1. kolo
13.08.2023 13:00 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

Radost hráčů Brestu (© AFP)

Kometa uplynulé sezony na prahu nového ročníku narazila. Brest dokonal famózní comeback

Hráči Lens nedokázali v prvním kole Ligue 1 napodobit start do minulé, skvěle vydařené sezony a na hřišti Brestu prohráli 2:3. Hosté se rychle dostali do dvoubrankového vedení, na čemž měl podíl také autor hattricku z úvodního vzájemného zápasu z minulého ročníku Florian Sotoca. Pak ale přišel velký návrat Pirátů, který vítěznou trefou z pokutového kopu korunoval v samém závěru duelu celkově dvougólový Romain Del Castillo. Loňský vicemistr navíc tou dobou již hrál v oslabení, neboť červenou kartu viděl Adrien Thomasson.

Hostující celek měl za sebou absolutně fantastickou sezonu, ve které skončil jen o jeden jediný bod za PSG na druhém místě. Šance na zopakování skvělého ročníku se ovšem Racing Clubu ztenčily. Před úvodem Ligue 1 totiž přišel o dva klíčové hráče - nejlepšího střelce Loïse Opendu, který přestoupil do Lipska, a o mozek střední zálohy Seka Fofanu, jenž zamířil do Saúdské Arábie. Prvním testem pro značně oslabený tým byl domácí Brest, který v minulé sezoně skončil v dolních patrech tabulky.

Na letní odchody ofenzivních hráčů dal zapomenout hned v 11. minutě Sotoca, který si na přední tyči naskočil na centrovaný míč z rohového kopu a dopravil jej na místo určení. O chvíli později se loňský vicemistr Francie radoval podruhé. Facundo Medina parádním nákopem přes půl hřiště našel kopačku Deivera Machady a ten ve sprintu chladnokrevně zakončil do pravé šibenice. Těsně před odchodem do šaten však nešikovně fauloval v pokutovém území Jonathan Gradit a bezzubé Piráty vrátil do hry proměněnou penaltou Del Castillo.

Do druhého dějství vstoupili červenobílí jako vyměnění a svoji aktivitu dokázali promítnout i do skóre. V 56. minutě se do skákavého balonu opřel sváteční střelec Kenny Lala a propasíroval jej za záda Brice Samby, který při této ráně neměl čisté svědomí. Hostující brankář své zaváhání vzápětí odčinil nadpozemským zákrokem, když vyškrábl míč z brankové čáry. Dechberoucí obrat dokonal v samém závěru svou druhou proměněnou penaltou Del Castillo.

Brest tak v domácím klání na vicemistra vyzrál a překvapivě si připsal první tři body do tabulky. Oba celky odehrají další ligový duel 20. srpna. Lens vyzve Rennes, Pirati se poté utkají s Le Havre.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele