6. kolo
24.09.2023 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Lens (© AFP)

Trápící se Lens vydřelo proti Toulouse cennou výhru. Domácí dav dostal do varu Guilavogui

Lens vyhrálo v šestém kole Ligue 1 na svém hřišti nad Toulouse 2:1. Začátek duelu však znovu nabyl tradičního letošního scénáře pro Racing Club. Ten byl opět na place aktivnějším týmem, avšak ve 33. minutě mu uštědřil lekci z produktivity soupeř, jehož poslal do vedení César Gelabert. Domácí se ovšem tentokrát vybičovali k obratu, k němuž zavelel ještě před pauzou Wesley Saïd. Tradičně skvělá atmosféra na severu Francie se ukázala jako klíčová pro povzbuzení hráčů ve žluto-červených dresech i ve druhé půli, kdy jim první tříbodový zisk v sezoně zajistil Morgan Guilavogui.

Navzdory předsezonním předpokladům se zatím v novém ročníku francouzské soutěže vedlo podstatně hůře Lens, jež bylo s pouhým jedním bodem poslední. V minulých vzájemných zápasech s Toulouse se však domácím dařilo, když čtyřikrát v řadě zvítězili, přičemž vždy udrželi čisté konto. Ani Les Violets, kteří v generálce na nedělní klání v Evropské lize remizovali s belgickým Royale Union, neoplývali ideální formou. Kromě úvodního kola totiž zatím naplno nebodovali.

Domácí se chtěli co nejdříve dostat do vedení, avšak střela Adriena Thomassona pouze orazítkovala horní tyč. Na druhé straně nabídl šanci hostům nepřesnou rozehrávkou Brice Samba, jeho chyba nakonec ale potrestána nebyla. Břevno brány Toulouse se opět ozvalo po centrované standardce Floriana Sotocy, po které hlavičkoval Ruben Aguilar. A aby toho nebylo málo, v první půli otevřeli skóre fialoví. Gelabert totiž po narážečce od Thijse Dallingy lobem překonal Sambu. V závěru poločasu však domácí po zásluze srovnali. Saïd se blýskl skvělou technikou a následné zakončení poslal přesně k levé tyči.

Loňský vicemistr Francie mohl dokonat otočku krátce po změně stran, jenže střelu Facunda Mediny parádně zlikvidoval Guillaume Restes. Ten musel během úvodu druhé půle hasit jednu šanci za druhou, protože útočníci Racingu si z jeho obrany dělali dobrý den. Novému účastníkovi milionářské soutěže vystřelil vítězství až v samotném závěru střídající Guilavogui. Nová posila z druholigového Paris FC si našla přesnou přihrávku Sotocy a zakončila pod brankáře hostí.

Lens si tedy proti oblíbenému soupeři připsalo první výhru v sezoně. O další body zabojuje už v pátek 29. září ve Štrasburku, Toulouse o dva dny později přivítá Méty.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele