2. kolo
20.08.2023 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Florian Sotoca v souboji s Jeanuelem Belocianem (© AFP)

Střet pohárových zástupců skončil smírem. Cenný bod pro Rennes zachránil Bourigeaud

Hráči Lens nedotáhli do vítězného konce ani duel druhého kola Ligue 1 proti Rennes, s nímž nakonec remizovali 1:1. Domácí dostal do bleskurychlého vedení Deiver Machado, jenž se trefil i v minulém zápase na stadionu Brestu. Tým z Bretaně se vrátil zpět do hry až po proměněné penaltě Benjamina Bourigeauda z 53. minuty. Racing Club byl sice nadále aktivnějším celkem, pro tři body si ovšem nakonec nedošel.

Vicemistr Francie hned v úvodním klání nového ročníku selhal, když na hřišti Brestu neudržel dvougólové vedení a padl 2:3. Zaváhání chtěli hráči Racing Clubu napravit před vlastními fanoušky, kde je ovšem nečekal vůbec jednoduchý úkol. Na jejich půdu totiž přijelo Rennes, které deklasovalo v minulém klání Méty 5:1, a navázalo tak na úspěšný loňský ročník, ve kterém skončilo na skvělém čtvrtém místě.

Již tradičně skvěle zaplněný stadion v Lens propukl nadšením už na sklonku třetí minuty. O úvodní gól utkání se totiž postaral Machado, který přízemní ranou ke vzdálenější tyči zužitkoval šťastně odražený míč, jenž k němu doputoval po nedůrazném odvrácení rohového kopu ze strany zadáků Rennes. Loňský vicemistr ve svém tempu nepolevil ani po první brance. Blízko k navýšení náskoku byl Florian Sotoca, jenž si skvěle naběhl na ostrý centr z levé strany, zakončení však poslal mimo tři tyče. Ofenzivní poločas ze strany Racing Clubu dovršil v jeho nastavení Angelo Fulgini, k němuž propadl dlouhý nákop ze středu hřiště, rodák z Pobřeží slonoviny ale poslal špičkou kopačky balon nad bránu.

Zvrat v zápase nastal po šesti minutách druhé půle, kdy Salis Abdul Samed ztratil míč a následně i poslal k zemi Arnauda Kalimuenda, za což sudí nařídil pokutový kop. Ten následně pojal Bourigeaud jako svoji velkou show, když po pomalém rozběhu poslal nekompromisně míč k tyči a srovnal. O chvíli později mohl Lens vrátit vedení Fulgini, z přímého kopu ale mířil nad. Domácí se hnali za třemi body i nadále, zkušený Steve Mandanda ale hned několikrát prokázal svoji kvalitu. Nejdůležitější zákrok vytasil v 65. minutě, kdy konečky prstů vyrazil na břevno tečovaný pokus Andyho Dioufa.

Lens tak za svou aktivitu bylo oceněno jediným bodem. V následujícím kole jej bude čekat ten vůbec nejtěžší úkol, jelikož se 26. srpna střetne s PSG. Rennes změří o den později síly s Le Havre.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele