři výhry. K tomu, aby se dostaly i na stejnou bodovou hodnotu, bylo potřeba vítězství hostů, kteří mimo svůj stadion sbírali více úspěchů než před vlastním publikem.

Lepší vstup do utkání předvedli Le Tef. Diváci viděli zajímavou akci po 20 minutách, když se k hlavičce dostal Thijs Dallinga, Dimitry Bertaud ovšem vytasil pohotový zákrok a vyrazil míč na břevno. Následnou dorážku vykopl před brankovou čárou jeden z obránců. Jako první se nakonec radovali hráči La Paillade poté, co Savanier zakončil rychlý protiútok povedeným volejem přesně do levé šibenice.

Po chvilce přišlo vyrovnání, když balon šťastně propadl až k Dallingovi a ten jej hlavou usměrnil z malého vápna do sítě. Před koncem poločasu Les Violets stav utkání otočili, Zakaria Aboukhlal si ale u zakončení pomohl faulem a videorozhodčí gól odvolal.

Marocký útočník měl blízko ke vstřelení branky i na začátku druhé půle, kdy Dallinga utekl obraně, nízkým lobem přehodil Bertauda a právě Aboukhlal dorazil míč mezi tři tyče. Nejlepší střelec Le Tef si však při náběhu nepohlídal ofsajdové postavení a trefa znovu neplatila. Hosté většinu utkání tahali za kratší konec provazu, čemuž nepřispělo ani chování jejich kapitána Savaniera, který si vysloužil druhou žlutou kartu za potyčku s protihráčem během přerušené hry.

Vyloučení na straně hostů nepostrčilo Les Violets ke vstřelení rozhodující branky, v oslabení se naopak prosadili fotbalisté La Paillade. Při jednom z mála útoků Montpellieru došel Jordan Ferri s balonem až do vápna, kde se do něj opřel Fayad a pumelicí prostřelil vše, co mu stálo v cestě. V závěru neudržel nervy na uzdě ani lídr domácích Rasmus Nicolaisen a rovněž se po druhé žluté kartě předčasně poroučel z trávníku.

Toulouse tak nepotěšilo své fanoušky domácí výhrou ani po dvou měsících, a tentokrát navíc nezískalo ani bod. Les Violets se v dalším kole utkají 12. května venku s PSG, Montpellier ve stejný den přivítá Monako.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele