18. kolo
14.01.2024 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Steve Mounié (© AFP)

Štika francouzské nejvyšší soutěže pokračuje ve vítězném tažení i po Vánocích

Hráči Brestu v 18. kole Ligue 1 porazili na svém hřišti Montpellier 2:0. Piráti byli celý zápas aktivnějším celkem a i přesto, že jim v prvním poločase obrana týmu z jihu Francie úctyhodně vzdorovala, ji tři minuty po přestávce dokázal zlomit sváteční střelec Hugo Magnetti, který si připsal teprve třetí ligový gól v kariéře. Červenobílí tak protáhli šňůru výher a stále pronásledují giganty před nimi. Naopak La Paillade se musí realisticky začít dívat pod sebe a nadále neztrácet, jinak se jich velmi brzy bude týkat boj o udržení.

Brest zakončil loňský rok skvělou sérií šesti zápasů v řadě bez porážky, díky čemuž se stále nacházel na fantastické čtvrté příčce. Piráti chtěli ve snové sezoně pokračovat i po téměř měsíční ligové pauze, tentokrát je doma čekal Montpellier. Hosté také zlepšili své výkony, v posledních osmi střetnutích jim to ovšem stačilo jen na jedno vítězství. La Paillade se tak začínali přibližovat sestupovým pozicím.

Domácí dávali od úvodního hvizdu najevo, že se na nich měsíční pauza od ligového fotbalu nijak nepodepsala. Na první vážnější šanci si nicméně příznivci červenobílých museli počkat až do 20. minuty, kdy ovšem Steve Mounie zahodil obrovskou šanci, když z malého vápna hlavičkoval pouze nad poloprázdnou bránu. Beninského útočníka to dlouho mrzet nemuselo, protože minutu poté již mířil přesně, jeho gólovou radost však vzápětí přerušil videorozhodčí. A tak mohli jít o chvíli později do vedení hosté, střelu Akora Adamse nicméně skvěle vytáhl Marco Bizot.

Do druhého poločasu vlétli Piráti ještě s větším nasazením a po třech minutách se radovali z prvního gólu zápasu. Magnetti se ocitl sám na malém vápně a střelou o tyč překonal Benjamina Lecomteho. Po hodině hry mohl zvýšit náskok domácích Mathias Pereira Lage, obrovskou šancí však pohrdl a mířil jen vedle levé tyče. Další šanci červenobílých měl pět minut před koncem Martin Satriano, jeho pumelici ovšem Lecomte dokázal vyrazit. V nastavení domácí přece jen svoji výhru potvrdili, když se přízemní ranou k levé tyči trefil Jérémy Le Douaron.

Brest tak doma potvrdil formu a získal další tři body. Oba celky sehrají další ligový zápas 28. ledna. Piráti vyzvou PSG, La Paillade změří síly s Lille.

Autor: Livesport.cz / David Pěchouček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele