7. kolo
01.10.2023 20:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Rennes (© AFP)

Přetahovanou kapitánů rozsekl mladý žolík. Rennes teprve podruhé v sezoně neremizovalo

Nantes prohrálo v sedmém kole Ligue 1 na půdě Rennes 1:3. Bretaňský celek toužil přerušit sérii pěti nerozhodných výsledků v řadě a už v šesté minutě k tomu výrazně nakročil zásluhou penalty proměněné kapitánem Benjaminem Bourigeaudem. Jeho defenzivní kolegové však těsně před přestávkou zachybovali v rozehrávce, což k vyrovnání využil jiný muž s páskou na levé paži Pedro Chirivella. Autorem vítězné branky se však v 73. minutě stal vzývaný talent francouzského fotbalu Désiré Doué, jehož domácí kouč vyslal na trávník jen o několik desítek vteřin dříve.

Fotbalistům Rennes se dalo v letošní sezoně přezdívat jako králové remíz. Tým z Bretaně totiž nastupoval do utkání proti Nantes po pěti ligových kolech, ve kterých si vždy se svým soupeřem rozdělil body. Tuto šňůru chtěl prolomit proti Kanárkům, kteří se ovšem nacházeli ve velmi dobrém rozpoložení. V předchozím klání totiž porazili Lorient 5:3 a už počtvrté za sebou nepoznali přemožitele. Tuto statistiku umocnil i fakt, že se žlutozelení utkali v těchto duelech s Marseille nebo Monakem.

Domácí fotbalisté se dostali do vedení velmi rychle, faulován byl totiž v pokutovém území soupeře po šikovné zasekávačce bývalý hráč Nantes Ludovic Blas, přičemž následnou penaltu proměnil kapitán Bourigeaud. Daleko od navýšení skóre nebyl ani novopečený Alžířan Amine Gouiri, jenž se pěknou kličkou vyhnul obránci, ale zakončení nezamířilo do prostoru mezi třemi tyčemi.

Do podobné příležitosti se dostal Blas, z větší dálky než jeho kolega na druhém křídle těsně minul levou tyč. Středopolař Bourigeaud poté vyslal jedovku z přímého kopu, ta ovšem prosvištěla vedle branky. Po obrovské chybě Warmeda Omariho se ovšem prosadil kapitán hostí Chirivella, a tak se šlo do kabin za vyrovnaného stavu.

Po změně stran opět dominovali domácí. Rychle založený útok zkusil utaženou střelou zakončit Gouiri, leč míč opět skončil vedle. Nadaný křídelník o sobě dal znovu vědět v 60. minutě, kdy si tradičně míč z kraje naváděl do středu a v palebné pozici byl faulován, nicméně Bourigeaud kopl standardku vysoko nad.

Krátce po svém příchodu na plac se po rychlém protiútoku přízemní střelou pod brankáře Albana Lafonta prosadil největší talent od dob Eduarda Camavingy oblékající červeno-černý dres Désiré Doué. Nantes na tom byli o pár chvil později ještě hůř. Po zbytečných hádkách s rozhodčím byl totiž vyloučen útočník Mostafa Mohamed. Třešničku na dortu přidal z pokutového kopu v závěru další mladík Arnaud Kalimuendo.

Rennes tak prolomilo sérii remíz a doma vybojovalo tři body. V následujícím kole jej bude čekat těžký oříšek, jelikož se 8. října střetne s PSG. Kanárci svedou o dva dny dříve bitvu se Štrasburkem.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele