10. kolo
29.10.2023 13:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

U míče Kylian Mbappé (© AFP)

PSG se v přestřelce s Brestem protrápilo k vítězství. Mbappé završil úctyhodnou metu gólů

Fotbalisté PSG navázali na dobrou formu i v Brestu, kde v 10. kole Ligue 1 zvítězili 3:2, čímž protáhli sérii výher na čtyři klání po sobě. Skóre zápasu otevřel již v 16. minutě teprve 17letý Warren Zaïre-Emery, jenž po skvělém výkonu proti AC Milán zaznamenal svou první branku v letošním ligovém ročníku. Pozadu tentokrát nezůstal ani Kylian Mbappé, který nakonec dvěma góly rozhodl o výhře svého celku, přičemž svou první trefou dosáhl v pouhých 24 letech na metu 250 nastřílených branek na klubové úrovni.

Pařížanům se před pár dny vydařil duel v Lize mistrů, když porazili AC Milán nečekaně jednoduše 3:0. K výhře nasměroval PSG ve formě hrající Mbappé, jenž byl s osmi vstřelenými góly nejlepším kanonýrem Ligue 1. Ve francouzské nejvyšší soutěži ovšem nečekal červenomodré jednoduchý úkol, jelikož Brest doma dosud neprohrál a figuroval na velmi dobrém pátém místě.

Les Parisiens nasadili hned v úvodu velmi vysoké tempo, a domácí gólman Marco Bizot tak neměl chvíli klidu. Zejména pumelice Zaïre-Emeryho mu nadělala potíže, míč ale přesto zvládl zblokovat na roh. Nadějný Francouz se však gólového zápisu dočkal v 16. minutě, kdy z podobné pozice za šestnáctkou nádherně vymetl pavučinu pod levou šibenicí. Bizot zachraňoval děravou obranu Brestu o pět minut později, kdy nádherně vytáhl přesnou střelu pod břevno z kopačky Kang-In Leeho. Na tečovanou ránu Mbappého ze 28. minuty byl ovšem krátký. O překvapivou kontaktní trefu se chvíli před pauzou postaral hlavičkou z malého vápna Steve Mounié.

Další nečekaný dárek doručil hostům po změně stran Jérémy Le Douaron, jenž hlavičkou z pozice penaltového puntíku dorovnal skóre. Francouzského forvarda první gól v ligové sezoně namotivoval a po hodině hry mohl přidat další. Nejprve však spálil jasnou šanci ve vápně a chvíli nato jej vychytal bravurním zákrokem Gianluigi Donnarumma. Naděje Brestu na bodový zisk zhatila v závěru penalta, kterou po neúspěšné střele dorazil do odkryté sítě Mbappé. Kontroverzní moment doprovodilo rovnou šest žlutých karet.

Brest tak přišel o domácí neporazitelnost a Paříž si odvezla tři body. Další zápas čeká Piráty 5. listopadu v Monaku, PSG se o dva dny dříve střetne s Montpellierem.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele